ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μέχρι τελικής δικαίωσης

μέχρι-τελικής-δικαίωσης-245396

Συνολικά 25 ημέρες δυναμικών κινητοποιήσεων στην παγωνιά συμπλήρωσαν χθες οι 100 περίπου εργαζόμενοι του ΟΤΕ στη Μαγνησία, που συνεχίζουν τον αγώνα τους μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή, ενώ τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου θα κάνουν στάση εργασίας και την ίδια ημέρα θα αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους.

Οπως ξεκαθαρίζουν οι εκπρόσωποί τους, αν η διοίκηση του ομίλου δεν πάρει πίσω τις έξι απολύσεις συναδέλφων τους στην Αθήνα και δεν καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με τους συνδικαλιστές, ώστε να υπογράψει τριετή συλλογική σύμβαση, η οποία θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και θα βελτιώνει τις μισθολογικές απολαβές του συνόλου των εργαζομένων, ο αγώνας δεν πρόκειται να σταματήσει.

Δεν είναι δυνατόν, επισημαίνουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, να έχει καταγράψει ο όμιλος το 2018 κερδοφορία άνω του 1,3 δισεκατομμυρίου ευρώ και την ίδια στιγμή να προχωρεί σε απολύσεις, διατηρώντας τις αμοιβές μεγάλου αριθμού εργαζομένων σε εξευτελιστικά επίπεδα.

Εκτός και αν οι διοικούντες τον κολοσσό της COSMOTE καταγράφουν τόσο εντυπωσιακά οικονομικά δεδομένα, επειδή ακριβώς μειώνουν το προσωπικό και καταβάλλουν στο υπόλοιπο που απομένει ψιχία.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου