ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η πρώτη…

η-πρώτη-580735

Η πρώτη…

Στις 5 Απριλίου προγραμματίζεται η πρώτη επίσημη προεκλογική εμφάνιση του υποψήφιου περιφερειάρχη Θεσσαλίας Νίκου Τσιλιμίγκα στη Λάρισα, όπου αναμένεται να ανακοινώσει το μεγαλύτερο μέρος του ψηφοδελτίου του. Στη Μαγνησία, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, ήδη φέρονται να έχουν «κλειδώσει» ως υποψήφιοι μεταξύ άλλων οι Δημ. Λουφόπουλος, Χρύσα Τσαγανού, Δημ. Τσιμπανάκος, Τριαντ. Παπαϊωάννου, Ν. Φορτούνας.

Β.Κ.

«Η πόλη χρειάζεται αλλαγή»

Με την παράταξη του Απ. Παπαδούλη «Βόλος – Ανατροπή – Δημιουργία» κατέρχεται υποψήφιος ο Γιάννης Καράτσαλος, συνδικαλιστής στον χώρο της ΑΓΕΤ και με πλούσια κοινωνική και πολιτιστική δράση. Αφενός ως μέλος του ΔΣ στον Σύλλογο Αποφοίτων Παιδοπόλεων και ως πρόεδρος στον Σύλλογο Ρουμελιωτών Μαγνησίας. «Επιθυμώ να βάλω ένα λιθαράκι στην προσπάθεια, προκειμένου να αλλάξει η εικόνα της πόλης και των άλλων δημοτικών ενοτήτων, που συνθέτουν τον Δήμο Βόλου, πέρα από κάθε φύσεως σκοπιμότητες» επισημαίνει ο ίδιος, εκφράζοντας την εκτίμηση πως η παράταξη του κ. Παπαδούλη «αποτελεί την εγγυημένη δύναμη, η οποία μπορεί να οδηγήσει τον τόπο μας σε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας», όπως τονίζει.

Β.Κ.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες

Προσπάθεια για να μειώσει τα ενοίκια στέγασης στο υπάρχον κτίριο στην Παύλου Μελά κάνει η διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Μαγνησίας με τους ιδιοκτήτες του ακινήτου. Από την πλευρά τους τα Σωματεία εξετάζουν πώς μπορούν να βοηθήσουν και ετοιμάζουν προτάσεις για νέους χώρους στέγασης. Κανείς δεν θέλει να φύγουν οι επαγγελματοβιοτέχνες από το σπίτι τους, όμως υπάρχει δεινή οικονομική ανάγκη, σχολίαζε χθες ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρύφωνας Πλαστάρας.

Κ.Μ.

Ανακοινώσεις

Και νέα έργα θα ανακοινωθούν και πρόκειται να ξεκινήσουν τις επόμενες δύο εβδομάδες, όπως προανήγγειλε χθες ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος. Πρόκειται για έργα, που είναι δρομολογημένα από το 2015, αλλά η γραφειοκρατία κάνει το θαύμα της… Ο κ. Μπέος πάντως δεσμεύτηκε σύντομα να κάνει ανακοινώσεις και για το θέμα του εργοστασίου παραγωγής SRF στον ΧΥΤΑ, μετά την αρνητική υπηρεσιακή γνωμοδότηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ε.Χ.

Απάντηση

«Σε ανθρώπους που δεν σέβονται τον εαυτό τους δεν απαντώ» σχολίασε χθες ο πρώην αντιδήμαρχος Μπάμπης Ζάχος τη διάψευση των ισχυρισμών του περί «ρουσφετιών για την ταφή νεκρών από τον Βόλο στο υπερκορεσμένο κοιμητήριο της Αγριάς» από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Δημήτρη Στέλλο. Το θέμα βεβαίως είναι, πέρα από τις ανταλλαγές πυρών, τι γίνεται από εδώ και πέρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος με το υπερκορεσμένο κοιμητήριο.

Ε.Χ.

Αριστη συνεργασία

Το επανέλαβε για μία ακόμη φορά ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος: «Η κόντρα μας με τον Κώστα Αγοραστό δεν είχε προσωπικά χαρακτηριστικά. Ολα λύθηκαν και πλέον οι σχέσεις μας είναι καλές για το συμφέρον της πόλης». Αφορμή για την απάντηση αποτέλεσαν σχόλια για την κοινή συνέντευξη Τύπου, που έδωσαν χθες περιφερειάρχης και δήμαρχος.

Ε.Χ.

Προστιθέμενη αξία

Εμφαση στην ιστορική ταυτότητα της περιοχής δίνει ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου και εκ νέου υποψήφιος Δημήτρης Νασίκας, ο οποίος υπογραμμίζει σε κάθε ευκαιρία τη σημασία ανάδειξης της παρακαταθήκης που σχετίζεται με τον Ρήγα Φεραίο. Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι είναι ώριμες οι συνθήκες για το κέντρο τεκμηρίωσης, που θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στην περιοχή. Η πολιτική και ο πολιτισμός είναι συγκοινωνούντα δοχεία, γιατί συνδέονται με την πόλη και τον πολίτη και ο δήμαρχος το γνωρίζει πολύ καλά και το εφαρμόζει στην πράξη.

Γ.Υ.

Πλήγμα

Ισχυρό, αλλά όχι ανεπανόρθωτο είναι το πλήγμα στο συνδικαλιστικό κίνημα από τον πόλεμο μεταξύ παρατάξεων, που ξέσπασε στην Καλαμάτα, συνεχίστηκε στην Αθήνα και ο αντίκτυπός του έφτασε και στον Βόλο. Ασχέτως ποια πλευρά έχει δίκιο ή άδικο, γιατί δίκιο υπάρχει, το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει άμεσα να μεριμνήσει, έτσι ώστε να πέσουν οι τόνοι. Από τη στιγμή κατά την οποία οι παρατάξεις αδυνατούν να πορευτούν ενωτικά, ας ακολουθήσουν η καθεμιά τον δρόμο της, χωρίς, όμως, ακρότητες, καθώς εκπροσωπούν εργαζομένους. Σε τούτη την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, με τις κατακτήσεις χρόνων να καταρρέουν η μία μετά την άλλη, το τελευταίο που χρειάζονται το συνδικαλιστικό κίνημα και οι εργαζόμενοι που εκπροσωπεί είναι ένας κηρυγμένος πόλεμος στις τάξεις του…

Β.ΚΑΡ.

Αγωνία

Με τον πόνο και την αγωνία χιλιάδων δανειοληπτών, που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, βάλθηκαν να παίξουν θεσμοί και Κυβέρνηση. Το πρόβλημα είναι δεδομένο και οξυμένο και αντί οι έχοντες την ευθύνη να φροντίσουν σοβαρά και ουσιαστικά να βρουν μία βιώσιμη λύση, επιδίδονται σε απειλές και αντάρτικα. Θεσμοί και Κυβέρνηση πρέπει να αφήσουν στην άκρη τα γινάτια και με αμοιβαίες, αλλά απαραίτητες υποχωρήσεις να καταλήξουν άμεσα σε μια βιώσιμη και κοινά αποδεκτή λύση.

Β.ΚΑΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου