ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Απεργία διαρκείας;

απεργία-διαρκείας-72857
Για απεργία διαρκείας από σήμερα στους Δήμους όλης της χώρας κάνει λόγο η ΠΟΕ/ΟΤΑ. Η απόφαση Μανιτάκη να θέσει σε διαθεσιμότητα όλο το προσωπικό αορίστου χρόνου, κλάδου Διοικητικού, οδηγεί σε ανοικτή σύγκρουση τον υπουργό με τους εργαζόμενους. Η αφίσα της ΠΟΕ/ΟΤΑ είναι άλλωστε ενδεικτική για τα αισθήματά τους, καθώς παρομοιάζουν το Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου με τον Ιωάννη Μεταξά.
Τυχαίο;
Από τα χθεσινά πόθεν έσχες των υπουργών και των βουλευτών απουσιάζει από τους περισσότερους η κατοχή ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου. Τυχαίο; Δεν νομίζω…
Τι άλλο
θα δούμε;
Δεν υπάρχει. Το είδαμε και αυτό. Δημοτικός Σύμβουλος κάθεται πάνω στην τσάντα του για να δείχνει και το πρώτο μπόι…
Παραιτήθηκε
Εδώ και ένα μήνα έχει υποβάλει την παραίτησή του από Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Χαυτούρας. Αυτό με αφορμή την έγγραφη απάντηση του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε ερώτηση των δημοτικών συμβούλων κ.κ. Ζάχου και Ιγγλέση ότι δεν έχει παραιτηθεί.
Πέρασε
και δεν ακούμπησε
Τις θέσεις χωροθέτησης των κάδων ανακύκλωσης για ενδύματα παρουσίασε χθες ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου. Πέρασε και δεν ακούμπησε ο κ. Τσαμπάζης, καθώς όλη η δουλειά έγινε από την υπηρεσία, μας λένε υπάλληλοι του Δήμου…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ


Mega-λη
κουβέντα!
Ενδεικτικό της ακρίβειας το σχόλιο στο δελτίο ειδήσεων του μεγάλου καναλιού: «Φεύγουν τα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων που προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία!» Γιατί, ρε παιδιά, προέρχονται και από πουθενά αλλού τα στελέχη του συγκεκριμένου κόμματος;
Χ.Μ.

Τελείωσε
η πλάκα
Η φάρσα του νέου πολιτικού σκηνικού φαίνεται ότι τελειώνει πρόωρα. Οι μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί και οι συστημικοί και αντισυστημικοί τελειώνουν. Στο εξής, όπως σε όλο τον κόσμο, θα έχουμε κόμματα Αριστερά, κεντροαριστερά και ακροαριστερά, δεξιά, κεντροδεξιά και ακροδεξιά. Δεν θα ανακαλύψουν κάποιοι φαιδροί Έλληνες πολιτικοί τον… τροχό της πολιτικής. Οι ψαράδες των θολών νερών πνίγηκαν στα ρηχά και θολά νερά της πολιτικής τους ανεπάρκειας.
Χ.Μ.

Επενδύσεις
Δασικές εκτάσεις διαβάσαμε στο πόθεν έσχες αγόρασε το ζεύγος Νταλάρα στις Μηλιές της Μαγνησίας. Η πρώην υφυπουργός και ο σύζυγός της αποφάσισαν να επενδύσουν στην περιοχή μας. Άντε και επίτιμοι δημότες… στο Νότιο Πήλιο…
Β.Κ

Διόλου τυχαίο
Κάποιοι εδώ και καιρό περίμεναν ότι θα «ανοίξει» το καπάκι στους Ανεξάρτητους Έλληνες και θα γίνει χαμός. Σας θυμίζω δε στη Μαγνησία την «ηχηρή παραίτηση» της Μαρίας Πολύζου, που ήταν υποψήφια στις εθνικές εκλογές με το κόμμα του Παν. Καμμένου και στην επιστολή παραίτησής της πριν από δύο περίπου μήνες… τα είχε πει από τότε όλα. Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Β.Κ

Περιστασιακή λαθροθηρία
Περιστασιακή τονίζει ότι είναι η λαθροθηρία στην περιοχή της Μαγνησίας ο πρόεδρος του Κυνηγητικού Συλλόγου Βόλου, κ. Γιώργος Σιώρος, και γίνεται με μέσα σχεδόν πρωτόγονα, όπως οι θηλιές. Σύμφωνα με τον ίδιο η περιστασιακή λαθροθηρία γίνεται από αλλοδαπούς και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες από τις ομοσπονδίες είναι αδύνατη η σύλληψή τους. Γι’ αυτό το λόγο καλεί τους τοπικούς φορείς σε περίπτωση που πέσει στην αντίληψή τους η τοποθέτηση θηλιών σε μονοπάτια να ενημερώσουν άμεσα τους συλλόγους και τις ομοσπονδίες. Άμα σφίξει κι άλλο η πείνα θα δούμε κι άλλα, πιο παράξενα.
Αθ.Τ

Να τα πάμε έξω
(αν τα είχαμε);
Δυο χρόνια τώρα μάς τσιγκλάνε στο φιλότιμο λέγοντας ότι «είναι πατριωτικό καθήκον» να έχουμε τα λεφτά μας (τα όποια λεφτά μας τέλος πάντων), στις ελληνικές Τράπεζες. Είναι δείγμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία. Σωστότατο. Ανήθικο να τα βγάζεις έξω, ακόμη και με νόμιμο τρόπο. Έτσι δεν μας έλεγαν; Τώρα, γιατί εγώ διαβάζω στο «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργού ότι οι τραπεζικές καταθέσεις του ήταν €225.603,31 στην KBC του Βελγίου, 23.137,18 λίρες Αγγλίας και 12.828 δολάρια στην ίδια τράπεζα; Επεκταθήκαμε μέχρι το Βέλγιο;

Μ.Μ.

Ξαφνικά πείνασαν
Οι περισσότεροι… παρατηρητές, συμφωνούν ότι τα στελέχη και βουλευτές που φεύγουν από τον Καμμένο δεν θα ξαναγυρίσουν στη Ν.Δ. λόγω της αντιμνημονιακής τους ρητορικής και ότι το πιθανότερο είναι να κάνουν νέο κόμμα. Μάλιστα. Τότε τι έλεγαν Δευτέρα βράδυ σε ψητοπωλείο (παλιά αμαρτία της παράταξης από την εποχή Καραμανλή τα λιπίδια) μεταξύ μπιφτεκιών και ενός ποτηριού με κρασί Μαρκόπουλος και Ζώης με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη; Για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές ή μήπως είχαν παλαιόθεν πολιτικούς και κοινωνικούς δεσμούς που δεν κόβονται;
Μ.Μ.
Κυκλοφορούσε…
Προς ενίσχυση των αμφιβολιών για τις μελλοντικές κινήσεις των μέχρι χθες στελεχών του Καμμένου, αλιεύσαμε και αναπαράγουμε την ερώτηση που είχε υποβάλει στις 2 Δεκεμβρίου η εφημερίδα «Παραπολιτικά» στον Μαρκόπουλο: «Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερες φωνές υποστηρίζουν ότι έχετε ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά και ότι θα μπορούσατε μαζί με άλλους βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων να στηρίξετε την κυβέρνηση. Τι απαντάτε;».
Μ.Μ.

Αναμενόμενη κινητικότητα
Το ξανάπαμε: Όσο οι δημοσκοπήσεις βγάζουν πρώτο με διαφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και η απώλεια της εξουσίας από μακρινό ενδεχόμενο γίνεται αυριανός εφιάλτης, τόσο θα πληθαίνουν οι κινήσεις συσπείρωσης. Μην αποκλείετε πλησιάσματα ακόμη και «αντιπάλων».
Μ.Μ.
Εξ όνυχος
τον λέοντα
Για μια στιγμή, λεβέντες του Δήμου Βόλου. Θα δώσετε το δικαίωμα σε ιδιώτη να τοποθετήσει κάδους για να συλλέγει παλιά ρούχα, υφάσματα κ.τ.λ. με κέρδος… μηδέν (0) για το Δήμο; Και γιατί, καλόπαιδα, θα το κάνει ο ιδιώτης, αν όχι για το κέρδος; Δεν μπορεί αυτό το κέρδος να το αποκομίζει ο Δήμος, σε μια στιγμή μάλιστα που έχει καταρρεύσει οικονομικά;
…Αλλά στη Δημοτική Αρχή Βόλου η παραχώρηση των λειτουργιών, υπηρεσιών κ.τ.λ. του Δήμου σε ιδιώτες κομμάτι – κομμάτι, αρχίζοντας από τα μικρά και ανεπαίσθητα, μάλλον αποτελεί θέσφατο.

Φ.Τ.
Ο θάνατος του εμποράκου
Εδώ και τρία χρόνια οι μαγαζάτορες είναι στο στόχαστρο των μνημονιακών κυβερνήσεων. Τι συνυπεύθυνους για την κρίση τους ανέβασαν. Τι διεφθαρμένους τους κατέβασαν. Τι ανεύθυνους και φοροκλέφτες, μεταφέροντας τις πολιτικές και διοικητικές ευθύνες για τη φοροδιαφυγή και την φοροαποφυγή, για την πλήρη αποσύνθεση του δημόσιου τομέα, την ανικανότητα των ελεγκτικών και εισπρακτικών μηχανισμών στις πλάτες τους σε μια προσπάθεια να αντιστρέψουν τους ρόλους και να μεταθέσουν τις ευθύνες, τι τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα κατεδάφισαν… Και τώρα αυτό: Ανοιχτά τα μικρομάγαζα τις Κυριακές! Ο θάνατος του εμποράκου!
…Χίλια δίκια δεν έχει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Κ. Τσέλιος, όταν λέει «πόλεμο δεν κηρύξαμε εμείς στην κυβέρνηση, πόλεμο κήρυξε η κυβέρνηση σε μας;».
Φ.Τ.

Εμειναν κάγκελο
Φέρτε αύριο το πρωί την απλή αναλογική είπε χτες ο Τσίπρας κι οι πολιτικοί των πάλαι ποτέ κομμάτων εξουσίας έμειναν κάγκελο. Τους φαίνεται παράξενο, βλέπεις, αν κι είσαι πρώτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις, να προτείνεις το δημοκρατικότερο εκλογικό σύστημα έναντι όλων των υπολοίπων, έστω κι αν είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι δεν «βγαίνεις» μόνος σου κυβέρνηση.
…Αλλά ή έχεις αρχές και το εννοείς ή όχι. Οπότε φέρεσαι και άγεσαι μεταξύ αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων και εξαρτήσεων από ξένα κέντρα εξουσίας προκειμένου να «βγαίνεις» εσαεί. Αυτό γινόταν τόσα χρόνια κι η χώρα έπεσε στα βράχια.
Φ.Τ.
Οι κομπογιαννίτες
Επιφυλάξεις για το φορολογικό εκφράζουν… Βενιζέλος και Κουβέλης. Πάμε στοίχημα ότι θα το ψηφίσουν με χέρια και με πόδια;
…Η μανιχαϊστική διχοτομία σε «καλούς μνημονιακούς πολιτικούς» του στιλ παρ’ όλα αυτά εμείς θέλουμε το καλό του λαού και «κακούς μνημονιακούς πολιτικούς» μπορεί να απορρίπτει κομπογιαννίτικα την κοινή λογική και να περιφρονεί αυτάρεσκα την ορθή κρίση του κόσμου της εργασίας, έχει όμως ημερομηνία λήξεως τη μέρα που θα κατατεθεί το φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή. Τότε οι… φιλολαϊκοί οικοδόμοι των νέων παραδείσων κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης θα αποδειχτεί για ακόμη μια φορά ποιοι είναι.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου