ΤΟΠΙΚΑ

100 μαθητές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

100-μαθητές-στο-κοινωνικό-φροντιστήριο-561533

Ξεπερνούν πλέον τους 100, από 35 που συμμετείχαν στα θερινά τμήματα, οι μαθητές οι οποίοι κάθονται στα θρανία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Βόλου. Σύμφωνα με τους υπευθύνους, το ενδιαφέρον μαθητών για φροντιστηριακά μαθήματα είναι πολλαπλάσιο, ωστόσο, πολλές από τις αιτήσεις δεν μπορούν να ικανοποιηθούν.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά τις εξαγγελίες για το νέο λύκειο, οι αιτήσεις για μαθητές της Α’ Λυκείου έχουν πολλαπλασιαστεί. Οι εθελοντές εκπαιδευτικοί είναι περισσότεροι από 35 και κυρίως προέρχονται από τον χώρο της ιδιωτικής ή δημόσιας εκπαίδευσης, ενώ πολλοί είναι νέοι πτυχιούχοι που έχουν όμως αποκτήσει εμπειρίες διδασκαλίας, χωρίς να λείπουν και επιτυχημένοι επιστήμονες που ιδιωτεύουν.

Στα στατιστικά του καλοκαιριού ξεχωρίζουν οι 216 ώρες μάθημα (όλες στο Στέκι Οικολογίας και Αλληλεγγύης), 35 μαθητές σε 10 τμήματα και τα 22 θεματικά αντικείμενα (μαθήματα) που διδάχτηκαν.

Ο θεσμός φαίνεται να ενισχύεται από τους πολίτες, ενώ η δυναμική του εγχειρήματος είναι τέτοια και η συμμετοχή των γονέων τόσο δυναμική που ήδη έχουν εξασφαλιστεί νέες αίθουσες από το δήμο.

Παρά το γεγονός ότι αποχώρησαν μερικά στελέχη και η συμμετοχή ορισμένων ειδικοτήτων (Μαθηματικών και Φυσικών) είναι περιορισμένη, ξεκίνησε η λειτουργία του φροντιστηρίου. Ο αριθμός των μαθητών έχει ήδη ξεπεράσει τις δυνατότητες των εθελοντών και οι ανάγκες για υλικά είναι τεράστιες, τονίζουν από το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου.

Γι’ αυτό το λόγο, καλούν όποιον μπορεί να συνεισφέρει γραφική ύλη, βιβλία – βοηθήματα, λίγες ώρες μάθημα ή λίγο κολατσιό για τα παιδιά, να επικοινωνήσει με το Στέκι Οικολογίας και Αλληλεγγύης Βόλου (28ης Οκτωβρίου 150, Βόλος) ή στο τηλέφωνο 6974122773 (Θεολόγος Παρδαλίδης).

«Εμείς οι σκεπτόμενοι εκπαιδευτικοί καλούμαστε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να δώσουμε διέξοδο στις ελπίδες των πολιτών και στα όνειρα των μαθητών μας.

Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να ιδρύσουμε το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Βόλου (Κ.Φ.Β.) που φιλοδοξεί να καλύψει τις ανάγκες υποστήριξης των μαθητών και των οικογενειών τους που πλήττονται από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Αποτελεί ένα θεσμό αλληλεγγύης σε μαθητές που παρακολουθούν την τρέχουσα σχολική χρονιά τη Γ Λυκείου και πρέπει να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις. Λειτούργησαν ήδη από την 1η Ιουλίου συνολικά τέσσερα τμήματα κατευθύνσεων Γενικού Λυκείου και ένα τμήμα ΕΠΑΛ, αλλά και μαθήματα γενικής παιδείας», όπως επισημαίνουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου