ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αλλη μια κρίσιμη μέρα

αλλη-μια-κρίσιμη-μέρα-423699

Αλλη μια κρίσιμη μέρα είναι η σημερινή για τον Ολυμπιακό Βόλου που περιμένει την επανεξέταση του νέου του φακέλου   από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ενώ η αισιοδοξία επέστρεψε και μετά τη χθεσινή συνάντηση ανάμεσα στη διοίκηση της ΠΑΕ και του προέδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου στα γραφεία της ΕΠΟ.
Ως γνωστόν αμέσως μετά το διορισμό της νέας διοίκησης από το Πρωτοδικείο και τη συγκρότησή της σε σώμα η βολιώτικη ΠΑΕ προχώρησε στην κατάθεση του νέου φακέλου και ζητάει την επανεξέτασή του από την ΕΕΑ που συνεδριάζει σήμερα. 
Με το νέο φάκελο που κατέθεσε ο Ολυμπιακός Βόλου ζητά να εκδοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Superleague.
Τη δέσμευση του αρμόδιου Υπουργού για θέματα αθλητισμού ότι θα επανεξεταστεί σε νέα βάση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ο φάκελος της ΠΑΕ Ολυμπιακού Βόλου, μετά το διορισμό προσωρινής διοίκησης από το Πρωτοδικείο Βόλου, ζητούν σε ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου που κατέθεσαν οι βουλευτές Μαγνησίας της ΝΔ Θανάσης Νάκος και του ΛΑ.Ο.Σ. Παύλος Μαρκάκης.
Χθες στην Αθήνα υπήρξε συνάντηση ανάμεσα στη διοίκηση της ΠΑΕ και του προέδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου στα γραφεία της Ομοσπονδίας.
Στη συνάντηση έδωσαν το παρών ο νέος πρόεδρος του Ολυμπιακού   Παναγιώτης Μποτσιβάλης, ο αντιπρόεδρος Θεόφιλος Βασιλειάδης, το μέλος του Δ.Σ. και τέως Δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης, ο δικηγόρος Θανάσης Χαρμάνης και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας Τάσος Μπατζιάκας.
Από τη συνάντηση υπήρξαν αισιόδοξα μηνύματα και με δηλώσεις του στο «ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας 89.5» ο κ. Μπατζιάκας τόνισε ότι η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και εκτίμησε πως η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου για τα Τρίκαλα ανοίγει το δρόμο για δικαίωση του Ολυμπιακού Βόλου. Χαρακτηριστικά τόνισε: «Την άλλη Κυριακή παίζουμε με τον Ολυμπιακό στο Πανθεσσαλικό»!
Πλέον είναι πολύ πιθανό να γίνει δεκτό το αίτημα της βολιώτικης ΠΑΕ για επανεξέταση του φακέλου της σήμερα, οπότε η ΕΕΑ συνεδριάζει για τις ομάδες της Football league και Football league 2.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τάσου Μπατζιάκα:
Για τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο
«Τελείωσε πριν από 20 λεπτά. Ο κ. Πιλάβιος γνώρισε τον νέο πρόεδρο. Τους είπαμε ότι κατατέθηκε ο νέος φάκελος και μας τόνισε ότι «πράξατε ορθά, αυτό θα σας συμβούλευα και εγώ. Να κάνετε ξανά τα χαρτιά και να απευθυνθείτε στην ΕΕΑ». Πραγματικά μας καλοδέχτηκε. Πιστεύω ότι θα πάνε πολύ καλά τα πράγματα και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε νέα. Ήταν μία πολύ καλή εποικοδομητική συζήτηση, αναλύθηκαν όλα και μπήκανε τα πράγματα στη θέση τους».
Για την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου για την υπόθεση των Τρικάλων και τι σημαίνει για τον Ολυμπιακό Βόλου: «Είναι ένα σκαλοπάτι πιο πάνω από αυτή του Ολυμπιακού Βόλου. Θα παίξει σημαντικό ρόλο, γιατί λέει ότι ΕΕΑ δεν μπορεί να υποβιβάζει ομάδες και να μη χορηγεί άδεια. Είναι μία σημαντική απόφαση και προστίθεται στα συν του Ολυμπιακού. Ένας δημοσιογράφος έγραψε και είχε δίκαιο ότι ο Βόλος παίζει Super League μέσω Τρικάλων. Πιστεύω ακράδαντα ότι έγινε ξεκαθάρισμα στο μετοχολόγιο και στα μέλη του Δ.Σ. που μπήκαν στην ΠΑΕ. Είναι άτομα άξια λόγου και έχω την εντύπωση ότι θα πάνε καλά. Δεν μπορώ να πω περισσότερα».
Για την προσφυγή της Λάρισας και του Πανσερραϊκού
«Πιστεύω ότι δεν έχει καμία τύχη. Η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων βγάζει τελεσίδικες αποφάσεις. Την άλλη Κυριακή παίζουμε με τον Ολυμπιακό στο Πανθεσσαλικό».
 
Στο μεταξύ θετικά μηνύματα   βγαίνουν και από την η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου υπέρ της ομάδας των Τρικάλων που μπορεί να ανοίξει τον δρόμο της επιστροφής των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας στη Super League.
Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής των Τρικάλων κατά της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.
Αυτή η απόφαση δημιουργεί νέα δεδομένα τόσο για τον Ολυμπιακό Βόλου, όσο και για την Καβάλα. Την απόφαση κατέθεσε στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ο δικηγόρος των Τρικάλων  Νίκος Αλεξίου. Ο νομικός σύμβουλος ζητά την επιστροφή του συλλόγου στη Football League, όπου ήταν τέταρτος, άρα να έχει και το δικαίωμα συμμετοχής στα πλέι οφ που ολοκληρώθηκαν πριν από έναν μήνα.
Συγκεκριμένα, στις 5 Ιουλίου η ΕΕΑ αφαίρεσε το πιστοποιητικό συμμετοχής των Τρικάλων για πλαστή εγγυητική και στη συνέχεια η Πειθαρχική Επιτροπή της μικρής λίγκας απέβαλε την ομάδα από το πρωτάθλημα.
Η θεσσαλική ομάδα κατέθεσε αίτηση αναστολής στο Διοικητικό Εφετείο και δικαιώθηκε και βάσει αυτής της απόφασης τα Τρίκαλα θεωρούν ότι δεν υπάρχει αποβολή από το πρωτάθλημα και ζητούν να ξαναπάρουν την τέταρτη θέση, αλλά και… συμμετοχή στα πλέι οφ που έγιναν!
Η Επιτροπή Εφέσεων δεν εξέδωσε απόφαση για επιφυλακτικούς λόγους, όμως η υπόθεση δημιουργεί νέα δεδομένα για τις προσφυγές των Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα. Οι «ερυθρόλευκοι» κατέθεσαν νέο φάκελο στην ΕΕΑ και λογικά σήμερα θα εξεταστεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου