ΜΠΑΣΚΕΤ

Προσφέρονται για το διπλό τα ματς ΓΣΑ και Αγριάς

προσφέρονται-για-το-διπλό-τα-ματς-γσα-κ-281183

Για την 6η μέρα του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής ΓΣ Αλμυρού και Αγριά έχουν βάσιμες αξιώσεις για εκτός έδρας επιτυχίες με Αχέροντα Καναλακίου και Αναγέννηση Λαμίας αντίστοιχα, αφού οι αντίπαλοί τους είναι στα μέτρα τους και προσφέρονται για την κατάκτηση του ροζ φύλλου.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

«Λαβωμένος» στους ψηλούς ο ΓΣ Αλμυρού

Την προηγούμενη βδομάδα στο ματς με τη ΓΕ Αγρινίου ο ΓΣ Αλμυρού επέλεξε να ταξιδέψει αυθημερόν κι αυτό ίσως έπαιξε τον δικό του ρόλο στο γεγονός ότι πήρε το ματς στο νήμα και με έναν πόντο διαφορά, συναντώντας μεγάλες δυσκολίες από μία υποδεέστερη ομάδα, υπό τον κίνδυνο να υποστεί μία ήττα εκτός προγράμματος.

Σήμερα, η ομάδα του Παναγιώτη Νάνη αντιμετωπίζει τον Αχέροντα στο Καναλάκι και συγκεκριμένα στο κλειστό γυμναστήριο Αγίας Τριάδας στις 17.00 και βρίσκεται από χθες στην κωμόπολη της Ηπείρου με διανυκτέρευση, πηγαίνοντας στο σημερινό ματς με καλύτερες συνθήκες, αλλά αυτή τη φορά δεν είναι το ίδιο πλήρης.

Κι αυτό γιατί ο Γυμναστικός, που επιδιώκει σήμερα την πέμπτη συνεχόμενη νίκη, έχει σημαντικές απουσίες στις θέσεις των ψηλών, καθώς ο Στέλιος Τσαβές θα απουσιάσει λόγω ενός προβλήματος υγείας, ο Ηλίας Βαλαμούτης έχει θλάση στον ώμο μετά από αγκωνιά που δέχθηκε στο προηγούμενο ματς, ενώ ο Βασίλης Νάκος δεν μπορεί να ακολουθήσει λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Ετσι, ουσιαστικά διαθέσιμοι για να ενισχύσουν την ομάδα κάτω από το καλάθι είναι ο Τάσσος, ο Κοντοστάθης και ο Γώγουλας, κάτι που σημαίνει ότι χρειάζεται σωστή διαχείριση από την τεχνική ηγεσία και ειδικά από τη στιγμή που ο αντίπαλος έχει ψηλά κορμιά.

Στη δωδεκάδα … ανάγκης του ΓΣ Αλμυρού, που στοχεύει να υποχρεώσει στην 4η του ήττα τον Αχέροντα, βρίσκονται τρεις έφηβοι 15 και 16 ετών, οι Καρπέτης, Μασούρας, Ξηρομερήσιος, με τον τελευταίο να έχει πάρει χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα στο ματς με τη Νίκαια.

Σε δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο προπονητής του ΓΣΑ, Παναγιώτης Νάνης, επισημαίνει: «Η ομάδα θα δείξει αν παρά τις απουσίες έχει το μέταλλο να αντεπεξέλθει. Και στο Αγρίνιο υπήρχαν δυσκολίες, αλλά φύγαμε με το διπλό. Είναι ένα κομβικό σημείο στο πρωτάθλημα, για να κρατήσουμε το σερί των επιτυχημένων εμφανίσεων και νικών».

Το ματς να σημειωθεί ότι μεταδίδεται στο youtube ζωντανά από το κανάλι «Αθλητική Ένωση Καναλακίου Α.Ε. ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ».

Κρίσιμο ματς για την Αγριά

Στο αχανές Χαλκιοπούλειο της Λαμίας, όπου ο αντίπαλος δε νιώθει την πίεση της έδρας, η Αγριά, που έχει ρεκόρ 2-3, φιλοξενείται σήμερα στις 17.00 από την τοπική Αναγέννηση, με στόχο το διπλό. Οι τρεις συνεχόμενες ήττες σε παιχνίδια που κρίθηκαν στο τέλος κάνουν επιτακτική την ανάγκη μίας νίκης, αφού συν τοις άλλοις ακολουθούν δύο πολύ δύσκολα ματς με τους πρωτοπόρους ΑΟ Τρικάλων και Σπάρτακο, όπου αντικειμενικά οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος των «κιτρινόμαυρων».

Ωστόσο, σήμερα, παρότι και πάλι δεν λείπουν τα προβλήματα η ομάδα των Γκουγκουτούδη-Στρατίκη, έχει τις δυνατότητες να «αποδράσει» με μία πολύ σημαντική νίκη, που θα της δώσει άλλη ώθηση για τη συνέχεια και θα οδηγήσει τους γηπεδούχους στην 5η τους ήττα, αφήνοντάς τους πίσω στη μάχη της παραμονής, που είναι και ο στόχος της Αγριάς.

Ο Σούλκο, που δεν έπαιξε στο ματς με τον Αμπελώνα λόγω τραυματισμού (τράβηγμα στην απόφυση του τετρακεφάλου με τον λαγονοψοΐτη), έχει κάνει δύο προπονήσεις προσεκτικά, εξακολουθεί να νιώθει ενοχλήσεις, αλλά μάλλον θα παίξει. Πολύ δύσκολα θα αγωνιστεί ο Διγενής, που δεν έχει ξεπεράσει ένα οίδημα στο γόνατο, ωστόσο θα επανεξεταστεί η κατάστασή του στην προθέρμανση πριν το ματς.

Ο Παναγιώτης Γκουγκουτούδης δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τη σημερινή αναμέτρηση: «Είναι πολύ σημαντικό ματς και θέλουμε τη νίκη, γιατί αντιμετωπίζουμε μία ομάδα που, όπως κι εμείς, θα παλέψει για την παραμονή. Με όλες τις ομάδες που είναι στην ίδια δυναμικότητα με εμάς, μία νίκη μετρά διπλά. Είναι πολύ σημαντικό και χρονικά το παιχνίδι, γιατί έρχονται δύο δύσκολα ματς μετά και προερχόμαστε από τρεις διαδοχικές ήττες. Αυτό το παιχνίδι το θέλουμε και το έχουμε εξ αρχής στον προγραμματισμό μας να το κερδίσουμε».

Το σημερινό πρόγραμμα

Τα σημερινά παιχνίδια για την 6η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής είναι τα εξής:

Χαλκιοπούλειο 17.00 Αναγέννηση Λαμίας-Αγριά

Καρακωνσταντόπουλος-Μαυρέλης (Κοτσίμπος)

Κατσιμήδου 17.00 Τρίκαλα-Σοφάδες

Δολγύρας-Γιαννούλης (Βαρνάς)

ΕΑΝΚΙ 17.00 Σπάρτακος Ιωαννίνων-Αγρίνιο

Λυγούρας-Σταμπουλής (Καραδήμας)

Αμπελώνα 17.00 Αμπελώνας 1986-Νίκαια 2012

Μπουγλός Ι.-Λυτροσυγκούνης (Σταμάτης)

Καναλακίου 17.00 Καναλακίου Αχέρων-ΓΣ Αλμυρού

Μακρόπουλος-Πλέγας (Τσιγγέλης)

Βαθμολογία
1. Σπάρτακος Ιωαννίνων 10
2. ΑΟ Τρίκαλα 9
3. ΓΣ Αλμυρού 9
4. ΓΣ Σοφάδων 8
5. ΓΣ Αμπελώνα 8
6. ΓΣ Αγριάς 7
7. Αχέρων Καναλακίου 7
8. ΓΕ Αγρινίου 6
9. Αναγέννηση Λαμίας 6
10. Νίκαια 2012 5

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου