ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με επιχειρήματα περιμένει πλήρες ρόστερ

με-επιχειρήματα-περιμένει-πλήρες-ρόσ-347707

Θετικά για τον Ολυμπιακό Βόλου φάνηκε πως κύλησε η χθεσινή εκδίκαση στην έφεση κατά της Επιτροπής Ιδιότητας Μεταγραφών της ΕΠΟ, αναφορικά με τα ανακληθέντα δελτία των παικτών του, και πλέον η Βολιώτικη ΠΑΕ όπως και άλλες της Super League 2 προερχόμενες από τη Football League, ελπίζουν σε απόφαση που θα τις δίνει το δικαίωμα να διατηρήσουν το ρόστερ τους χωρίς περιορισμούς !

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ενώ χθες εκδικάστηκε ουσιαστικά η….αναψηλάφηση της υπόθεσης ανάκλησης των δελτίων, η ΕΠΟ παραδέχτηκε ουσιαστικά ότι δεν υπήρξε ποτέ απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, που να αναφέρει πως οι προερχόμενες ομάδες από τη Football League στη συγχώνευσή τους στην Super League 2, υποχρεώνονται να τηρήσουν τη διαδικασία αδειοδότησης!

Ενώ και ο Ολυμπιακός Βόλου είχε τα δικά του επιχειρήματα, η αποκάλυψη αυτή στη συζήτηση της έφεσης των ομάδων και των ποδοσφαιριστών, που έχουν τιμωρηθεί με περιορισμό μεταγραφών και ανάκληση δελτίων για τη μη αδειοδότηση τους από την αρμόδια επιτροπή της Ομοσπονδίας, έπειτα από προσφυγή της ΠΑΕ ΑΕΛ, από μόνη της μπορεί να ανατρέψει τα πάντα στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ…

Συγκεκριμένα ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Βασίλης Σαράκης υποστήριξε ότι δεν υπήρξε ποτέ απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στις 24 Ιουνίου 2021, που να αναφέρει πως οι προερχόμενες ομάδες από τη Football League στη συγχώνευση τους στη Super League 2 υποχρεώνονται να τηρήσουν τη διαδικασία αδειοδότησης: «Σε εφαρμογή της απόφασης σας η Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών προχώρησε στην ανάκληση των δελτίων. Θεωρούμε εσφαλμένη την απόφαση σας ζητάμε αναψηλάφηση. Παραπλανήθηκε το δικαστήριο σας, δεν υπήρχε απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ στις 24/6/2021 για να μπουν οι ομάδες σε διαδικασία αδειοδότησης. Προχωρήσατε σε μια απόφαση γιατί παραπλανηθήκατε από την αντίδικο. Είναι ψευδές αυτό…», υπογράμμισε ο Σαράκης πετώντας «βόμβα μεγατόνων»!

Μάλιστα και ο έτερος δικηγόρος της ΕΠΟ, Νικόλαος Μπάρδης ανέφερε τα ίδια και αμφότεροι οι νομικοί της Ομοσπονδίας τάχθηκαν υπέρ των ομάδων και των ποδοσφαιριστών και πλέον φαντάζει πολύ πιθανή η δικαίωση του Ολυμπιακού.

Στη χθεσινή εκδίκαση ο δικηγόρος του Ολυμπιακού Βόλου Αργύρης Λίβας τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο Ολυμπιακός Βόλου ούτε υποβιβάστηκε, ούτε προβιβάστηκε, άρα δεν υπήρχε λόγος αδειοδότησης. Ο νόμος 4809/21 ψηφίστηκε στις 19/06. Οι δύο κατηγορίες ενώθηκαν – συγχωνεύτηκαν βιαίως, επειδή είχε τελειώσει η αγωνιστική περίοδος. Εμείς είχαμε την κακή έμπνευση να υποβάλλουμε αρχικά δικαιολογητικά αδειοδότησης. Δεν υπήρχε περίπτωση προβιβασμού βάσει προκήρυξης. Λόγω οικονομικής δυσπραγίας δεν τακτοποιήσαμε τις εκκρεμότητες από 31/12 έως 31/03.

Στις 29/06/21 με έγγραφο η ΕΠΟ ζήτησε μόνο από τις 10 ομάδες που δεν είχαν συμμετάσχει στη διαδικασία να κάνουν εκ νέου φάκελο, στερώντας μας το δικαίωμα και τη δυνατότητα να καταθέσουμε έστω δικαιολογητικά. Δεν μας κάλεσαν και είμαστε εκτεθειμένοι.

Οι ευθύνες είναι της ΕΠΟ και των υπολοίπων και είναι τεράστιες. Τελευταία στιγμή με απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων τον Σεπτέμβριο και δύο ημέρες πριν το τέλος των μεταγραφών μας έδωσαν τη δυνατότητα μεταγραφών. Σπεύσαμε να καταθέσουμε δελτία, γνωρίζοντας την άρση. Εκδόθηκαν αυτά 5.30 το πρωί, γιατί την Κυριακή παίζαμε Κύπελλο και αγωνίστηκαν όλοι.

Βρισκόμαστε μπροστά σε έναν αγωνιστικό και οικονομικό Γολγοθά. Θα αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο της διάλυσης. Πρέπει να πληρώσουμε αυτούς τους ποδοσφαιριστές. Ακυρώνεται η προηγούμενη απόφαση και καλούμαστε με διαδικασία εξπρές να υποδείξουμε άμεσα ποιους από τους υπεράριθμους θα κρατήσουμε.

Μας εστάλη επιστολή να δηλώσουμε άμεσα ποιους θα κρατήσουμε και μερικές ημέρες μετά μας κοινοποιείται η απόφαση και το διατακτικό είναι διαφορετικό. Πλέον αναφέρει και τα ονόματα των ποδοσφαιριστών των οποίων τα δελτία ανακαλούνται. Γι’ αυτό καταθέσαμε δύο εφέσεις. Η απόφαση είναι παράνομη και καταχρηστική και επικουρικά πρέπει να έχει ισχύ από την ημερομηνία έκδοσης».

Τα στοιχεία πλέον φωνάζουν υπέρ του Ολυμπιακού Βόλου και των άλλων ομάδων, δηλαδή Αιγάλεω, Καλλιθέα, Πανσερραϊκό, Αστέρα Βλαχιώτη και Απόλλωνα Πόντου.

Πέραν των ομάδων, αίτημα έφεσης έκαναν 31 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές (Γραικός, Στάμου, Φιλίποβιτς και Ξενοδόχοφ του Ολυμπιακού Βόλου, αφού αυτά τα δελτία έχουν ανακληθεί), ενώ στο Διαιτητικό Δικαστήριο μίλησε και ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Γιώργος Μπαντής, που υπογράμμισε το κοινωνικό πρόβλημα που προκαλείται και την απόφαση να αναμένεται πιθανόν από τη Δευτέρα και στην Βολιώτικη ΠΑΕ να αισιοδοξούν…

Την ευνοϊκή απόφαση περιμένει και ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Βαζάκας που είναι «αναγκασμένος» να «δουλεύει» με δυο πλάνα αφού αν ισχύσει η ανάκληση χάνει παίκτες που προορίζει για την βασική ενδεκάδα!

Φιλικό με Πιερικό

Φιλικό παιχνίδι με τον Πιερικό πρόκειται να δώσει αύριο Σάββατο 23 Οκτωβρίου ο Ολυμπιακός Βόλου. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο ΕΑΚ Βόλου και θα αρχίσει στις 16:00.

Ο Γιώργος Βαζάκας θα έχει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του, με το παιχνίδι να αποτελεί πρόβα τζενεράλε ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος. Στην ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρεται: Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα που προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο κατά την είσοδο των φιλάθλων στο ΕΑΚ.

Το εισιτήριο ορίστηκε στα 5 ευρώ και η είσοδος θα γίνεται από τη Θύρα 4. Θα ισχύσουν κανονικά τα εισιτήρια διαρκείας.

Τα διαρκείας

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου περιμένει και φέτος τον κόσμο στο γήπεδο. Οσον αφορά τα εισιτήρια διαρκείας, για τα παιχνίδια εντός έδρας οι τιμές είναι άκρως προσιτές και αρχίζουν από 50 ευρώ. Αναλυτικά:

FANS: (50 ευρώ), LADIES (50 ευρώ), SILVER (100 ευρώ), GOLD (250 ευρώ).

Τα εισιτήρια διαρκείας διατίθενται από τα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου (Λαχανά 38, Παλαιά Βόλου) από Δευτέρα ως Παρασκευή (9:30-14:30 και 18:00-21:00). Τηλέφωνο επικοινωνίας 24210-62220.

Για την έκδοση των εισιτηρίων διαρκείας είναι απαραίτητα: Το ονοματεπώνυμο του κατόχου (το εισιτήριο είναι αυστηρά προσωπικό), διεύθυνση, αριθμός ταυτότητας, αριθμός κινητού τηλεφώνου και ΑΜΚΑ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου