ΤΟΠΙΚΟ

Ο Λάκης Μπακάλης …των τελικών!

ο-λάκης-μπακάλης-των-τελικών-47291

Ξέρει τι σημαίνει τελικός κυπέλλου ίσως καλύτερα από κάθε άλλον κι έχει ζήσει σε τελικούς όλα τα συναισθήματα. Εχει χάσει κι έχει κερδίσει τίτλο στα πέναλτι, έχει κερδίσει σε παράταση, ενώ φέτος ένιωσε το πρωτόγνωρο να φτάσει σε τελικό και να μη γίνει! Ο λόγος για τον Βελεστινιώτη προπονητή Λάκη Μπακάλη που για δυο δεκαετίες τις περισσότερες χρονιές είχε ραντεβού σε τελικούς και μαζί του πανηγύρισαν αρκετοί ποδοσφαιριστές, ενώ κάποιοι έμειναν με τη χαρά της συμμετοχής…

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Φέτος ο Λάκης Μπακάλης εκτός από μια εκπληκτική πορεία στη Γ΄ Εθνική με τον Θησέα έφτασε με την ομάδα της Αγριάς στον τελικό του κυπέλλου ΕΠΣΘ, κι ενώ ο ίδιος έχει χάσει κι έχει κερδίσει τίτλους έμεινε όπως και αρκετοί παίκτες χωρίς τη χαρά της συμμετοχής σε μια ακόμη γιορτή…

Μπορεί να έχει πανηγυρίσει και σαν παίκτης και σαν προπονητής αλλά η συμμετοχή σε τελικό έχει άλλη αξία και ο Λάκης Μπακάλης το γνωρίζει καλά αυτό, ακόμη κι αν το 1998 έχανε στα πέναλτι ως προπονητής του Αστέρα και 10 χρόνια μετά κέρδιζε με τον ίδιο τρόπο ως αντίπαλος του Αστέρα, ακόμη κι αν έχει χάσει δυο τελικούς από την δεύτερη αγαπημένη του Νίκη (και με ΓΣΑ το 2001 και το 2016 με τον Ρήγα),ακόμη κι αν έχασε με τον Ρήγα σε παράταση από τον Ολυμπιακό το 2004, τον κέρδισε το 2006, ακόμη κι ενώ κύπελλο πήρε έχοντας στην ομάδα τον γιό του βρέθηκε και αντίπαλος και τον πίκρανε. Με λίγα λόγια ο Λάκης Μπακάλης με 5 κύπελλα και άλλους τόσους τελικούς τα έχει ζήσει όλα…

Πάντως ενώ για τον ίδιο μετράει η συμμετοχή στην ιστορία μένουν οι κερδισμένοι τελικοί οι ομάδες και οι παίκτες που πανηγύρισαν….

Το τελευταίο του Θησέα

Ο Λάκης Μπακάλης που φέτος ήταν προπονητής στον Θησέα που έφτασε τελικό (και παραιτήθηκε της κλήρωσης) ήταν και προπονητής στο τελευταίο του κύπελλο πού κατέκτησε η ομάδα της Αγριάς το 2008 όταν σε έναν συγκλονιστικό τελικό ο Θησέας επικράτησε με 4-2 στα πέναλτι του Αστέρα Ριζομύλου κι αφού οι δύο ομάδες ανεδείχθησαν ισόπαλες στα πρώτα 90’ λεπτά με 1-1, ενώ στην τριαντάλεπτη παράταση δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι καλύτερο. Με προπονητή τον Μπακάλη ο Θησέας προηγήθηκε νωρίς με τον Λεωνίδα Κόρμπα στο 10’ αλλά ο Αστέρας ισοφάρισε στο 87’, όταν ο Τσιγκόλης σκόραρε τέσσερα μόλις λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Αυτό που στιγμάτισε την παράταση ήρθε στο 115’ όταν ο Κωστής, στην προσπάθεια του να πάρει την κεφαλιά, συγκρούστηκε με τον γκολκίπερ Ευαγγέλου, με αποτέλεσμα οι δύο παίκτες να οδηγηθούν ως τραυματίες στο νοσοκομείο. Ο Αστέρας έχοντας ολοκληρώσει τις αλλαγές του, χρησιμοποίησε τον Θανάση Ψαρόμπα ως τερματοφύλακα!

Στην διαδικασία των πέναλτι είχαμε: Νούσιας 1-0, Καψάλης 1-1, Ντόντης άουτ, Σ. Οικονόμου απέκρουσε ο Τζέκας, Κόρμπας 2-1, Ψαρόμπας απέκρουσε ο Τζέκας, Λιάρος 3-1, Μόσιος 3-2, Ανδρουτσόπουλος 4-2.

Σε εκείνο τον τελικό ο Λάκης Μπακάλης είχε την εξής σύνθεση για τον Θησέα: Τζέκας, Πασπαλάρης, Κωστής (118’Λιάρος), Μακρυγιάννης, Ανδρουτσόπουλος, Τσορμπατζής (70’Ντόντης), Μπουμπουζιώτης, Νούσιας, Κ. Ζαχαράκης, Δανηλόπουλος (52’Χολέβας), Κόρμπας.

Το πρώτο

Η συλλογή κυπέλλων για τον Βελεστινιώτη τεχνικό ξεκίνησε τη σεζόν 2004-2005 στο ΕΑΚ Βόλου στο Ρήγας Φεραίος-Πύρασος 2-0 (37′ Λάππας, 80′ Αρσένος),όπου ο Λάκης Μπακάλης πήρε το πρώτο του ως προπονητής του Ρήγα και οι παίκτες που έπαιξαν στον τελικό ήταν: Αράπης, Ζαχαράκης, Αντωνίου (85′ Μπακάλης), Γρούνας, Κασιούρας, Αρσένος, Λάππας, Ξηρόφωτος (57′ Μπάτης), Κουντούρης, Πλασταράς (62′ Κόκκας), Γεωργούδης.

Μετά το πρώτο που το σήκωσε με το γιο του Στέργιο την επόμενη χρονιά ήρθε και το δεύτερο πάλι με τον Ρήγα στις 22 Μαρτίου 2006 (Ρήγας –Εθν. Ολυμπιακός 2-1 (11’ Μπάτης, 39’ πεν.Κουντούρης-50΄πεν.Ψαρόμπας): ΡΗΓΑΣ (Μπακάλης):Αράπης, Ζαχαράκης, Αποστολίδης, Θεοχαρόπουλος (87΄Βουραζέρης), Τσουρέλης (91’ Πούλιος), Γρούνας, Αρσένος, Κουντούρης, Λάππας, Μπάτης, Μητροφάνης (74΄Φασούλας).

Απέναντι στον Ρήγα

Την σεζόν 2009-2010 ο Λάκης Μπακάλης βρέθηκε αντίπαλος του Ρήγα σε τελικό και σήκωσε κύπελλο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο με τον Πύρασο (Πύρασος-Ρήγας Φεραίος 3-1 (40′ Κίτσος, 80′ Αρσένος, 93′ Ν. Μπασδάνης-81′ Κουντούρης) κι ενώ στην ομάδα του Βελεστίνου έπαιζαν παίκτες που είχαν πανηγυρίσει μαζί του και ο γιός του οι παίκτες των κυπελλούχων Αγχιαλιτών ήταν: Πύρασος (Μπακάλης): Στούκας, Ρουκάς, Νούσιας, Δανόπουλος (61′ Κωνσταντάκος), Γκάγκας, Στεφανής, Μπασδάνης, Τσάπη (88′ Φραγκούλης), Κίτσος, Αρσένος, Πετρίδης (29′ Σπύρου).

Επιστροφή

Επιστρέφοντας στο Βελεστίνο και στο Ρήγα ο Λάκης Μπακάλης είχε δυο ακόμη τελικούς. Ο Ρήγας Φεραίος ήταν κυπελλούχος ΕΠΣΘ 2011-2012 καθώς ήταν ο νικητής του τελικού κερδίζοντας 1-0 τον Εθνικό στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και το νικητήριο τέρμα σημείωσε ο Γιώργος Χατζής στο 41’ με εκτέλεση φάουλ. Ο Ρήγας Φεραίος τότε κέρδισε το 4ο κύπελλο την τελευταία δεκαετία (2012- 2009 -2006 – 2005),ενώ το 6ο κύπελλο ήταν αυτό για τον προπονητή του Λάκη Μπακάλη με την σύνθεση να είναι: Σφυρής, Ποτόμι, Βουραζέρης, Σπαθής, Γούτσιος, Σ.Μπακάλης, Χατζής (80’ Γουτούλης), Βογιατζής (78’ Κουντούρης), Τριχόπουλος (69’ Τσιαντής), Μπίκας, Μιχολίτσης.

Τελευταία φορά σε τελικό αλλά χαμένο ήταν η περίοδος 2015-2016 στο Νίκη-Ρήγας 3-2 (38’ Ιορδανίδης, 59’, 62’ Κανελλόπουλος – 10’ Βουραζέρης, 72’ πεν. Σπαθής), ενώ ο Βελεστινιώτης προπονητής ήταν με τον Ρήγα και στο κύπελλο Γ΄Εθνικής και φέτος έφτασε στον τελικό που δεν έγινε με τον Θησέα…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου