ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-418586

Στον αέρα

Καμία από τις τροπολογίες του «Καλλικράτη» δεν έχει περάσει μέχρι σήμερα για τα νησιά των Βορείων Σποράδων. Ο νομαρχιακός σύμβουλος Φ. Ζεμπέκης μεταφέρει στο νομαρχιακό και στα νησιωτικά δημοτικά συμβούλια τις πληροφορίες τους από βουλευτές, που έχουν ζητήσει τροπολογία για να χαρακτηριστούν ως νησιωτικοί δήμοι και να εκπροσωπηθούν στην Περιφέρεια, αλλά το αίτημα δεν έχει συναντήσει ακόμη αποδοχή.

Από το νομαρχιακό συμβούλιο ζητά να τοποθετηθεί ξεκάθαρα και όχι να αποφεύγει, όπως λέει, να πάρει μία ξεκάθαρη θέση. Κατά την άποψή του το νομαρχιακό και τα δημοτικά συμβούλια πρέπει να ενεργοποιηθούν και να προβάλουν τις θέσεις τους.
Β.Σ.
 
Προεκλογική παραζάλη
Επειδή αντιλαμβάνομαι ότι αρχίζει σιγά – σιγά η προεκλογική παραζάλη για τις εκλογές του Νοεμβρίου και επειδή το έχουμε ζήσει πολλές φορές το έργο, το σημειώνουμε εγκαίρως για να μην κατηγορούνται αδίκως οι δημοσιογράφοι και οι εφημερίδες που απασχολούν ούτως ή άλλως και τη συντριπτική πλειονότητα των επαγγελματιών συντακτών στη Μαγνησία: Ότι όποιος δεν είναι φίλος μας, δεν είναι και εχθρός μας…

Η ιστορία, δυστυχώς, επαναλαμβάνεται…

…Το σημειώνουμε γιατί βλέπω κάποια πρόσωπα από το παρελθόν να έρχονται ξανά στο προσκήνιο και ίσως, λέω ίσως, δεν έχουν διδαχθεί τίποτα σε πρακτικές και μεθοδεύσεις που χρησιμοποιούσαν κατά κόρον, προκειμένου να υποβαθμίσουν δημοσιεύματα που εκπορεύονταν από μη φίλα προσκείμενα δημοσιογραφικά κέντρα…
 
Πάμε σε εκλογές…
Με αφορμή το χθεσινό συλλαλητήριο των φίλων του Ολυμπιακού θυμηθήκαμε ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, όπου γινόταν συζήτηση για το ΕΑΚ.
Δημοτικός σύμβουλος αναπτύσσει τις θέσεις του για το ΕΑΚ. Κάποια στιγμή και ενώ ακούει τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς και είναι έτοιμος να ανταπαντήσει, τον πλησιάζει ο επικεφαλής του και του λέει ψιθυριστά… «κλείστο γιατί πάμε σε εκλογές». Αχ, Θεέ μου, ποιοι μας κυβερνούν!!!
 
Ζήτημα αξιοπρέπειας
…Αλλά δεν είναι μόνον ότι οι πολιτικοί φοβούνται το πολιτικό κόστος και αναπόφευκτα πολύ συχνά υποκύπτουν στις παράλογες απαιτήσεις των φιλάθλων και των οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων. Είναι και η αξιοπρέπεια που πολλές φορές είναι κάτι αναντικατάστατο. Για όσους φυσικά έχουν τσίπα και όχι γι΄ αυτούς που όταν τους φτύνεις νομίζουν ότι ψιχαλίζει!!!
Ένα περιστατικό είναι νομίζω αρκετά ενδεικτικό, αν και δεν είναι πρόσφατο.
Έλαβε χώρα σε γνωστό τσιπουράδικο του Βόλου. Κομματικά και πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ κάνουν το τραπέζι στον πρώην Υπουργό Κ. Σκανδαλίδη. Μεσούσης της τσιπουροκατάνυξης μπαίνει στο μαγαζί γνωστός παράγοντας της πόλης και δίνει εντολή στο μαγαζάτορα: Κέρνα όλο το μαγαζί εκτός από αυτούς εδώ τους κλέφτες. Και όμως κανείς δεν αντέδρασε. Αν ρωτάτε ποιους φασκελοκουκούλωσαν στο τέλος οι θαμώνες, θα σας γελάσω…
 
Μετά το Συνέδριο
Γράψτο όπως στο λέω . Η δήλωση από γνωστό « σαμαρικό» στο Βόλο. Η ανακήρυξη του υποψήφιου της Νέας Δημοκρατίας θα έχει γίνει πέντε μέρες μετά το Συνέδριο του κόμματος. Μέχρι τότε όπως μας είπε θα έχει τελειώσει και η δεύτερη δημοσκόπηση που θα περιλαμβάνει και νέα ονόματα. εν δυνάμει υποψήφιων.
 
Νέα Ν.Ε στο ΣΥΝ …
Την επόμενη εβδομάδα , κατά πάσα πιθανότητα, θα γίνουν οι εκλογές στη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΝ και όλα δείχνουν πως θα υπάρξουν ανακατατάξεις, προκειμένου να μπει και μία τάξη στις …συνιστώσες ενόψει και των δημοτικών εκλογών .
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
Περί υποψηφιοτήτων   
Εντύπωση προκαλεί σε πολλούς και κυρίως σε νέους που εκφράζουν άποψη ότι στις υποψηφιότητες για τις περιφέρειες ή για τους ενοποιημένους Δήμους δεν έχουν προταθεί από τα κόμματα νέα πρόσωπα, νέοι άνθρωποι με όρεξη για δουλειά και προσφορά. Κι αν μας πουν ότι δεν υπάρχουν, τότε ψεύδονται. Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι νέοι απ’ όλα τα κόμματα, ακόμη και ανένταχτοι, οι οποίοι θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους, αλλά δυστυχώς παραμένουν στην αφάνεια. Φυσικά και δεν υποτιμάται ο ρόλος και η εμπειρία των υπαρχόντων, αλλά σ’ αυτό τον τόπο δικαίωμα έχουν και οι νέοι. Μήπως αυτή είναι μία ευκαιρία για συνδυασμό της εμπειρίας και της φρεσκάδας;
Δ.Π
 
Και οι ελλείψεις συνεχίζουν
Μέχρι την Αργαλαστή φτάνουν τα πληρώματα του ΕΚΑΒ Βόλου για να εξυπηρετήσουν έκτακτα περιστατικά, καθώς και σ’ αυτό το Κέντρο Υγείας υπάρχει έλλειψη οδηγού ασθενοφόρου. Επιπλέον στα δρομολόγιά τους είναι και ο Πλατανιάς για να παραλάβουν τα περιστατικά από τη Σκιάθο. Εν ολίγοις, το θέμα της έλλειψης υλικών στα Νοσοκομεία είναι μεν σημαντικό, αλλά θα επηρεάσει τον ασθενή εάν και όταν φτάσει στο Νοσοκομείο. Γι’ αυτό φωνάζουν τόσο καιρό κι αυτοί οι άνθρωποι σ’ όλη τη Μαγνησία, οι οποίοι βλέπουν πως το σύστημα πάσχει ακόμη κι αν κάνουν αυτοί τη δουλειά τους.
Δ.Π
 
Κληρώνει για πολλούς
Με ταχείες διαδικασίες τα δύο μεγάλα κόμματα θα επιλέξουν τους υποψηφίους τους για τις εκλογές της αυτοδιοίκησης. Γνωρίζουν ότι μέχρι τις 10 Ιουλίου θα πρέπει να έχει κλείσει το θέμα της επιλογής, διότι αν εμφανιστούν υποψήφιοι στις παραλίες, κινδυνεύουν με… πολλές πατητές. Κατά συνέπεια μέχρι τα τέλη του μήνα, το πολύ μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του επόμενου, θα γνωρίζουμε τους νέους… υποψήφιους σωτήρες μας.
Ο ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΟΣ
 
Επιφυλάξεις         
Την ώρα που η Νομαρχία Μαγνησίας περιμένει μία ακόμη και τελευταία έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες υπουργείων για τη λύση που έχει προκρίνει, ώστε να διορθωθεί το λάθος της παράκαμψης Χάνια-Κισσός, που διασχίζει το Χιονοδρομικό, σοβαρές επιφυλάξεις για τη διορθωτική χάραξη του έργου έρχεται να εκφράσει ο βουλευτής Κ. Καρτάλης.
Τις επιφυλάξεις του εξέφρασε στο υπουργείο Περιβάλλοντος, υποστηρίζοντας ότι το λάθος στον αρχικό σχεδιασμό του έργου δεν θα πρέπει να διορθωθεί με νέο λάθος, ενώ ζήτησε από τις υπηρεσίες του υπουργείου να εξετάσουν σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές κάθε άλλη τεχνική δυνατότητα πριν δοθεί έγκριση.
Δηλαδή νέα καθυστέρηση, ρωτήθηκε από τον «Τ» ο αντινομάρχης Ηλ. Ξηρακιάς, ο οποίος επιφυλάχθηκε να απαντήσει σήμερα.
Β.Σ.
 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου