ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σε ρήξη

σε-ρήξη-402631

Σε ρήξη

Εξαγριωμένοι είναι οι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ. Δεν τους φτάνουν τα χρέη που έχουν φτάσει στα ύψη με τις καθυστερήσεις του ΕΟΠΥΥ στην καταβολή των οφειλών, έχουν τώρα τον Οργανισμό να τους απειλεί και από πάνω ότι εάν προχωρήσουν σε διακοπή εργασιών, τότε αυτομάτως θα είναι σαν να προχωρούν σε μονομερή καταγγελία των συμβάσεών τους. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Ευθύμιος Τσάμης, πήρε την πρωτοβουλία και καλεί σε αντιδράσεις όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους, αλλά και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Ελεος, αυτή είναι η τάξη που θέλουν να βάλουν στην υγεία;

Κ. Μ.

Δεν μπορούν να χαμογελάσουν

Η αύξηση στην κίνηση της αγοράς το τελευταίο δεκαήμερο δεν επαρκεί για να αλλάξει την ψυχολογία των εμπόρων. Μέχρι πρότινος είχαν να σκέφτονται τις επιταγές που έληξαν χθες Δευτέρα, καθώς οι έμποροι κινδύνευαν να καταχωρηθούν στον Τειρεσία. Την Παρασκευή που πάρθηκε απόφαση ότι θα εξεταστεί η παράταση για την κάλυψη των επιταγών το Σεπτέμβριο, βρήκε τους εμπόρους να σκέφτονται χθες Δευτέρα τις υποχρεώσεις της Παρασκευής. Τελειώνει ο μήνας και οι υποχρεώσεις δεν βγαίνουν… Και να θέλουν να χαμογελάσει λίγο το χειλάκι τους, να ξεχάσουν το κακό της τραπεζικής αργίας, δεν γίνεται.

Κ. Μ.

Βρίσκει τους ρυθμούς του

Σειρά θεμάτων περιμένουν το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού να συζητήσει στην αυριανή συνεδρίαση. Το τελευταίο συμβούλιο είχε πραγματοποιηθεί πριν το δημοψήφισμα. Έχει περάσει καιρός από τότε. Έχει αλλάξει όλη η Ελλάδα. Ο δήμος Αλμυρού έχει να συζητήσει 31 θέματα. Οι οφειλές του ΝΠΔΔ, οι άδειες για τις λαϊκές αγορές, η αίτηση υπεραγοράς τροφίμων να επεκτείνει τις δραστηριότητές της, αιτήματα Συλλόγων για οικονομική ενίσχυση και άλλα πολλά. Το δημοτικό συμβούλιο θα ξαναβρεί σιγά – σιγά τη σειρά του, όσο το επιτρέπουν δηλαδή και οι καταστάσεις.

Κ. Μ.

Σαν να μην πέρασε μία μέρα

Καμία αλλαγή σε σχέση με το 2013 δεν προβλέπει η εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας που θα υπογράψουν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου. Το προσωπικό θα πρέπει να συνεχίσει να αμείβεται με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις. Και εν μέσω capital controls, πώς οι εργαζόμενοι να μη δεχτούν καμία απολύτως αύξηση, έστω και αν η ζωή έχει αλλάξει και τα προβλήματα έχουν οξυνθεί; Ο αντιπρόεδρος του ΟΛΒ Σωκράτης Αναγνώστου, σωστά τα είπε. Ο πρόεδρος του Οργανισμού, ο κ. Πρίγκος, άραγε τι να είπε;

Κ. Μ.

Σάκος του μποξ

Δεν ξέρουμε ποιος ήταν ο «εγκέφαλος» που συνέλαβε την ιδέα να συμπεριλάβει στα δικαιολογητικά για τη δημιουργία μητρώου άρδευσης, ορθοφωτοχάρτες και αεροφωτογραφίες, αλλά ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Στέργιος Παπαευσταθίου, βγαίνει μπροστά και έχει καταντήσει… σάκος του μποξ να δέχεται χτυπήματα από παντού και να προσπαθήσει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Οι αντιδράσεις είναι σχεδόν καθολικές από τον αγροτικό κόσμο και η ΔΕΥΑΜΒ κινδυνεύει να χάσει ακόμη και τους λιγοστούς συμμάχους της στο συγκεκριμένο θέμα.

Μήπως θα έπρεπε να επανεξεταστεί η λίστα των δικαιολογητικών, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν οι αγρότες, που στην πλειοψηφία τους είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας;

Ε.Χ.

«Παντός καιρού»

Στην πρώτη γραμμή Νατάσσα Μορφογιάννη και Τάσος Μπατζιάκας μέσα από το ρόλο τους στις κοινωνικές δομές που έχουν υπό την εποπτεία τους.

Θα κρατήσουν ανοιχτά, ΚΑΠΗ και Κοινωνικά Κέντρα, προσφέροντας οάσεις δροσιάς σε πολίτες που έχουν ανάγκη.

Είναι αυτό που λέμε αντιδήμαρχοι παντός… καιρού. Και σε χιόνια και σε καύσωνες, κάνουν αυτό που πρέπει.

Ε.Χ.

Σουρεάλ καταστάσεις

O φερόμενος φίλος του πρώην υπουργού Οικονομικών, γενικός γραμματέας πληροφοριακών συστημάτων, Μιχάλης Χατζηθεοδώρου, είναι ειδικός στην Πληροφορική. Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει διδακτορικό στο Αμερικανικό πανεπιστήμιο Columbia. Τοποθετήθηκε από τον κ. Βαρουφάκη στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, μια υπηρεσία που ελέγχει τις ηλεκτρονικές υποδομές του υπουργείου Οικονομικών από τον περασμένο Μάρτιο». Παράλληλα όμως ήταν ο χάκερ… που θα ελάμβανε όλα τα ΑΦΜ για να λειτουργήσει το παράλληλο τραπεζικό σύστημα. Μιλάμε τώρα για πολύ σουρεάλ καταστάσεις…

Β.Κ

Καταναλωτική συνείδηση

«Κάθε φορά που αγοράζουμε ένα ελληνικό προϊόν κάνουμε μια πολιτική πράξη ύψιστης σημασίας για το μέλλον μας. Μπορούμε να κάνουμε εμείς κάτι για τον εαυτό μας ή θα υπομείνουμε τη μοίρα που μας επιφυλάσσουν οι άλλοι; Όταν κάνουμε την επόμενη αγορά μας, ας σκεφτούμε ότι με κάθε ευρώ που πληρώνουμε, επηρεάζουμε άμεσα τη ζωή μας, ότι μπορούμε να ξεφύγουμε από την κρίση, μπορούμε να γλιτώσουμε από την ανεργία». Το μήνυμα της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου μεστό και νομίζω προς τη σωστή κατεύθυνση. «Η φωνή» της καταναλωτικής μας συνείδησης.

Β.Κ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου