ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δικαίωση ΠΑΟΚ στο CAS: Επιστροφή 7 βαθμών και να δικάσει η Εφέσεων στην ουσία

δικαίωση-παοκ-στο-cas-επιστροφή-7-βαθμών-κ-776349

Το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο επιστρέφει τους βαθμούς στον Δικέφαλο και επιστρέφει την υπόθεση στην Εφέσεων για να δικάσει στην ουσία δίχως να δεσμεύεται από το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Το CAS αποφάσισε για την υπόθεση της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας. Και όπως προκύπτει από την απόφαση (εδώ αναλυτικά το σκεπτικό της απόφασης), ο ΠΑΟΚ δικαιώνεται καθώς του επιστρέφονται οι επτά βαθμοί που του είχαν αφαιρεθεί, ενώ το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο, σημειώνει ότι η υπόθεση πρέπει να δικαστεί εκ νέου από την Εφέσεων στην ουσία της και δίχως να δεσμεύεται από το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Πρόκειται για μια πανηγυρική δικαίωση του Δικεφάλου που από την αρχή της διαδικασίας φώναζε για ένα διάτρητο πόρισμα μιας διάτρητης κρατικής επιτροπής, δομημένης από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ εξαρχής τόνιζαν ότι η υπόθεση δεν δικάστηκε στην ουσία της, ούτε στο πρωτοβάθμιο της Super League ούτε και στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, που απλώς ακολούθησαν την εισήγηση της ΕΕΑ θεωρώντας τη δεσμευτική.

Πλέον όμως έρχεται το CAS και δικαιώνει απόλυτα την ομάδα της Θεσσαλονίκης, καθώς επιστρέφει τους επτά βαθμούς που έχουν αφαιρεθεί από τη βαθμολογία, καλώντας παράλληλα την Εφέσεων να δικάσει στην ουσία δίχως να δεσμεύεται από το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Πρόκειται δηλαδή για πλήρη ανατροπή των δεδομένων που προκάλεσε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αλλά και ένα σύστημα που επί μήνες προσπαθούσε να πείσει ότι η εισήγηση της ΕΕΑ ήταν δεσμευτική προς τα αθλητικά δικαστήρια. Κάτι που ανέτρεψε πλήρως το CAS αλλάζοντας τα δεδομένα…

Τάκης Μπαλτάκος: «Πρόκειται για θρίαμβο»

«Πρόκειται για θρίαμβο. Το είπα σε όλους τους τόνους, το έλεγα από τον Δεκέμβριο, χαίρομαι για αυτή την μεγάλη δικαίωση. Η υπόθεση επιστρέφει στην επιτροπή Εφέσεων που δεσμεύεται να μπει στην ουσία της υπόθεσης. Οι επτά 7 βαθμοί επιστρέφονται, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα πλέον για τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ θα δικαιωθεί και στη συνέχεια γιατί δεν υπάρχει καμία πολυϊδιοκτησία» δήλωσε ο εκ των νομικών συμβούλων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Τάκης Μπαλτάκος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis.

Η βαθμολογία των πλέι οφ

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο ΠΑΟΚ επανέρχεται δεύτερος στον βαθμολογικό πίνακα, με τρεις βαθμούς περισσότερους από την ΑΕΚ.

1. Ολυμπιακός 85

2. ΠΑΟΚ 68

3. ΑΕΚ 65

4. Παναθηναϊκός 52

5. Άρης 38

6. ΟΦΗ 36

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου