ΤΟΠΙΚΟ

Επέστρεψε στο «σπίτι» του ο Λάκης Μπακάλης

επέστρεψε-στο-σπίτι-του-ο-λάκης-μπακ-820037

Ενα μεγάλο κομμάτι της ζωντανής ιστορίας του Ρήγα επιστρέφει στον σύλλογο που αγάπησε και αγαπήθηκε με στόχο να τον οδηγήσει και πάλι εκεί που ανήκει. Ο Λάκης Μπακάλης ξανά στον Ρήγα Φεραίο. Ως ποδοσφαιριστής – τερματοφύλακας βίωσε μεγάλες στιγμές πριν μεταγραφεί στη Νίκη Βόλου, με αποκορύφωμα την άνοδο στην Β’ Εθνική.

Ως προπονητής, συνέδεσε το όνομά του με τίτλους, επιτυχίες σε διαφορετικές περιόδους στην Δ’ Εθνική και φυσικά τη νεότερη σύγχρονη – «χρυσή» σελίδα στην ιστορία των «κυανόλευκων» στην Γ’ Εθνική.

Θυμίζουμε πως συνολικά κοντά στα 20 χρόνια υπηρέτησε το ιστορικό έμβλημα και από τα δύο πόστα.

Πλέον, ο πολυνίκης κόουτς της Μαγνησίας επιστρέφει για ακόμα μία φορά στον τόπο όπου δοξάστηκε ως παίκτης και τεχνικός, διαδεχόμενος τον Κώστα Σταματίου.

Τελικά οι επαφές των τελευταίων ημερών ανάμεσα στη διοίκηση του συλλόγου και τον έμπειρο προπονητή καρποφόρησαν. Παρότι δεν είναι ακόμα γνωστό το πότε ακριβώς και υπό ποιες προϋποθέσεις θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ, όταν συμβεί αυτό ο Ρήγας θα έχει ως προπονητή έναν άνθρωπο που γνωρίζει πολύ καλά το «DNA» του. Ο Λάκης Μπακάλης επιστρέφει… σπίτι του, δίνοντας μια αισιόδοξη νότα όσον αφορά το μέλλον του συλλόγου και την πολυπόθητη επιστροφή στις Εθνικές κατηγορίες.

Θυμίζουμε πως μετά το τέλος της τελευταίας του θητείας, το 2017, ο Μπακάλης κάθισε κατά σειρά στον πάγκο του Αλμυρού, του Ολυμπιακού Βόλου και του Θησέα Αγριάς.

«Το καλύτερο όνειρό μου να κλείσω την καριέρα μου στον Ρήγα», δήλωνε σε συνέντευξή του κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown. Δεν γνωρίζουμε αν είναι τυχαίο αλλά εν εξελίξει του lockdown 2 το «όνειρό» του φαίνεται πως εκπληρώνεται.

«Η πίστη μου παραμένει ισχυρή»

Στις πρώτες δηλώσεις του ο Βελεστινιώτης τεχνικός στον TAXYΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ μετά τη νέα του επιστροφή στον πάγκο του Ρήγα σχολίασε: «Καταρχήν να ευχηθώ να ξεπεράσουμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα που βιώνουμε ως κοινωνία με τον κορονοϊό και να μπορέσουμε να μπούμε ξανά σε αυτό που αγαπάμε.

Γυρίζω για ακόμα μία φορά στον σύλλογο που αγαπάω, πιστεύοντας πως μπορούμε να δουλέψουμε και να φτιάξουμε μία ανταγωνιστική ομάδα, ώστε σιγά-σιγά να επιστρέψει εκεί που ανήκει

Σίγουρα, δεν μπορούμε από τώρα να μιλάμε για άμεσους στόχους και ενέργειες καθώς είναι άγνωστο το πότε θα βρεθούμε ξανά στο γήπεδο.

Ομως, σαφέστατα θα υπάρξει μία επαφή με όλους τους παίκτες της ομάδας για να βρεθούνε κοινές μέθοδοι ατομικής προπόνησης, να ισορροπήσουμε όσο μπορούμε την απώλεια αγωνιστικού ρυθμού.

Η πίστη μου στη διαχρονικά μεγάλη δυναμική της ομάδας και τον κόσμο παραμένει ισχυρή. Οπου κι αν ήμουν είχα την ευκαιρία να αντιληφθώ το μέγεθος του Ρήγα, όπως το αντιλαμβάνονται κι εκτός Βελεστίνου, στην Μαγνησία και σε όλη την Ελλάδα.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που θα βρω ξανά παιδιά στην ομάδα, τα οποία ξεκίνησαν μαζί μου την ποδοσφαιρική τους πορεία. Αυτοί θα αποτελέσουν την επόμενη φουρνιά ηγετών του Ρήγα και μαζί με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές προσδοκούμε να δημιουργήσουμε ένα καλό σύνολο».

Στην ανακοίνωση του συλλόγου τονίζεται: «Η διοίκηση του Α.Σ. Βελεστίνου «ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ» βρίσκεται στην ευχάριστη θέση της ανακοίνωσης έναρξης συνεργασίας με τον προπονητή κ. Λάκη Μπακάλη. Ενας έμπειρος και καταξιωμένος προπονητής προστίθεται στην «οικογένεια» της ομάδας του ΡΗΓΑ, με σκοπό την υλοποίηση των στόχων της. Ο Βελεστινιώτης τεχνικός επιστρέφει με όραμα την δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας.

Εμείς τον καλωσορίζουμε πιστεύοντας ακράδαντα, πως μέσα από σκληρή δουλειά ο ΡΗΓΑΣ, στο τέλος της σεζόν, θα τερματίσει εκεί που του αξίζει».

ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου