ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οχι στην αυστηροποίηση των ποινών

οχι-στην-αυστηροποίηση-των-ποινών-426462

Περίπου τρεις ώρες διήρκησε η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League στην οποία συζητήθηκαν θέματα ενόψει της νέας σεζόν και το παρών έδωσε και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέας Μπέος.  
Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Super League, Γιώργος Μποροβήλος, είπε μεταξύ άλλων κατά την έξοδό του: «Δεν είναι λύση η αυστηροποίηση των ποινών. Η λύση είναι ο διάλογος με όλους τους φορείς για να βρεθεί λύση για την πάταξη του φαινομένου».
H Super League εξέδωσε και ανακοίνωση, στην οποία τονίζει: «Κατά τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) συνεδρίαση του τακτικού Διοικητικού Συμβουλίου της Super League συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής: 1. Συζητήθηκε σειρά προτάσεων επί τροποποιήσεων κανονιστικών κειμένων αρμοδιότητας ΕΠΟ (ΚΑΠ, ΚΙΜ, Κανονισμός Αδειοδότησης), οι οποίες θα προταθούν στο Δ.Σ. της ΕΠΟ κατά την επόμενη συνεδρίασή του. 2. Τονίστηκε η πάγια θέση της διοργανώτριας Αρχής περί συνολικής αντιμετώπισης των φαινομένων βίας και διευκρινίστηκε ότι η μέθοδος της μονομερούς αυστηροποίησης των ποινών προς τις ΠΑΕ δε λύνει από μόνη της το πρόβλημα, αν δε συνοδευτεί από τη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Πολιτεία, ΕΛ.ΑΣ, Δικαιοσύνη) και την τιμωρία των φυσικών αυτουργών των επεισοδίων. Επιπροσθέτως, αποφασίστηκε η κατάρτιση και η υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων προς τις αρμόδιες αρχές. 3. Αποφασίστηκε η οικονομική ενίσχυση της οικογένειας του ποδοσφαιριστή της SKODA Ξάνθη Ο. Αντεφέμι, από τη Super League. 4. Στην επικείμενη Γ.Σ. της ΕΠΟ, τη Super League θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος του Δ.Σ. (Βαγγέλης Μαρινάκης) και σε περίπτωση κωλύματός του, ο αναπληρωτής πρόεδρος (Γιώργος Μποροβήλος)». Από το ΔΣ απουσίαζαν οι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Λάρισα. Όσον αφορά το θέμα της αδειοδότησης η Super League σταθερή στις θέσεις της, αποφάσισε ότι θα υποβιβάζονται πρώτα όσες ΠΑΕ δεν παίρνουν άδεια και στη συνέχεια όσες έχουν χαμηλή βαθμολογική συγκομιδή.
 
Αύριο οι κλήσεις
Από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή ανακοινώθηκε ότι θα εκδικάσει τις κλήσεις σε απολογία για την 1η, 2η και 3η αγωνιστική των Play Offs ΟΠΑΠ αύριο Πέμπτη στις 4μ.μ. και όχι στις 12μ. όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. Συγκεκριμένα αύριο θα εκδικαστεί η καταγγελία του Αστέρα Τρίπολης κατά του Ηρακλή όπου και θα κριθεί, ποια ομάδα, από τις δύο, θα υποβιβαστεί τελικά. Παράλληλα η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία για αύριο Πέμπτη την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου αλλά και τον Αχιλλέα Μπέο στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 1η ,2η και 3η αγωνιστική των Play Off.
1η αγωνιστική Α) ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Αχ.Μπέο (εκπρόσωπο): Για τη συμπεριφορά του εκπροσώπου κ. Αχ. Μπέου στον αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ- ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου.
Β) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ – ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
2η αγωνιστική Α) ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Β) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ΠΑΕ ΑΕΚ.
3η Αγωνιστική Α) ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Τέλος, η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague κάλεσε σε απολογία την ΠΑΕ Ηρακλής και τον κ. Ι.Τάκη (Πρόεδρο).
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου