ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η Ryanair

η-ryanair-656149

Η Ryanair

Στο θέμα της RYANAIR αναφέρθηκε κατά τη χθεσινή εκδήλωση στο Δημαρχείο ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Καλτσογιάννης. Είπε ότι η απόφαση της Περιφέρειας για την οικονομική ενίσχυση της προβολής της γραμμής από την αεροπορική εταιρεία με το ποσό των 300.000 ευρώ δεν εγκρίθηκε κατά τον προσυμβατικό έλεγχο που έγινε από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Μία απόφαση που προσβλήθηκε, όπως πρόσθεσε, από την Περιφέρεια και η οποία όπως σημείωσε, είναι υπό εξέταση από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ακόμη ο κ. Καλτσογιάννης τόνισε ότι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτούνται από πόρους του ΕΡΣΠΑ εργασίες ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου του Διμηνίου με το ποσό των 2.000. 000 ευρώ, έτσι ώστε ο σημαντικός αυτός αρχαιολογικός τόπος να είναι επισκέψιμος.

Δεν είναι αλλά …

«Εγώ δεν είμαι πολιτικός»… είπε κάποια στιγμή στην τοποθέτησή του κατά τη χθεσινή ειδική εκδήλωση – παρουσίαση της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Βόλου για το τουριστικό προφίλ της περιοχής ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος. Και όμως μίλησε καλύτερα από τους πολιτικούς που είχαν προηγηθεί..
Αν δεν υπήρχαν τα ράσα της ιερωσύνης δεν αποκλείεται να βλέπαμε το όνομα Παν. Γεωργακόπουλος στη βουλευτική λίστα κάποιου κόμματος…

Η… dream team

Μετά από το… μπάχαλο του διαγωνισμού με τα καύσιμα, μήπως ο Δήμαρχος πρέπει να αρχίσει να ξηλώνει το πουλόβερ από την…dream team των στελεχών από τον πρώην Δήμο Νέας Ιωνίας που κατέχουν τις πλέον νευραλγικές θέσεις στον ενιαίο Δήμο Βόλου;

Ανοικτοχέρηδες

Το ξέραμε, απλά με τη χθεσινή ενδιαφέρουσα έρευνα (σ.σ πολύ καλή δουλειά) που επιμελήθηκε το στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Βόλου και με ειδικότητα στατιστικού, Γιώργος Παπαμακάριος, για το προφίλ των επισκεπτών του Βόλου, ήλθε να επιβεβαιωθεί με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι οι Έλληνες μπορούν να κάνουν διακοπές λιγότερες μέρες (μέσος όρος διαμονής τους στην περιοχή του ενιαίου Δήμου έξι διανυκτερεύσεις), αλλά η μέση ημερήσια δαπάνη κατά τις διακοπές τους κατ’άτομο είναι 90 ευρώ, όταν οι ξένοι και με πολύ μεγαλύτερο διαθέσιμο δαπανούν κατά μέσο όρο μόλις 70 ευρώ ημερησίως.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας το 60% των επισκεπτών που επισκέφθηκαν τις περιοχές του Δήμου Βόλου ήταν Έλληνες και το 40% αλλοδαποί. Πρέπει να επισημανθεί ακόμη ότι οι Έλληνες φέτος στην περιοχή μας ήταν 35% – 40% λιγότεροι από πέρυσι, όπως έσπευσε να διευκρινίσει από την πλευρά του ο πρώην Πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας Κώστας Λεβέντης.

To κέτεριγκ

Με το ποσό των 12.000 ευρώ το χρόνο και όχι των 2.000, όπως γράψαμε χθες εκ παραδρομής, εκμισθώθηκε για τα επόμενα έξι χρόνια σε ιδιώτη ο χώρος εστίασης (κέτεριγκ) που είχε κατασκευαστεί από τον πρώην Δήμο Νέας Ιωνίας στην περιοχή του Φυτόκου. Το συγκεκριμένο χώρο ο νέος ενιαίος Δήμος Βόλου τον προόριζε για χώρο παρασκευής του φαγητού που διανέμεται στους παιδικούς σταθμούς και από τα ΚΑΠΗ στους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες, αλλά οι σημαντικές φθορές που είχε το κτίριο, λόγω της πολύχρονης αχρησίας του, οδήγησαν τη Δημοτική Αρχή να επαναπροσδιορίσει τα σχέδια της.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Οι συσχετισμοί

Οξείς χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησαν χθες οι εκπρόσωποι του Σωματείου «Μήτσος Παπαρήγας» με αφορμή την συγκρότηση κλαδικού σωματείου στον χώρο του μετάλλου. Εκτός από τα περί νοθείας… στον κατάλογο των ιδρυτικών μελών, υποστήριξαν ότι είναι ένα σωματείο που έγινε κατά παραγγελία και άλλα πολλά. Πρώτη φορά τόσος θόρυβος και έκτακτη συνέντευξη τύπου και ενώ μάλιστα έχει προηγηθεί και το συνέδριο της Ομοσπονδίας Μετάλλου, όπου το νέο σωματείο εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόσωπο που εξέλεξε. Προφανώς το κλαδικό σωματείο «Μήτσος Παπαρήγας» ήθελε να παίζει μόνο του στο «γήπεδο» και ενόχλησε το νέο σωματείο. Διαταράσσονται οι συσχετισμοί δυνάμεων… δηλαδή….
Β.Κ

Διόλου άνετα

Η στήλη πληροφορείται ότι την ώρα που ο Νίκος Χαυτούρας περίμενε να παρουσιαστεί στο πειθαρχικό συμβούλιο στην Αθήνα, από το διάδρομο περνούσε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης… που δε νομίζω να αισθάνθηκε και πολύ άνετα, βλέποντας το γνωστό γιατρό μπροστά του. Όπως και να έχει πάντως ο κ. Χαυτούρας από Δευτέρα επιστρέφει στη θέση του και στα καθήκοντά του, εμφανώς ικανοποιημένος μετά την πρώτη δικαστική απόφαση που αναστέλλει την αργία.
Β.Κ

Ειδοποιητήριο

Ειδοποιητήριο σε πρώην ιδιοκτήτρια μικρού μαγαζιού επί της οδού Κύπρου, που απεβίωσε από το 1998, συνεχίζει να στέλνει το Επιμελητήριο Μαγνησίας, διεκδικώντας οφειλές συνδρομών!
Κάθε χρόνο το ποσό προσαυξάνεται από τη νέα ετήσια συνδρομή και το ειδοποιητήριο πηγαίνει στην ώρα του.
Μόνο που ο πραγματικός παραλήπτης είναι αδύνατο να το… παραλάβει.
Αντ’ αυτού, το παραλαμβάνει ο νέος ένοικος του καταστήματος, που ουδεμία σχέση έχει με την προηγούμενη ιδιοκτήτρια.
«Κάθε φορά φτύνουμε τον κόρφο μας», έλεγε ο ένοικος του μικρού καταστήματος που έχει ήδη γνωστοποιήσει στο Επιμελητήριο την ιστορία.
Από την άλλη, οι πραγματικοί οφειλέτες περιμένουν ειδοποιητήρια που ποτέ δεν παραλαμβάνουν…
Ε.Χ.

H Μπουμπού απ’ τ’ Αλγέρι

Ως τώρα η κυβέρνηση δεν έβλεπε τη διείσδυση της Χρυσής Αυγής στην Αστυνομία!!! Και φτάσαμε στο σημείο να τίθεται σε διαθεσιμότητα αστυνομικός στη Ρόδο, επειδή εκπαίδευε Χρυσαυγίτες για μάχη σώμα με σώμα!!!
…Τι πάει να πει δεν ευθύνεται η κυβέρνηση για τη διείσδυση της Χρυσής Αυγής στην Αστυνομία; Ποιος ευθύνεται τότε; Η Μαρίκα η κουτσή και η Μπουμπού απ’ τ’ Αλγέρι;

Φ.Τ.

Ο λόγος στους Δήμους

Να κηρύξουν ανεπιθύμητη τη Χρυσή Αυγή καλεί τα Δημοτικά Συμβούλια όλης της χώρας η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
…Εδώ δε χωράνε μισόλογα κι υπεκφυγές. Αρχής γενομένης από τον πρώτο Δήμο της Μαγνησίας, το Δήμο Βόλου, να συγκληθούν άμεσα έκτακτες συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων της περιοχής και να κηρυχτεί ομόφωνα ανεπιθύμητη η Χρυσή Αυγή στους Δήμους της Μαγνησίας.

Φ.Τ.

Ας πάει και το παλιάμπελο

Μεγάλο το επενδυτικό ενδιαφέρον για το λιμάνι του Βόλου, σύμφωνα με το γραμματέα του Υπ. Ναυτιλίας.
…Ε, βέβαια, τι το θέλει ο ελληνικός λαός το λιμάνι του Βόλου, για να πληρώνει χαραμοφάηδες υπαλλήλους και να μπαίνει μέσα; Θα το πουλήσουμε κοψοχρονιά στον μπουνταλά ιδιώτη, που το παίρνει προφανώς για να… χρεοκοπήσει.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου