ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ας μην αναπαύονται

ας-μην-αναπαύονται-582229

Ας μην αναπαύονται

Αποφασισμένοι να «στρατοπεδεύσουν» αν χρειαστεί έξω από το Μαξίμου δηλώνουν στη στήλη οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων, που εδώ και δέκα περίπου μέρες έχουν αποστείλει επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και τον αρμόδιο υπουργό Εθνικής Αμυνας Ευάγ. Αποστολάκη για την απομάκρυνση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το στρατόπεδο «Γεωργούλα». Οσο πάντως η πόλη μένει στο «σκοτάδι» ως προς το ποιος είναι ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης, η οργή για τον εμπαιγμό που υφίσταται το σύνολο των φορέων μεγαλώνει. Ας το έχουν υπόψη τους εκείνοι, που νομίζουν πως το θέμα θα ξεχαστεί ή ότι η απομάκρυνση θα γίνει με σβησμένα φώτα. Ολοι βρίσκονται σε αυξημένη επαγρύπνηση.

Β.Κ.

Γνωρίζει και συνεχίζει…

Η ευαισθησία του στο λειτούργημα που επιτελεί, η ακεραιότητα και το ήθος του σε έναν κλάδο που δέχεται βολές, χαρακτηρίζουν τον πρόεδρο της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο του συνδυασμού «Βόλος – Έξυπνη Πόλη» Νίκο Αγγελέτο.Άλλωστε, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει «η άγνοια και η αμάθεια «γεννούν» τον αποπροσανατολισμό… Η παρερμηνεία «γεννά» τη διαστρέβλωση…».

N.T.

Πολιτικά παράδοξα

Καλά πληροφορημένες πηγές στη στήλη έλεγαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας κρυφές δημοσκοπήσεις που δείχνουν πανωλεθρία στις περιφερειακές εκλογές, ποντάρει μόνο στις συμμαχίες με τους υποψήφιους της Κεντροαριστεράς, όπως για παράδειγμα στην Κρήτη, όπου υποστηρίζει τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ υποψήφιο περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη ή στη Δυτική Ελλάδα, όπου στηρίζει τον επίσης πράσινο υποψήφιο και απερχόμενο περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα. Αυτές οι δύο περιπτώσεις, λένε, θα επιτρέψουν ενδεχομένως (δεν είναι σίγουρο ότι θα κερδίσουν) στο κυβερνών κόμμα να κάνει λόγο για νίκη των δικών του υποψηφίων. Προς μεγάλη ενόχληση, φυσικά, του ΚΙΝΑΛ, που τώρα άρχισε να καταλαβαίνει το παιχνίδι… που παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και ότι στον κόσμο φαίνεται πως το Κίνημα Αλλαγής ουσιαστικά «βάζει πλάτη» για να μην υποστεί εκλογικό διασυρμό η Κυβέρνηση.

Β.Κ.

Θετικό πρόσημο

Αισιόδοξη εμφανίζεται η αντιδήμαρχος Σκοπέλου Αθηνά Ντάκη ότι και η φετινή τουριστική σεζόν θα έχει θετικό πρόσημο για το νησί, παρά την πανθομολογούμενη ενίσχυση του ανταγωνισμού από γειτονικές χώρες. «Προτιμώ να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο» δήλωσε η ίδια στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Χωρίς αισιόδοξη διάθεση και θετική σκέψη δεν κατακτώνται οι στόχοι και η αντιδήμαρχος το υπενθυμίζει σε κάθε ευκαιρία, έχοντας ήδη «ανοίξει πλώρη» για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς είναι υποψήφια με τον συνδυασμό του περιφερειάρχη Κων. Αγοραστού. Και εκεί άλλωστε υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό… για την ίδια προκειμένου να προσφέρει στο νησί και όχι μόνο.

Γ.Υ.

«Ανακρίβειες»

Σε έντονο ύφος η απάντηση από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αγριάς Δημ. Στέλλο στον πρώην αντιδήμαρχο Μπάμπη Ζάχο, ο οποίος μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ κατήγγειλε «ρουσφέτια με την αποδοχή ενταφιασμού νεκρών από τον Βόλο στο υπερκορεσμένο κοιμητήριο Αγριάς». «Τέτοια πράγματα δεν γίνονται, ούτε μπορούν να γίνουν. Από το 2015 και μετά δεν υπάρχει τέτοια… εξυπηρέτηση. Ούτε μπορείς να κάνεις… ρουσφέτια με τόσο σοβαρά ζητήματα. Να είμαστε λίγο σοβαροί», η αυστηρή απάντηση που προηγήθηκε του… καρφώματος: «Τόσα χρόνια άραγε όταν έβλεπαν οι δημοτικές αρχές την Αγριά να μεγαλώνει, γιατί δεν φρόντισαν να προβλέψουν τη δημιουργία νέου χώρου;».

Ε.Χ.

Γραφειοκρατία

Την ένταξη νέων έργων του Δήμου Βόλου στο ΕΣΠΑ ανακοινώνουν σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος. Εργα προγραμματισμένα προ πολλού δρομολογούνται μετά από χρόνια, λόγω της… αθάνατης ελληνικής γραφειοκρατίας.

Ε.Χ.

Πρόοδος

Προσγειώθηκε απότομα στη σκληρή πραγματικότητα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Ευάγ. Αποστολάκης. Από τις γεμάτες έπαρση και επικίνδυνες ταυτόχρονα δηλώσεις του ότι «αν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα μας θα την ισοπεδώσουμε», έφτασε στις αντίστοιχες ότι «δεν νομίζω πως θα πρέπει να αντιδρούμε στις δηλώσεις του κάθε Τούρκου υπουργού», μετά τα όσα εμπρηστικά τονίζονται από αξιωματούχους της γείτονος. Κάλλιο αργά παρά ποτέ για τον υπουργό, που σημειώνει πρόοδο με τις αναδιπλώσεις του, αποδεικνύοντας ότι άλλο είναι το υπουργικό κοστούμι και άλλο η λαμπερή στολή του αρχηγού του Στρατεύματος.

Β.ΚΑΡ.

Ασυνέπεια

Δεν φτάνει που επέβαλε χαράτσι ενός ευρώ για κάθε έντυπο λογαριασμό, η κεντρική διοίκηση της ΔΕΗ μειώνει και την έκπτωση συνέπειας στους πελάτες της από το 15% στο 10%, ως αντιστάθμισμα στην ουσία για τη διατήρηση των τιμολογίων στα ίδια επίπεδα. Η έκπτωση συνέπειας αποτελεί κίνητρο και επιβράβευση συνάμα των καταναλωτών της που είναι συνεπείς ως προς τις υποχρεώσεις τους. Ωστόσο, η διοίκηση της Επιχείρησης αδυνατώντας να εισπράξει τις οφειλές, που αποδίδονται και στην υψηλή για τα δεδομένα τιμολογιακή της πολιτική, επιλέγει να τιμωρήσει στην ουσία τους συνεπείς καταναλωτές της, με κίνδυνο να τους χάσει. Ασυνέπεια επομένως της ΔΕΗ έναντι των συνεπών καταναλωτών της…

Β.ΚΑΡ.

Αγωνιούν

Με το βλέμμα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες οι φορείς και οι επαγγελματίες των νησιών, καθώς εξακολουθεί να βρίσκεται στον «αέρα» η σύνδεση με την Θεσσαλονίκη. Παρά τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις των δημάρχων των νησιωτικών περιοχών και παράλληλα του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννου Μπουτάρη, αλλά και του αντιδημάρχου Σπύρου Πέγκα, το τοπίο εξακολουθεί να παραμένει θολό. Η αγωνία κορυφώνεται στο μεταξύ καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει και κανείς δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι. Κι όλα αυτά σε μια γραμμή κομβικής σημασίας για χιλιάδες Θεσσαλονικείς.

Γ.Υ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου