Εξομοίωση πτυχιούχων Σ.Ε.Φ.Α.Α. ειδικότητας ποδοσφαίρου

Τελευταία ενημέρωση: 2021-09-24, 21:59:16
Εξομοίωση πτυχιούχων Σ.Ε.Φ.Α.Α. ειδικότητας ποδοσφαίρου

Ανακοίνωση για την εξομοίωση των Πτυχιούχων ΣΕΦΑΑ εξέδωσε η Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Μαγνησίας, παρέχοντας σχετικές διευκρινήσεις. 

Αναλυτικά το δελτίου τύπου:

Σύμφωνα με το Ν. 4809 (Άρθρο 38 ,σελ.33)_Τεύχος A’ 102/19.06.2021  «οι πτυχιούχοι των Σ.Ε.Φ.Α.Α. (πρώην Τ.Ε.Φ.Α.Α). ή ισότιμης σχολής της αλλοδαπής με ειδίκευση ή κύριο άθλημα το ποδόσφαιρο, με τη λήψη του πτυχίου τους ή της ισοτιμίας και αντιστοιχίας ή επαγγελματικής ισοδυναμίας του πτυχίου τους, αντιστοίχως, αποκτούν αυτοδικαίως ισοτιμία και αντιστοιχία ή επαγγελματική ισοδυναμία με το δίπλωμα προπονητή ποδοσφαίρου επιπέδου UEFA B που χορηγεί η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.) και αποκτούν τα αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα, χωρίς να απαιτείται καμία περαιτέρω διαπιστωτική πράξη από την ίδια».  Ως εκ τούτου, για την συμμετοχή όλων των πτυχιούχων φυσικής αγωγής με ειδικότητα ποδόσφαιρο σε πρωταθλήματα της ΕΠΟ ή των τοπικών ενώσεων δεν είναι αναγκαία η λειτουργία «Ειδικών Σχολών Επιμόρφωσης στις οποίες μπορούν να  συμμετάσχουν δωρεάν πτυχιούχοι ΣΕΦΑΑ (πρώην ΤΕΦΑΑ)  των Ελληνικών Πανεπιστημίων με ειδικότητα το ποδόσφαιρο. Όσοι παρακολουθήσουν τις εν λόγω Ειδικές Σχολές Επιμόρφωσης θα λάβουν ισοτιμία με το δίπλωμα UEFA B και την ταυτότητα τριετίας που είναι απαραίτητη για την εργασία τους ως προπονητές ποδοσφαίρου (UEFA CONVENTION 2020). Η διάρκεια των Σχολών θα είναι 25 ώρες» (όπως αναφέρεται  στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ για τη διαδικασία εγγραφής, επιλογής/αξιολόγησης και φοίτησης σε σχολή Προπονητών UEFA/ΕΠΟ_τελευταία ενημέρωση 15/09/2021).

Σύμφωνα με τις παραπάνω διατάξεις της ΕΠΟ, η συμμετοχή των πτυχιούχων ΣΕΦΦΑ (πρώην Τ.Ε.Φ.Α.Α.) με ειδικότητα ποδόσφαιρο σε πρωταθλήματα ερασιτεχνικών κατηγοριών και υποδομών, δεν είναι ακόμη εφικτή, με αποτέλεσμα ένας μεγάλος αριθμός συναδέλφων να μην μπορούν να «καθίσουν» στον πάγκο της ομάδας τους, ενώ ήδη έχουν πραγματοποιηθεί οι προκηρύξεις για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Συμπερασματικά επισημαίνεται  - με την εφαρμογή του Ν.4809 – η ανάγκη σχετικής πρόβλεψης και ειδικής διάταξης από την ΕΠΟ, ώστε οι  πτυχιούχοι φυσικής αγωγής με ειδικότητα ποδόσφαιρο να αποκτήσουν άμεσα το δικαίωμα εισόδου και παραμονής ως προπονητές των  ομάδων τους χωρίς κάποια περαιτέρω διαπιστωτική πράξη όπως έχει προαναφερθεί και όπως προβλέπεται από τον πρόσφατα ψηφισθέντα Νόμο.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
5
=