ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-443821

Στο προσκήνιο

Η Ντία Βουβαλούδη, πετυχημένη Αντινομάρχης Υγείας και Πρόνοιας, ενδιαφέρεται και δηλώνει παρούσα στην τοπική αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού, συμμετέχοντας στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο εκλεγμένων γυναικών που γίνεται στην Αθήνα από χθες έως και την Κυριακή 20 Ιουνίου. Μήπως τελικά η παρουσία της δεν θα γίνει μόνο αισθητή στο Συνέδριο αλλά και σε ψηφοδέλτιο;

Δ.Π

Πάγωσαν
Πάγωσε το βλέμμα των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Βόλου, όταν τους ανακοινώθηκε πως φέτος θα παγώσουν οι προσλήψεις προσωπικού. Οι άνθρωποι αυτοί περίμεναν με αγωνία να ακούσουν καλά νέα στο θέμα της ενίσχυσης του ΕΚΑΒ, όμως το τέλος δεν ήταν όπως το περίμεναν. Τουλάχιστον θα μεταφερθούν σε λίγο καιρό στο Πανθεσσαλικό, που ήταν κι ένα από τα αιτήματά τους.
Δ.Π
 
Νέοι δημοσιογράφοι!
Μόνο συγχαρητήρια αξίζουν οι μαθητές των σχολείων που βραβεύτηκαν χθες από τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Βόλου για τη σπουδαία προσπάθεια που έκαναν, δημιουργώντας μαθητικές εφημερίδες. Αρωγοί της όλης αυτής κίνησης ήταν φυσικά οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, ενώ όλοι απέδειξαν πως στο σχολείο δεν παρέχεται στείρα γνώση, αλλά όταν υπάρχει όρεξη γίνονται πολύ σημαντικά πράγματα.
Δ.Π
 
Αυγουλοπόλεμος
Μία περίεργη μυρωδιά είχε χθες το πρωί το Δημαρχείο. Όλα πρόδιδαν ότι το βράδυ της προηγουμένης είχε γίνει απόπειρα κατάληψής του, με αυγουλοπόλεμο και πετροπόλεμο από μία δράκα αφιονισμένων νεαρών, παρά τις προσπάθειες του Πρόεδρου των Austrian Boys…
 
Στο Ανοικτό  Θέατρο
…Οταν οι «πολιορκητές» κατάλαβαν ότι ο «ένοχος» για την μη ανακατασκευή του ΕΑΚ, ο Δήμαρχος Βόλου, ήταν στο ανοικτό Δημοτικό Θέατρο όπου γινόταν η ετήσια εκδήλωση των παιδιών του Οργανισμού του Κέντρου Παιδιού, τότε μία ομάδα δέκα περίπου οπαδών πήγε να κάνει… ντου και να τα κάνει όλα… όπα.
Οι νεαροί οπαδοί μαινόμενοι παραλίγο να… τινάξουν στον αέρα την εκδήλωση του Οργανισμού Κέντρου Παιδιού, ενώ όσοι γονείς τόλμησαν να τους αποδοκιμάσουν, οι οπαδοί «απάντησαν» με βρισιές. Τελικά με τη βοήθεια αστυνομικών με πολιτικά και ορισμένων μελών από τις διοικήσεις των οργανωμένων φιλάθλων, μπόρεσαν να κλείσουν οι πόρτες του Θεάτρου προκειμένου να τελειώσει η εκδήλωση χωρίς άλλα παρατράγουδα…
 
Η επιστολή
…Από την άλλη τι έκανε το Γιάννη Στάμο να στείλει πρωί – πρωί την επιστολή στο Δήμαρχο που τον ενημερώνει ότι εφεξής παύει να έχει κάθε ανάμειξη με το ΕΑΚ; Πρώτον ότι άκουσε και αυτός, όπως και ο Δήμαρχος, μερικά… γαλλικά από αυτά που συνηθίζονται στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, δεύτερον επειδή θεωρεί ότι ποτέ δεν… χάιδεψε τα αυτιά του ποδοσφαιρικού μεγαλοπαράγοντα για να αποκομίσει πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη και τρίτον επειδή δεν έχει πρόβλημα να παίξει το ρόλο του… κακού, πολλώ δε μάλλον που σκέπτεται να τα… παρατήσει με τη λήξη του χρόνου, όπως και ο συνάδελφός του Αντιδήμαρχος στην Πολεοδομία…
 
Στα όρια  της νομιμότητας
…Στη δήλωσή του ο Γιάννης Στάμος λέει, εκτός των άλλων, «αγγίζει τα όρια του παραλογισμού κάποιος να πασχίζει και να διαθέτει όλες του τις δυνάμεις για να ικανοποιηθούν αιτήματα με ενέργειες και πράξεις που βρίσκονται στα όρια της νομιμότητας». Τι εννοεί ο ποιητής;  Ότι η διαδικασία που επιλέχθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου για να γίνουν τα έργα στο ΕΑΚ -όποτε βρεθούν τα χρήματα- για την πρόσκληση περιορισμένου αριθμού εργοληπτών, προκειμένου να γίνουν γρηγορότερα, είναι μία διαδικασία που επιλέγεται κυρίως στις περιπτώσεις που υπάρχουν έκτακτες και ακραίες καταστάσεις…
 
Πολύφερνη  νύφη
 Σε πολύφερνη νύφη εξελίσσεται η θέση του προϊσταμένου στην Α΄ ΔΟΥ για την οποία, όπως έγινε γνωστό, κατέθεσαν δικαιολογητικά, ο Αντιδήμαρχος Βόλου Χρ. Τσαμπρινός, ο δημοτικός σύμβουλος Νέας Ιωνίας Δημ. Φασούλας και η Πρόεδρος της Δημοτικής Οργάνωσης της Ν.Δ. στη Νέα Ιωνία Ελένη Κοπάνου.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
 
 
Μελαγχολία   

Φαίνεται πως οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν είχαν καταλάβει σε τι επικίνδυνες ατραπούς έμπαιναν όταν υπερψήφιζαν τα μέτρα που πρότεινε η τρόικα ως αντιστάθμισμα στην οικονομική στήριξη. Το προεδρικό διάταγμα για τα εργασιακά του Ανδρέα Λοβέρδου γκρεμίζει κεκτημένα δεκαετιών, ενώ το νομοσχέδιο του ασφαλιστικού για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους που θα παρουσιαστεί στις 23 Ιουνίου αλλάζει ριζικά το καθεστώς ασφάλισης και συνταξιοδότησης από εδώ και στο εξής. Όπως λένε οι πληροφορίες, έχουν πέσει σε βαριά μελαγχολία και θλίψη… Λες να ετοιμάζονται για ομαδική ψυχοθεραπεία; Εμείς πάντως ως πολίτες έχουμε ήδη αρχίσει.

Β.Κ
 
Τα ατού του
Το γεγονός ότι ο Απόστολος Παπατόλιας κατάφερε το 2006 να ανατρέψει όλες τις κόντρα προβλέψεις και να κερδίσει στις συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί sτη Νομαρχία Μαγνησίας είναι ένα από τα ατού… του , όπως εκτιμούν μεγαλόσχημα στελέχη της Ιπποκράτους, που αυτές τις μέρες θα αρχίσουν να αξιολογούν πλέον τις υποψηφιότητες για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Επιπλέον για το νυν Νομάρχη Μαγνησίας μετρά θετικά το γεγονός ότι έχει αναπτύξει ένα διεκδικητικό προφίλ το οποίο μετράει σε επίπεδο Θεσσαλίας και σε αυτό φυσικά συνέβαλλε τα μέγιστα και το «κυνηγητό» που είχε εξαπολύσει στον περιφερειάρχη της προηγούμενης Κυβέρνησης Φ. Γκούπα επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας. Βέβαια δεν θα είναι μόνο αυτά που θα μετρήσουν… γι’ αυτό και όσο περνούν οι μέρες ο Νομάρχης «φουλάρει τις μηχανές» έτοιμος για όλα..
Β.Κ
 
Πλερέζες
Το σκέπτονται από εδώ, το σκέφτονται απ΄ εκεί και δεν τους βγαίνει με τίποτα. Οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο Βόλο έχουν ήδη κρεμάσει «πλερέζες». Διαφωνούν ανοιχτά με τα μέτρα που διαρκώς λαμβάνονται, γι’ αυτό και μην αποκλείετε το επόμενο διάστημα «αποστασιοποιήσεις». Κανείς δεν φαίνεται διατεθειμένος να λοιδορείται από εργαζόμενους και άλλες παρατάξεις. Πολλώ δε μάλλον όταν διαφωνούν κάθετα με τέτοιου είδους πολιτικές.
Β.Κ
 
Αισιόδοξος   
Πρωτοβουλία ενημέρωνε χθες ότι αναλαμβάνει ο νομάρχης Απ. Παπατόλιας για να αρθεί το αδιέξοδο στον Περιφερειακό Βόλου. Την ερχόμενη Τρίτη θα καλέσει σε σύσκεψη την εταιρία, τους εργαζόμενους και το ΕΚΒ. Δήλωνε αισιόδοξος ότι θα δοθεί λύση στο θέμα.
Β.Σ.
 
Δεν πείστηκε  
Μιλώντας χθες για τα μεγάλα έργα της Μαγνησίας που έχουν κολλήσει μπροστά στα άδεια ταμεία, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ι. Πρίντζος έδειξε να μην έχει πειστεί για το «κόκκινο» που έδειξε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών στη συμπληρωματική σύμβαση για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, ύψους 3 εκατ. ευρώ. Ούτε για τις σοβαρές υποψίες που έχει δημιουργήσει στην κυβέρνηση η εκτόξευση του αρχικού προϋπολογισμού και η πρόθεσή της να στείλει το φάκελο του έργου στον Εισαγγελέα.
Δεν καταλαβαίνω πού έχει εμπλακεί η χρηματοδότηση, δήλωνε χαρακτηριστικά, αφού έλεγχοι, όπως είπε, έχουν γίνει και ο προηγούμενος υπουργός έδωσε απαντήσεις. Καλά, δεν είναι και συμβόλαιο, ώστε έτσι απλά να δοθούν 3 εκατ. ευρώ για ένα έργο που κοστίζει 200.000 ευρώ.
Β.Σ.
 
Ανακοινώνουν για να προλάβουν
Συνήθεια των τελευταίων ημερών που απέκτησαν οι φιλόδοξοι υποψήφιοι των επερχόμενων εκλογών είναι οι ανακοινώσεις και οι διαρροές στον Tύπο. Πολλοί είναι που ανακοινώνουν με… σιγουριά την υποψηφιότητά τους ή συμμαχίες με γνωστά πρόσωπα των τοπικών κοινωνιών. Στόχος τους να προλάβουν εξελίξεις και αντιπάλους. Για να δούμε θα προλάβουν;
Ο ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΟΣ
 
Απάντηση Η. Ξηρακιά σε Κ. Καρτάλη  
Σχετικά με τη δήλωση του βουλευτή κ. Κ. Καρτάλη για την πρόταση παράκαμψης του Χιονοδρομικού που έχει καταθέσει για έγκριση η ΝΑΜ στο Υπουργείο, εδώ και πολύ καιρό, ο Αντινομάρχης Υποδομών κ. Ηλίας Ξηρακιάς .
«Επιζητούμε τη συμβολή όλων για την «ωρίμαση» (σύνταξη μελετών και εγκρίσεων) και την κατασκευή του πολύ σημαντικού του έργου της παράκαμψης του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου με τρόπο που δεν θα επιβαρύνει το περιβάλλον και με ένα κόστος που θα «επιτρέπει» τελικά την υλοποίηση του έργου.
Η ΝΑΜ με την Τεχνική της Υπηρεσία και ειδικούς μελετητές, σε στενή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς (Διοίκηση Χιονοδρομικού, Ορειβατικός, Δήμους  κ.λ.π.) υπέβαλε πλήρη φάκελο και αναμένει από την πολιτεία απάντηση για την έγκριση ή όχι της μόνης εφικτής κατά την γνώμη μας λύσης, με την οποία συμφωνούν σχεδόν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης και της ΕΥΠΕ (ειδική υπηρεσία Περιβάλλοντος του Υπουργείου)
Βεβαίως εναλλακτικά μπορεί να προταθεί και η λύση της υπογειοποίησης του δρόμου με την κατασκευή μιας μεγάλης και πανάκριβης σήραγγας, που μάλλον θα πρέπει να αποκλειστεί για το Πήλιο για τα επόμενα 50 χρόνια.
Συμφωνούμε πάντως με τον κ. Καρτάλη να αναζητηθούν από την πολιτεία κι άλλες λύσεις. Οι διερευνήσεις όμως αυτές όπως και η απάντηση των Υπηρεσιών και του Υπουργείου στην υποβληθείσα από τη ΝΑΜ πρόταση δεν πρέπει να «χρονίζουν», γατί και τον επόμενο χειμώνα -όπως έγινε και φέτος- αυτός ο πολύ σημαντικός δρόμος (Χάνια – Κισσός) θα παραμείνει κλειστός για να μπορεί να λειτουργήσει το Χιονοδρομικό».
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου