ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Επίμαχη πτήση

επίμαχη-πτήση-153614

Επίμαχη πτήση

Πριν από δύο εβδομάδες ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ είχε αποκαλύψει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Ε. Βενιζέλος που έκανε διακοπές στη Σκόπελο «πέταξε» από τη Σκιάθο με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για τις Βρυξέλλες όπου πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύγκλιση του συμβουλίου ΥΠΕΞ. Στο ίδιο θέμα έκανε πρωτοσέλιδη αναφορά και με «φωτό» το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και ο κ. Βενιζέλος απάντησε παραδεχόμενος ότι χρησιμοποίησε το κυβερνητικό αεροσκάφος, για να μην «ξοδέψει» όλες τις διακοπές του στον αέρα… αλλά και για να πάει και να επιστρέψει άμεσα. Και όμως αυτή την πτήση ο ελληνικός λαός την πλήρωσε 5.000 και πλέον ευρώ. Να τον χαίρονται.

Ενώπιος ενωπίω

Αύριο Τρίτη συγκαλείται η παράταξη «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά» από το δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη. Είναι η πρώτη συγκέντρωση μετά τις δημοτικές εκλογές στην οποία η παράταξη ουσιαστικά θα «αναζητήσει» το βηματισμό της για τους επόμενους μήνες. Και λέω μήνες διότι στην πενταετία ενδεχομένως πολλά να αλλάξουν όπερ σημαίνει από τώρα προγραμματισμός δεν γίνεται.

Σε δύσκολους καιρούς

Επάνοδος στους ρυθμούς της εβδομάδας, μετά την ανάπαυλα του Σαββατοκύριακου, για όσους, τουλάχιστον, έχουν αυτή την πολυτέλεια. Μικρές ανάσες δροσιάς και χαλάρωσης που χαρακτηρίζονται από πολλούς ως «όαση» σε δύσκολους καιρούς, για να αντιμετωπίσουμε με μεγαλύτερο ψυχικό σθένος τους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Τέλος του μήνα

«Εχουμε φτάσει πλέον στο σημείο να δουλεύουμε συγκεκριμένες μέρες και κυρίως στο τέλος του μήνα, όταν πληρώνονται μισθωτοί και συνταξιούχοι» ανέφερε τις προάλλες συμπολίτης οδηγός ταξί, σχολιάζοντας την εξαιρετικά μειωμένη κίνηση των τελευταίων ετών. Οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, έχουν ως αποτέλεσμα τον περιορισμό των δαπανών στη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών, οι οποίοι χρησιμοποιούν, όπως είναι επόμενο, πολύ λιγότερο το ταξί, για ευνόητους λόγους.

Παρεμβάσεις

Εκατοντάδες είναι οι παρεμβάσεις του πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέων Παγασών κ. Κώστα Βιδανόπουλου μέσω υπομνημάτων προς τον Δήμο, την Περιφέρεια και το αρμόδιο υπουργείου για μετατόπιση των αρχαίων ρωμαϊκών κολώνων υδραγωγείου στο δρόμο των Αλυκών ωστόσο όπως αναφέρει ο ίδιος συνεχίζουν να τους αγνοούν. Με αφορμή το χθεσινό τροχαίο ο πρόεδρος του Συλλόγου μαζί με τους κατοίκους της περιοχής προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις προκειμένου όπως αναφέρουν να μην θρηνήσουν άλλα θύματα.

Αθ.Τ

Ορκωμοσίες

Μια- μία ολοκληρώνονται οι ορκωμοσίες των νέων δημοτικών συμβουλίων στη Μαγνησία. Συγκεκριμένα χθες το πρωί ορκίστηκε ο νέος δήμαρχος Σκοπέλου κ. Χρήστος Βασιλούδης ενώ προχθές ορκίστηκε ο νέος Δήμαρχος Σκιάθου κ. Δημήτρης Πρεβεζάνος. Στη χθεσινή ομιλία του ο νέος Δήμαρχος Σκοπέλου διαβεβαίωσε τους παρευρισκομένους ότι θα φανεί αντάξιος των προσδοκιών τους όπως επίσης και ότι θα υλοποιήσεις όλα όσα είχε υποσχεθεί προεκλογικά.

Αθ.Τ

Γράφτηκε στην Ιστορία

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε πως ο Εμμανουήλ Κριαράς πέρασε στην Ιστορία. Εχω περιέργεια, όπως πολλοί, να δω τι θα γράφει η Ιστορία μετά από πενήντα χρόνια.

Νήσος

Νήσο σταθερότητας χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς την Ελλάδα σε κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων. Τελικά, δεν βουλιάξαμε! Αλλάξαμε και γίναμε νησί!

Καλησπέρα, Καλησπέρα!

Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα έχει ο ιδρυτής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σήμερα το απόγευμα για τις μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συνομιλήσουν με μαντινάδες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου