ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Απογοήτευση και νέα παράταση

απογοήτευση-και-νέα-παράταση-777255

Για ακόμη μία φορά το πολυπόθητο πράσινο φως από τους λοιμωξιολόγους δεν άναψε, αν και όλοι περίμεναν πως οι ομάδες της Football League, ανάμεσά τους και ο Ολυμπιακός Βόλου, θα επέστρεφαν από σήμερα στις προπονήσεις.

Οι ερυθρόλευκοι, όπως και οι υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας παραμένουν… φτωχοί συγγενείς, και παρά τις διαβεβαιώσεις τους μέσω και της διοργανώτριας αρχής δεν μπορούν να γυρίσουν στο γήπεδο, όχι για… επίσημους αγώνες, αλλά ούτε και για προπονήσεις.

Εντονη εξάλλου είναι η δυσαρέσκεια και παράλληλα ο προβληματισμός και από τον ΠΣΑΠ, με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών να αποστέλλουν νέα επιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Μαυρωτά. Μέσω της επιστολής του ο ΠΣΑΠ ζητά την έναρξη των προπονήσεων της Football League, έτσι ώστε να μπει σε τροχιά και η πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση και η επιστολή του ΠΣΑΠ: «Ο ΠΣΑΠ με νέα επιστολή προς τον υφυπουργό Αθλητισμού κύριο Λευτέρη Αυγενάκη και τον ΓΓΑ κύριο Γιώργο Μαυρωτά, εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του για την νέα αναβολή της συζήτησης από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, του αιτήματος της Football League για να επιστρέψουν οι ομάδες στις ομαδικές προπονήσεις που αρχικά μετατέθηκε από την Παρασκευή 15/01 για σήμερα Τρίτη 19/01 (χθες) και δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ».

Παράταση μεταγραφών

Σε ένα από τα θετικά της χθεσινής ημέρας, όπως αναμένονταν εξάλλου, η ΕΠΟ έκανε γνωστό πώς δίνει παράταση μεταγραφών στα πρωταθλήματα της Super League 2 και Football League, κι έτσι και στον Ολυμπιακό Βόλου, μπορούν να… πορευθούν μεταγραφικά μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά: «Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κι έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις.

Ματαιώνεται η προγραμματισμένη για τις 19 Ιανουαρίου 2021 Ειδική Εκλογική Γενική Συνέλευση, για λόγους ανωτέρας βίας και ειδικότερα λόγω της επιβολής των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα έως τις 25 Ιανουαρίου 2021.

Η Έκτακτη Εκλογική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας θα διεξαχθεί στις 19 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 10.00, στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso με τα ίδια θέματα της ημερήσιας διάταξης. Με την ίδια απόφαση εξουσιοδοτήθηκε επίσης η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις σε περίπτωση επέκτασης της ισχύος των προαναφερθέντων μέτρων.

Εγκρίνεται η τροποποίηση της διάρκειας της μεταγραφικής περιόδου για τις ΠΑΕ της Super League 2 και της Football League ως εξής:

-έως τις 26/2/2021 αντί της 1/2/2021 που ισχύει τώρα, η τελευταία ημέρα διενέργειας εγγραφών/μετεγγραφών εσωτερικού χαρακτήρα

-έως τις 15/3/2021 αντί της 15/2/2021 (και με ημερομηνία έναρξης 1/3/2021 αντί της 2/2/2021) που ισχύει τώρα, η τελευταία ημέρα διενέργειας εγγραφών/μετεγγραφών εσωτερικού χαρακτήρα, άνεργων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών

-έως τις 31/3/2021 αντί της 1/2/2021 που ισχύει τώρα, η τελευταία ημέρα διενέργειας εγγραφών/μετεγγραφών εσωτερικού χαρακτήρα για τις ΠΑΕ που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Football League.

-έως τις 31/3/2021 αντί της 1/2/2021 που ισχύει τώρα, η τελευταία ημέρα διενέργειας εγγραφών/μετεγγραφών/επανεγγραφών κλπ. εσωτερικού χαρακτήρα για όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Ευάγγελος Γραμμένος ενημέρωσε επίσης τα μέλη της Ε.Ε. ότι την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 θα διεξαχθεί η τετραμερής συνάντηση ΕΠΟ-FIFA-UEFA και του Υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη, με αντικείμενο διατάξεις του Νόμου 4726 που πρέπει να εναρμονισθούν σε σχέση με τα διεθνή καταστατικά και κανονιστικά πλαίσια, καθώς και με το αυτοδιοίκητο του Ποδοσφαίρου».

Συνέχεια στην ενίσχυση

Στον Ολυμπιακό Βόλου θέλουν να αποκτήσουν και άλλους ποδοσφαιριστές από την Ελλάδα που ανήκουν σε ομάδες της Super League έστω και ως δανεικούς και θα είναι έτοιμοι, σε σχέση με τους παίκτες εκείνους που ήταν ανενεργοί αυτό το διάστημα.

Πάντως η παροικία των Αργεντινών μεγαλώνει με την απόκτηση του Ερέρα που έδειξε δυνατός στις ιατρικές εξετάσεις και στους «ερυθρολεύκους» δείχνουν πιο προσεκτικοί από πέρσι καθώς πριν τον φέρουν στην Ελλάδα συνέλεξαν πολύ καλές πληροφορίες.

Το μάθημα που πήραν από το περσινό παράδειγμα με έναν Αργεντίνο Χούλιαν Ναβαλόν είναι χαρακτηριστικό. Ο Ναβαλόν ήταν επιλογή του Σούλη Παπαδόπουλου που τον είχε και στο Διαγόρα, όπου ποτέ δεν του έδωσε φανέλα βασικού σε 3 ματς και τον Γενάρη ήρθε στο Βόλο για να παίξει αλλαγή σε 4 ματς(συνολικά 56 λεπτά!).

Στον Ολυμπιακό από το φετινό Αργεντίνικο στοιχείο με τους Ερνάν Νίκολας Ντα Κάμπο που ήρθε από την Τσακαρίτα του Μπρούνο Μπαράνκο από την Φέρο Καρίλ, του Φράνκο Κολέλα από την Αγκροπεκουάριο και τώρα τον Ερέρα, περιμένουν να κάνουν τη διαφορά στο γήπεδο αφού και η τελευταία άνοδος ως επαγγελματική ομάδα είχε έρθει πάλι όταν στους ερυθρόλευκους ήταν μια σούπερ «τριάδα» (Άλβαρες, Ούμπιντες, Μόνχε) την περίοδο 2009-10 κι ενώ την επόμενη χρονιά έγινε ρεκόρ παρουσίας αφού στον Βόλο οι Αργεντίνοι ήταν 7.

Οσον αφορά στην περαιτέρω ενίσχυση με τους δανεικούς από την ΑΕΛ ο ένας θα είναι ο 19χρονος δεξιός εξτρέμ Δημήτρης Λουφάκης που έχει αγωνιστεί πέρσι σε 3 ματς των playout στο πρωτάθλημα της Super League, ενώ έχουν ακουστεί και τα ονόματα των Χαλάτση, Δάκτυλα και Κουτσιανούλη, αλλά και του Πάνου Τσαγκαλίδη επίσης με τη μορφή δανεισμού από τον Άρη, ενώ πιθανόν θα υπάρξουν και 2 αποχωρήσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου