ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δεν προσκλήθηκε

δεν-προσκλήθηκε-662440

Την Πέμπτη τίθεται προς έγκριση στο Υπουργείο Ναυτιλίας το master plan του λιμανιού του Βόλου που θα καθορίσει τους όρους και τις προϋποθέσεις ανάπτυξής του.
Μόνο που στη συνεδρίαση προσκλήθηκαν άπαντες, πλην του άμεσα ενδιαφερόμενου: του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, Γιάννη Πρίγκου.
Δεν πτοείται ο πρόεδρος. Θα πάει έστω και απρόσκλητος για να δηλώσει «παρών».
Ε.Χ.

Τη βρίσκουν
αλμυρή

Τις απαντήσεις από τα ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν 150 τουρίστες που επισκέφθηκαν το Βόλο μέσα στο 2013 περιλαμβάνει η μία έρευνα που θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Παρασκευή στην ειδική εκδήλωση που θα γίνει στο Δημαρχείο. Από όσα έγιναν γνωστά, τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι ο Βόλος παραμένει ένας αρκετά δημοφιλής προορισμός, και το μόνο μεμπτό το οποίο επισημαίνουν πολλοί από τους ερωτηθέντες είναι ότι η πόλη είναι αρκετή αλμυρή, όσον αφορά τις προσφερόμενες υπηρεσίες της. Περισσότερες λεπτομέρειες μετά την εκδήλωση της Παρασκευής…

Επίσημη… πρώτη
Στην εκδήλωση της Παρασκευής για το τουριστικό προφίλ, ασφαλώς έχει το δικό της ενδιαφέρον και η επίσημη… πρώτη εμφάνιση του νέου Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας του κ. Ζαφείρη, που διαδέχθηκε μετά από 21 χρόνια στη θέση του Προέδρου τον Κ. Λεβέντη!!!

Νέα άδεια
με άλλο όνομα
Συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου και στα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι εγγεγραμμένα πολλά θέματα που αφορούν την ανάκληση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Δεν είναι λίγα τα καταστήματα εκείνα στα οποία έχει ανακληθεί η άδεια λειτουργίας τους και τα οποία οι ιδιοκτήτες τους, προχωρούν, στη γνωστή μέθοδο με την έκδοση νέας αδείας σε άλλο όνομα…

Το άφησε
για το… μηχανικό
Στο σκέλος των εσόδων και εξόδων αρκέστηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για το νέο προϋπολογισμό του Δήμου Βόλου ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Μουλάς. Για το Τεχνικό Πρόγραμμα Έργων του Δήμου Βόλου θα τοποθετηθεί ο κ. Δουλόπουλος που είναι μηχανικός, στο Δημοτικό Συμβούλιο, είπε και το προσπέρασε…

Κόντρα
στη Δημητριάδος

Η πρόταση που έχει επεξεργαστεί για λογαριασμό του Αστικού ΚΤΕΛ ο Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ.Νίκος Ηλιού, ο οποίος διερεύνησε τη δυνατότητα διαμόρφωσης λεωφορειολωρίδας αντίθετης ροής στην οδό Δημητριάδος, με αντίστοιχες παρεμβάσεις και στην οδό Ιάσονος, που θα βοηθήσουν τη ροή των αστικών λεωφορείων και στη συγκεκριμένη οδική αρτηρία της πόλης, θα παρουσιαστεί αύριο στην Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου.

Ο Δήμαρχος
για τα δύο άκρα
Tώρα που όλοι τρέχουν να κρατήσουν αποστάσεις από τη θεωρία των δύο άκρων, κάποιοι είχαν προειδοποιήσει έγκαιρα, σημείωναν χθες συνεργάτες του Δημάρχου Βόλου, που έδωσαν στη δημοσιότητα σχετική δήλωση που είχε κάνει ο Π. Σκοτινιώτης την παραμονή των Χριστουγέννων, όταν και είχαμε στην πόλη βίαια επεισόδια. Στη δήλωση σημειώνονταν τα εξής:
«Θέλουμε να κάνουμε απολύτως σαφές ότι δεν υιοθετούμε την απλουστευτική θεωρία των δύο άκρων, η οποία καλλιεργείται συστηματικά το τελευταίο καιρό. Διότι διαφορετικές ιστορικές καταβολές, διαφορετικά προτάγματα και κουλτούρα, δεν είναι δυνατόν να διαγραφούν χάριν ευκαιριακών και ανιστόρητων επινοήσεων. Αυτό που υποστηρίζουμε είναι πως αν θέλουμε να ξεπεράσουμε τη σημερινή κρίση, θα πρέπει να ενισχύσουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς, να αξιώσουμε την άρση των αιτιών που οδηγούν στη βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση, να διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο την κοινωνική συνοχή και να αποφύγουμε το διχασμό και το χάος, που με τόσο πάθος επιδιώκουν οι δυνάμεις του μηδενισμού και της τυφλής βίας, χωρίς ίχνος σεβασμού στις παραδόσεις μας και χωρίς ίχνος ευθύνης για το μέλλον της χώρας».
ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.

Εύστοχος

Μιλτιάδης Ζιάκας: «Αν χάσεις την αρμονία θα βρεθείς στη βαρβαρότητα.
Αν ο λαός χάσει την αρμονία θα βρεθεί στη βαρβαρότητα και το χάος.
Τη Δημοκρατία πρέπει διαρκώς να τη διεκδικείς».
Ν.Τ

Τυχαίο;
Επειδή πολύς λόγος γίνεται από χθες… για τη ΓΣΕΕ που δεν πήρε τελικά απόφαση για απεργία και επειδή βρήκαν την ευκαιρία ορισμένες παρατάξεις να κάνουν αντιπολίτευση, θα πρέπει να επισημανθεί ότι: Ασφαλώς και είναι απαράδεκτο που η ΓΣΕΕ σε μία κρίσιμη καμπή του αγώνα των εργαζομένων βγάζει την ουρά της απ’ έξω… για να μην διαταραχθούν προφανώς οι ισορροπίες με τη ΔΑΚΕ και τον κ. Κιουτσούκη. Όμως αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για την αναβλητικότητα των άλλων παρατάξεων ήτοι ΠΑΜΕ και Αυτόνομη Παρέμβαση.
Το μεν ΠΑΜΕ έχει καταθέσει πρόταση για πανελλαδική, πανεργατική Απεργία στα μέσα Οκτώβρη, ενώ η Αυτόνομη Παρέμβαση που χθες το απόγευμα έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για την στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων, στη χθεσινή συνεδρίαση, δεν έκανε καμία πρόταση για απεργία. «Μούγγα στη στρούγγα» δηλαδή για να τα λέμε όλα… Όπερ σημαίνει ότι είτε έτσι είτε αλλιώς… δυστυχώς οι παρατάξεις συνεχίζουν να παίζουν πιγκ- πογκ στις πλάτες των εργαζομένων γιατί προέχουν προφανώς… άλλου είδους σκοπιμότητες. Αυτές που δυστυχώς έχουν φέρει σήμερα ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα σε θέση αμυντική…
Β.Κ

Μηδέν εις το πηλίκον

Πολύς λόγος γίνεται, τώρα τελευταία, για την παραβατικότητα των νόμων. Και έχουν κάθε δικαίωμα να το συζητούν οι άνθρωποι, γιατί η ποινική αντιμετώπιση είναι αρκετά επιεικής. Για το θέμα αυτό δε φταίνε οι δικαστές που απλώς εφαρμόζουν τους νόμους, αλλά τα κόμματα που τους ψηφίζουν. Αίφνης όλες οι αλλοδαπές που παρέχουν γύρω μας το στιγμιαίο (στοματικό), είτε τον κανονικό έρωτα, το αδίκημα που διαπράττουν τιμωρείται με την ποινή του προστίμου.

Οδηγούμενες, λοιπόν, από την αστυνομία στα δικαστήρια, δεν έχουν να φοβηθούν σε τίποτα, αφού η ποινή που τις επιβάλλεται δεν πρόκειται ποτέ να εκτελεστεί και τούτο διότι το πρόστιμο δεν μπορεί να καταλογισθεί σε βάρος τους για τον απλούστατο λόγο της στέρησης, εκ μέρους τους, Α.Φ.Μ., οπότε δεν μπορεί να βεβαιωθεί υπέρ του Δημοσίου. Ετσι μπορούν άνετα να συνεχίσουν… το κοινωφελές έργο τους. Για τα αδικήματα, πάλι, στα οποία υποπίπτουν οι δικοί μας, στα περισσότερα από αυτά, κατά κανόνα, η ποινή που ακολουθεί αναστέλλεται για χρόνια, ή, αν ασκηθεί έφεση, αυτή θα εκδικασθεί (με τη βραδύτητα της απονομής της δικαιοσύνης) μετά από κάμποσα χρόνια, οπότε… ζήσε Μάη.

Ο παλιός πολιτικός Κουμουνδούρος, αναφερόμενος στην εποχή του, έλεγε ότι η πλειοψηφία της Βουλής ήταν ελαφρότερη του πτίλου (φτερού). Σε εμάς εδώ οι ποινές που επιβάλλονται, ενώ θα έπρεπε να είναι ένα ηχηρό ράπισμα στο πρόσωπο του ενόχου, μοιάζουν να είναι χτύπημα με… φτερό στο μάγουλο, με άλλα λόγια ένα απλό χάδι… Όπως μπαίνει ο κατηγορούμενος στις δικαστικές αίθουσες είναι σίγουρος ότι (και χωρίς δικηγόρο) θα βγει ατσαλάκωτος. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Τίποτα άλλο, παρά αυτό που μαθαίναμε στο δημοτικό σχολείο στο μάθημα της αριθμητικής ΜΗΔΕΝ ΕΙΣ ΤΟ ΠΗΛΙΚΟΝ (και όχι στο… πηλήκιον όπως είπε σύγχρονος πολιτικός μας)!!!

Μένει τώρα να δούμε τι θα βγει με τις ανακρίσεις της Χρυσής Αυγής που ανέλαβε ο Εισαγγελικός Βουρλιώτης, γιατί αν είναι έτσι τα πράγματα, όπως τα διαβάζουμε στις εφημερίδες, κινδυνεύει να… βουρλίσει το κεφάλι μας.
Ν.Τ.

Οι πιο καλοί οι μαθητές
Περιχαρείς ο Άδωνις κι η Ζέττα που πανηγυρικά «συμφώνησαν» με την τρόικα στην αύξηση της χρήσης των γενοσήμων φαρμάκων και το νοσήλιο των 25 ευρώ.
Για τι άραγε αυτό το θριαμβευτικό ύφος από τους πιο υπάκουους μαθητές της τρόικας; Μήπως επειδή προς το παρόν η τρόικα απέφυγε να διατάξει τη χρήση αποκλειστικά και μόνο γενοσήμων φαρμάκων; Μήπως επειδή δεν διέταξε να καθοριστεί το νοσήλιο στα 50 ευρώ;
…Έλεος, ρε. Κάποιοι έχουν γίνει πιο γραφικοί κι απ’ το Γκραν Κάνυον!
Φ.Τ.

Καλό κλίμα
Σε καλό κλίμα οι διαβουλεύσεις μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης.
…Τι ώρα είν’ Αντώνη; Ό,τι ώρα πει η τρόικα.
Φ.Τ.

Πέφτω απ’ τα σύννεφα!

Ξηλώνεται όλη η Αστυνομία για να χτυπηθεί η Χρυσή Αυγή!
…Πώς; Υπάρχουν φασιστικοί και ναζιστικοί θύλακες στην Ελληνική Αστυνομία; Πέφτω απ’ τα σύννεφα!
Φ.Τ.

Σιγά μην κλάψω,
σιγά μη φοβηθώ…

Εγινε ο κόσμος μια μεγάλη φυλακή
Κι εγώ ψάχνω τα δεσμά να σπάσω
Εχω ένα μέρος να με περιμένει εκεί
Σε μια πολύ ψηλή κορφή πρέπει να φτάσω…
…Σιγά μην κλάψω – Killah P. (Παύλος Φύσσας, προσφάτως δολοφονηθείς από τους ναζί αριστερός αντιφασίστας).
Φ.Τ.

Οι νέες απεργίες
Οι νέες απεργιακές κινητοποιήσεις αυτής της βδομάδας δεν σκοπεύουν μόνο στην ικανοποίηση κάποιων αιτημάτων των εργαζομένων. Είναι ένας ξεσηκωμός ενάντια στους ναζιστές και τους φασίστες στο όνομα της ανθρωπιάς. Γιατί η ανθρωπιά στις μέρες μας πρέπει να γίνει αγωνιστική για να μην εξοντωθεί.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου