ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ηττα Ολυμπιακού… από ΠΑΟ

ηττα-ολυμπιακού-από-παο-426462

Την τρίτη ήττα του στα πλέι οφ του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, αλλά και πρώτη φετινή από τον Παναθηναϊκό, γνώρισε χθες ο Ολυμπιακός Βόλου χάνοντας 3-0 στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής.
Κι ενώ στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός δεν είχε χάσει στο ΟΑΚΑ, κερδίζοντας και ΠΑΟ και ΑΕΚ, στη διαδικασία των πλέι οφ χάνει και το δεύτερο ματς εκεί μετά την άσχημη πρεμιέρα που είχε με την ΑΕΚ.
Ο Ολυμπιακός, αν και ήταν καλός για αρκετά διαστήματα, δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στη νίκη της περασμένη Κυριακής, αν και χθες ξεκίνησε με τον ίδιο ρυθμό, με ευκαιρίες και δοκάρι, αλλά δεν έλειψαν και τα λάθη που στοίχισαν.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού Μάκης Κατσαβάκης, που δεν είχε στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Μόνχε, Ρόκα και τον τραυματία Ούμπιντες, έστησε την ομάδα χωρίς τον Μητρόπουλο, αλλά στη θέση του σαν αμυντικό χαφ είχε τον Ντολεζάι δίπλα στο Άλβαρεζ.
Ο Σανκαρέ ήταν τελικά παρών στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Τομάς και τους Σέλεζι, Ζαραδούκα δεξιά και αριστερά, ενώ ο Μπρέσκα και ο Ακόστα ήταν η πιο προωθημένη δυάδα των χαφ, και το επιθετικό δίδυμο συνέθεταν οι Σολάκης και Μαρτίν.
Διαφοροποιημένη ήταν η 11άδα του ΠΑΟ σε σχέση με το ματς της προηγούμενης Κυριακής στο Βόλο, αφού ο Zεσουάλδο Φερέιρα είχε στη διάθεσή του τους Ζιλμπέρτο και Κατσουράνη, που επέστρεψαν στο κέντρο μαζί με τον Γκαρσία. Σημαντική επιστροφή και αυτή του Σπυρόπουλου μετά τον τραυματισμό του, που πήρε θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας, την οποία αποτελούσε μαζί με τους Βύντρα, Καντέ και Μπουμσόνγκ, μπροστά από τον Τζόρβα. Όσο για την τριάδα της επίθεσης στο 4-3-3, αυτή περιελάμβανε τους Νίνη, Λέτο και Σισέ.
Έτσι ο ΠΑΟ πήρε τη νίκη στο απελπιστικά άδειο ΟΑΚΑ χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα καλός, ενώ τα τέρματα των "Πρασίνων" σημείωσαν οι Λουίς Γκαρσία στο 27ο, Σισέ στο 57ο και Κατσουράνης στο 84ο λεπτό. Με το "τρίποντο" ο Παναθηναϊκός έφτασε στους 7 βαθμούς ο Ολυμπιακός έμεινε στους 3 και θέλει τη νίκη την Κυριακή κόντρα στην ΑΕΚ στο Βόλο.
Το παιχνίδι άρχισε με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή μπάλας, αλλά ο Ολυμπιακός Βόλου είχε τις πρώτες καλές στιγμές και έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μαρτίν στο 11′ και στο 16′ είχε και δοκάρι, όταν ο Μπρέσκα έκανε μία μεγάλη κούρσα και μπαίνοντας στην περιοχή σούταρε δυνατά, για να βρει τη μπάλα ο Τζόρβας και να τη στείλει στο αριστερό δοκάρι.
Τελικά οι "Πράσινοι" άνοιξαν το σκορ με ένα γκολ-"δώρο" από την αδράνεια και όχι σωστή συνεννόηση των κεντρικών αμυντικών. Ήταν το 27ο λεπτό όταν ο Ζιλμπέρτο Σίλβα σέντραρε από δεξιά, ο Σανκαρέ πήδησε για τη μπάλα αλλά δεν τη βρήκε, με αποτέλεσμα να μπερδέψει τον Τομάς που έμεινε καθηλωμένος κι έτσι ο Λουίς Γκαρσία, από κοντά, έκανε το 1-0.
Στο 35ο λεπτό πάντως ακυρώθηκε γκολ του Σολάκη, με τον επιθετικό του Βόλου να έχει υποδειχθεί κακώς σε θέση οφ σάιντ.
Στην επανάληψη, αν και ο Ολυμπιακός Βόλου βρισκόταν πίσω στο σκορ, εν τούτοις οι παίκτες του Κατσαβάκη δεν ρίσκαραν και οι γραμμές των "ερυθρόλευκων" παρουσίαζαν αποστάσεις μεταξύ τους, ενώ με την πάροδο του χρόνου η ομάδα εμφάνιζε σημάδια κόπωσης.
Ο Τζιμπρίλ Σισέ στο 57΄ με δυνατό σουτ έκανε το 2-0, ο Ολυμπιακός έχασε ευκαιρίες με τους Σολάκη και Νέμεθ, για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα 3-0 ο Κατσουράνης στο 84΄.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου