ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο δρόμος της χρεοκοπίας

ο-δρόμος-της-χρεοκοπίας-77671
Στοιχεία για εισαγόμενα φάρμακα και ειδικά ραδιοφάρμακα που διατίθενται στην ελληνική αγορά σε «φουσκωμένες» τιμές διαβίβασε ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης Γεώργιος Σούρλας στον πρόεδρο της Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, αντεισαγγελέα Εφετών Βασίλη Φλωρίδη.
Από τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στον Φλωρίδη, προκύπτει, μεταξύ των άλλων, ότι ραδιοφάρμακο που εισάγεται στην τιμή των 623 ευρώ διατίθεται στους ασθενείς έναντι 3.300 ευρώ στην Ελλάδα, ενώ στη Γαλλία με 1.087 ευρώ. Επίσης, ραδιοφάρμακο που εισάγεται στην τιμή των 238 ευρώ διατίθεται στην πατρίδα μας έναντι 3.000 ευρώ, ενώ στο εξωτερικό με 1.000 ευρώ! Μετά αναρωτιούνται ορισμένοι πως χρεοκοπήσαμε!
Χ.Μ.
Το χάλι
της Νέας Ιωνίας
Ενα μήνα ταλαιπωρείται ολόκληρη η Νέα Ιωνία με τα σκουπίδια. Σε πολλές γειτονιές και έξω από καταστήματα η κατάσταση είναι ανυπόφορη. Σχεδιασμός κανένας, ούτε στην αρχή των κινητοποιήσεων, ούτε τώρα που συμπληρώθηκε ένας μήνας. Τώρα, μετά από τόσο καιρό ταλαιπωρίας, οι ευθύνες για την κατάσταση δεν ανήκουν σε κανέναν συνδικαλιστή και σε κανέναν Αντιδήμαρχο. Οι ευθύνες πλέον λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα ανήκουν προσωπικά στο Δήμαρχο Βόλου.
Χ.Μ.


Οι εργαζόμενοι
της ΔΕΥΑΜΒ
Μπορεί η επιχειρηματολογία των προηγούμενων ετών για τους μισθούς της ΔΕΥΑΜΒ να είχε κάποια βάση. Πράγματι, τότε οι μισθοί μπορεί να ήταν μεγαλύτεροι από το μέσο όρο. Σήμερα όμως δεν μπορεί να συνεχίζεται η κατασυκοφάντηση δεκάδων εργαζομένων επειδή τρία – τέσσερα διευθυντικά στελέχη απολαμβάνουν μισθούς γύρω στις 3.000 ευρώ. Σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ αμείβεται με μισθούς λίγο πάνω, λίγο κάτω από τα 900 ευρώ. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Το γεγονός ότι δεν είναι και τόσο… υπάκουοι στη Δημοτική Αρχή δεν είναι λόγος να οδηγούμε τόσους εργαζόμενους οικογενειάρχες στην κοινωνική απαξίωση και απομόνωση. Άλλωστε διαχρονικά τα… αμαρτήματα των δημοτικών αρχόντων υπήρξαν απείρως μεγαλύτερα από αυτά των εργαζομένων.
Χ.Μ.

Το Πανθεσσαλικό
Δηλαδή τι θα το κάνουν το Πανθεσσαλικό Στάδιο τα Ολυμπιακά Ακίνητα αν διώξουν τη Νίκη και τον Ολυμπιακό Βόλου μέσω των υπέρογκων απαιτήσεων τους; Θα το μετατρέψουν μήπως σε Αμέρικαν μπαρ; Φίλαθλοι μη μασάτε! Όλη η φασαρία γίνεται για να γλυτώσουν οι ομάδες κανένα πεντοχίλιαρο και κυρίως για να βγει τις επόμενες μέρες κανένας πολιτικός παράγοντας και να ανακοινώσει ότι «κατόπιν ενεργειών μου επιλύθηκε το θέμα»! Το μεν πρώτο αποτελεί θεμιτή επιδίωξη των δύο τοπικών ομάδων και το δικαιολογεί η οικονομική συγκυρία της εποχής, το δε δεύτερο αποδεικνύει περίτρανα ότι στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στο Βόλο οι Μαυρογιαλούροι ποτέ δεν πεθαίνουν! Αυτό που δεν έχουν υπολογίσει όμως οι πάσης φύσεως πολιτικάντηδες είναι ότι οι φίλαθλοι των δύο ομάδων δεν συγκινούνται ιδιαίτερα με τη συγκεκριμένοι έδρα. Μάλλον ως κρύα τη βλέπουν. Οπότε η οποιαδήποτε στημένη προσπάθεια ψηφοθηρίας δεν θα… σκοράρει.
Χ.Μ.

Η Κίτρινη
Αποθήκη
Συνάντηση είχαν χθες το πρωί στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο Πρόεδρος του ΚΕΤΕΑΘ Ηλίας Χούστης και ο Γενικός Γραμματέας Γ. Πετράκος. Αντικείμενο της συνεργασίας η ανεύρεση τρόπων χρηματοδότησης για την αποκατάσταση και την επανάχρηση του κτηρίου της Κίτρινης Αποθήκης.
Τέσσερα
Αφού είδαν ότι με τα δύο απορριμματοφόρα δεν γίνεται… χωριό οι υπεύθυνοι του Δήμου Βόλου αποφάσισαν σήμερα να στείλουν τέσσερα απορριμματοφόρα στη Νέα Ιωνία, σε μία προσπάθεια να βελτιωθεί κάπως η εικόνα της πόλης.

Παγοδρόμιο
Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και δημιουργία παγοδρομίου στην Πλατεία Πανεπιστημίου αποφασίζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου. Δεν έγινε γνωστό αν το θέμα εισάγεται μετά την άρνηση εορταστικών εκδηλώσεων από τους καταστηματάρχες της παραλίας.
Κενά
Δεκάδες διοικητικούς υπαλλήλους Κατηγορίας ΔΕ θα ζητά από το υπουργείο ο Δήμος Βόλου, μετά το σχετικό αίτημα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο πλαίσιο της κινητικότητας των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα . Ο ακριβής αριθμός θα γίνει γνωστός μέσα στο σαββατοκύριακο μετά από συνεργασία που θα έχει με τις διοικητικές υπηρεσίες η αρμόδια Αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Πληρωμές
Εχει ενδιαφέρον η επόμενη εβδομάδα καθώς τη Δευτέρα και την Πέμπτη είναι προγραμματισμένες οι πληρωμές των δημοτικών υπαλλήλων και αορίστου χρόνου αντίστοιχα. Εκεί θα φανεί ποιοι απεργούσαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα και ποιοι δούλευαν. Επιπλέον έχει ενδιαφέρον καθώς ήδη με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει δώσει εντολή να παρακρατηθεί το 25% των αποδοχών για όλους τους διοικητικούς με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου.
ΑΝΤ.ΤΣΕΛ
Αφού δεν το ήξερε
Γιατί, κύριε Κεδίκογλου, δεν ενημερώσατε την μαντάμ ανεργία ότι πλέον το κλίμα στην Ελλάδα έχει αλλάξει;
Μ.Μ.

Φορολογικό σχέδιο
Τα παίρνεις με το ένα χέρι, τα δίνεις με το άλλο. Εξασφαλίζεις απασχόληση στα χέρια σου μην σε πουν τεμπέλη και ανίκανο να κάνεις κάτι και ανακυκλώνεις το ίδιο χρήμα στην αγορά. Η δυσκολία είναι να τα πάρεις πιο γρήγορα από ό,τι πρέπει να τα δώσεις, αλλιώς σε παίρνουν χαμπάρι.
Το πιο ωραίο, όμως, είναι να εξαγγέλλεις ως νέο επίδομα αυτό που έχει ήδη ψηφίσει η Βουλή.
Μ.Μ.
Ξέρουν τον τρόπο
Το έχουμε ξαναδεί το έργο, οπότε δεν μας είναι άγνωστο. Ό,τι «χάσουν» οι Τράπεζες από τα ελληνικά ομόλογα, θα το αναπληρώσουν μέσω της ανακεφαλαιοποίησης. Γι’ αυτό τραβάει σε μάκρος η κουβέντα με τον Στουρνάρα. Αλλά και ό,τι μείνει ακάλυπτο, θα καλυφθεί από το αντίστοιχο «κούρεμα» στα τραπεζικά ομόλογα που έχουν ιδιώτες καταθέτες. Όπως υπενθυμίζει σε ανακοίνωσή της η ΤτΕ «χαμηλά επίπεδα κεφαλαιακής επάρκειας θέτουν σε κίνδυνο τις αποταμιεύσεις των Ελλήνων καταθετών και μάλιστα εκείνων που επιλέγουν ή υποχρεώνονται να τις διατηρήσουν στις ελληνικές τράπεζες».
Μ.Μ.

Μοντέλο θα γίνουμε
Εντάξει. Το πρόγραμμα αποδίδει και πάμε για «οικονομία – μοντέλο». Η ύφεση περιορίσθηκε στο 7,2% από 6,3% που υπολογίζαμε. Ακόμη στα μονοψήφια είμαστε σε πείσμα των Τσακαλωτοδραγασάκηδων.
Μ.Μ.
Φωτιά στις αποδείξεις
Με δύο Κυριακές ανοιχτά τα μαγαζιά το Δεκέμβριο, προλαβαίνουμε να ξοδέψουμε όσα μας περίσσεψαν, μην τα κουβαλάμε και την επόμενη χρονιά.
Μ.Μ.

Βάστα, Μπένι
Ετσι όπως ήρθαν τα πράγματα, μεγαλύτερη αγωνία έχουν οι γαλάζιοι υπουργοί για τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ, παρά τα πράσινα στελέχη. Όσο καθυστερεί το ξεκαθάρισμα του Βενιζέλου, τόσο καθυστερεί και ο ανασχηματισμός.

Μ.Μ.

Κατασχέσεις
και… τοπικοί φόροι!!!
Ερχονται κατασχέσεις για οφειλές στο Δήμο Βόλου, έρχονται και… τοπικοί φόροι!!!
…Κουράγιο! Το ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας και των φυσικών πόρων του Δήμου έπονται! Μέχρι τότε, ποιος ζει, ποιος πεθαίνει!
…Το πώς θα επιβιώσουν οι Βολιώτες δεν το ρωτάει ο Δήμαρχος. Όσο για τους κακούς Βολιώτες, ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στο Δήμο και τους υπό απόλυση – (κυρίως με την περιστασιακή ιδιότητά τους ως «ανήθικων» απεργών) δεν του καίγεται καρφάκι.
Φ.Τ.
Το χαράτσι
Αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας για το χαράτσι θα ζητήσει το Δημόσιο και παράλληλα θα καταθέσει αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο! Όχι παίζουμε!
…Τι κι αν απεφάνθη η Δικαιοσύνη; Η κυβέρνηση θα βρει τρόπο τελικά να μας εξαποστείλει όλους όχι απλώς στην ξενιτιά, αλλά στα απώτατα άκρα του σύμπαντος!
Φ.Τ.

Στατιστικά
Αγαπητοί μας σωτήρες! Άλμα 38% έκανε η ανεργία μέσα σε ένα χρόνο! Αμ και οι φόροι εισοδήματος; Που αυξήθηκαν κατά… 506% σε σχέση με το 2011; Ή το άλλο; Ότι με 7,2% ύφεση η χώρα μας είναι πρώτη στην ευρωζώνη; Γεγονός που εκτός απ’ την… τιμή της πρωτιάς σημαίνει περισσότερους ανέργους και περισσότερους φόρους για το άμεσο μέλλον;
…Σσσς! Ησυχία! Μη φωνασκείτε και μην ενοχλείτε την κυβέρνηση! Ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης κοιμούνται διακατεχόμενοι από την ηδονή και την ευδαιμονία του έρωτα της προσφοράς!
Φ.Τ.
Εγώ, ο… Κεντρώος!
Τι να σου κάνει κι ο Σαμαράς; Διαρροές προς τα δεξιά, διαρροές προς τα αριστερά, φόροι, φτώχεια, γκάλοπ, όλα πάνε από το κακό στο χειρότερο! Κι από κοντά το κράτος έκτακτης ανάγκης, η αυταρχική διακυβέρνηση, τα νομοσχέδια – εξπρές που καταργούν εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα, κ.τ.λ., κ.τ.λ.!
…Σου λέει, δεν εξισώνω τον φασισμό με την αριστερά; Όλο και κάτι θα κερδίσω, εγώ ο… Κεντρώος!
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου