ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ποδόσφαιρο: Ο Πορτογάλος Αντρέ Μορέιρα μπήκε σε καραντίνα για τον κορωνοϊό στο… ημίχρονο του αγώνα!

ποδόσφαιρο-ο-πορτογάλος-αντρέ-μορέιρ-775055

Απίστευτο περιστατικό σε αγώνα ποδοσφαίρου στην Πορτογαλία.

Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας της Μπελενένσες, Αντρέ Μορέϊρα, παρακολούθησε από τον πάγκο, αλλά με αγωνία, την προσπάθεια των συμπαικτών του στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Μορεϊρένσε για την πορτογαλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου

Το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ κι ενώ οι δύο ομάδες κατευθύνοντο για τα αποδυτήρια, ο 24χρονος πορτιέρε, ειδοποιήθηκε ότι πρέπει να τεθεί άμεσα σε καραντίνα! Μάλιστα, η διοργανώτρια Αρχή, έδωσε στην δημοσιότητα ανακοίνωση για το συμβάν, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Στο ημίχρονο, ο παίκτης (σ.σ. Αντρέ Μορέϊρα) διατάχθηκε να εγκαταλείψει το γήπεδο με απόφαση της Εθνικής Αρχής Υγείας και του ιατρού, Γκράσα Φρέϊτας, ο οποίος ανέφερε ότι τα κριτήρια για κοινωνική απόσταση και 15ήμερο περιορισμό, δεν έγινε σεβαστά».

Τι συνέβη όμως και οδήγησε τους αρμόδιους φορείς σ΄ αυτήν την απόφαση; Στον αγώνα της προηγούμενης εβδομάδας που έδωσε η Μπελενένσες με την Πόρτο, ο Μορέϊρα «μοιράσθηκε» το δωμάτιο στο ξενοδοχείο με τον έτερο τερματοφύλακα της ομάδας, Ζοάο Μοντέϊρο, ο οποίος μετά από σχετικό έλεγχο, βρέθηκε «θετικός» στον κορονοϊό. Και όπως επιβάλλεται από το σχετικό πρωτόκολο, ο Μορέϊρα υπεβλήθη σε έλεγχο τρεις διαδοχικές ημέρες (8, 9 και 10 Ιουθλίου), τα αποτελέσματα των οποίων ήταν αρνητικά. Και όπως επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση, ο Φρέϊτας έδωσε την άδεια στον Μορέϊρα να βρεθεί στην αποστολή για την αναμέτρηση με την Μορεϊρένσε.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου