ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στο φινάλε κρίνονται και «πρωτιές»

στο-φινάλε-κρίνονται-και-πρωτιές-552746

Ενώ στον 4ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής πρωταγωνίστριες από την αρχή ήταν οι δύο ιστορικές ομάδες του Βόλου με τον Ολυμπιακό να έχει το ξεκάθαρο προβάδισμα της απευθείας ανόδου, άλλες δύο ομάδες έχουν προβιβαστεί ήδη πριν την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, με το Αιγάλεω (7o όμιλο) και τον Ιάλυσο (6o όμιλο) να κάνουν τα σχέδιά τους για την επόμενη σεζόν.

Στον δικό μας 4ο όμιλο ο Ολυμπιακός είναι στο +2 από τη Νίκη και ο μόνος τρόπος για να κερδίσει την απευθείας άνοδο η Νίκη είναι να χάσουν οι «ερυθρόλευκοι» από τον ΓΣΑ και να κερδίσουν οι «κυανόλευκοι» στην έδρα του Πιερικού.

Τι γίνεται όμως με τους υπόλοιπους έξι ομίλους;

1ος όμιλος

Δύο ομάδες διεκδικούν την άνοδο την τελευταία αγωνιστική, οι Καβάλα και Νέστος.

ΑΟ Καβάλα 63

Νέστος Χρυσούπολης 62

Τελευταία αγωνιστική:

Ασπίδα Ξάνθης-Καβάλα

Νέστος Χρυσούπολης – Αετός Ορφανού

Σενάρια: Αν η Καβάλα κερδίσει μέσα στη ακριτική πόλη, τότε κατακτάει την πρώτη θέση και προβιβάζεται. Σε περίπτωση ισοπαλίας της και νίκη του Νέστου, τότε η ομάδα της Χρυσούπολης θα «κλέψει» την άνοδο στην τελευταία στροφή. Περίπτωση ισοβαθμίας υπάρχει μόνο σε περίπτωση που χάσει η Καβάλα και ο Νέστος αναδειχτεί ισόπαλος με τον Αετό Ορφανού. Τότε το σύνολο του Κυριάκου Κετσιεμενίδη θα πάρει την άνοδο, καθώς ο Νέστος είχε επικρατήσει στην 5η αγωνιστική με 3-2 της Καβάλας, ενώ το δεύτερο παιχνίδι είχε λήξει 0-0.

Αυτό προκύπτει από το βασικό κριτήριο του ΚΑΠ της ΕΠΟ πως, «υπερισχύει το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά ομάδα στους μεταξύ τους αγώνες».

Αρα συνεπάγεται:

Νέστος Χρυσούπολης: 4

Καβάλα: 1

2ος όμιλος

Δύο ομάδες διεκδικούν την άνοδο, με τη Βέροια να έχει το προβάδισμα απέναντι στον ΠΟ Τρίγλιας.

Βέροια: 54

ΠΟ Τρίγλιας: 52

Άρης Παλαιοχωρίου: 51

Τελευταία αγωνιστική:

Αγροτικός Αστέρας – Βέροια

Μακεδονικός Νεάπολης – ΠΟ Τρίγλιας

Εδεσσαϊκός – Άρης Παλαιοχωρίου

Σενάρια: Εφόσον η Βέροια φύγει με τη νίκη από τον Εύοσμο, τότε αυτομάτως κερδίζει και τον προβιβασμό της. Από εκεί και πέρα και σε πιθανή ισοπαλία της και νίκη του ΠΟ Τρίγλιας, η Βασίλισσα του Βορρά είναι αυτή που ανεβαίνει, καθώς έχει το πάνω χέρι στη μεταξύ τους ισοβαθμία, μετά και το 0-0 στην έδρα της και το «διπλό» με 3-1 απέναντί του.

Αν η Βέροια ηττηθεί και ο ΠΟ Τρίγλιας επιβληθεί του Μακεδονικού, τότε προβιβάζεται αυτός. Ο Άρης Παλαιοχωρίου θα μπορύσε να… ελπίζει αλλά χάνει την ισοβαθμία στους 64 πόντους με τη Βέροια, στη διαφορά τερμάτων.

3ος όμιλος

Τρεις ομάδες ελπίζουν στην άνοδο, με τον Κρόνο Αργυράδων από την Κέρκυρα να έχει το προβάδισμα.

Κρόνος Αργυράδων: 45

ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου: 44

Θεσπρωτός: 44

Ο Μακεδονικός Φούφας εχει 42 αλλά κάνει ρεπό στο φινάλε.

Τελευταία αγωνιστική:

Κρόνος Αργυράδων – Τηλυκράτης

Ναυπακτιακός Αστέρας – ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου

Θρίαμβος Σερβανών – Θεσπρωτός

Σενάρια: Εφόσον ο Κρόνος κερδίσει τον Τηλυκράτη τότε αυτομάτως ανεβαίνει κατηγορία, ανεξάρτητα από τα άλλα αποτελέσματα. Αν φέρει ισοπαλία τότε θα θέλει οι ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου και Θεσπρωτός να μην κερδίσουν τα δικά τους ματς. Σε περίπτωση ήττας του, τότε θα πρέπει να χάσουν οι δύο άμεσοι αντίπαλοί του στην άνοδο.

Εφόσον έρθουν ισόπαλες οι δύο ομάδες, τότε θα προκύψουν τα παρακάτω σενάρια, με τον ΚΑΠ της ΕΠΟ αναφέρει: «Υπερισχύει το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά ομάδα στους μεταξύ τους αγώνες και για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες».

Τα αποτελέσματα που έχουν οι τρεις ομάδες στα μεταξύ τους ματς:

Θεσπρωτός-Κρόνος Αργυράδων 0-0

Κρόνος Αργυράδων-Θεσπρωτός 0-0

Θεσπρωτός-ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου 1-0

ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου-Θεσπρωτός 0-0

Κρόνος Αργυράδων-ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου 1-1

ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου-Κρόνος Αργυράδων 1-0

Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας στους 45 πόντους έχουμε στην ειδική κατάταξη:

Θεσπρωτός: 6

ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου: 5

Κρόνος Αργυράδων: 3

Οπότε, ο Θεσπρωτός είναι αυτός που κερδίζει την άνοδο.

Σε περίπτωση που ισοβαθμήσουν στους 47 πόντους οι ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου και Θεσπρωτός, με δικές τους νίκες και ισοπαλία ή ήττα του Κρόνου Αργυράδων, προκύπτει στην ειδική κατάταξη:

Θεσπρωτός: 4

ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου: 1

Όπως και στο σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας κι εδώ ο Θεσπρωτός είναι αυτός που προβιβάζεται.

Αν χάσουν ο ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου και ο Κρόνος και φέρει ισοπαλία ο Θεσπρωτός, τότε προκύπτει ισοβαθμία των δύο τελευταίων στους 45 πόντους. Με τα δύο ματς τους να έχουν έρθει 0-0, τότε η άνοδος θα κριθεί στο επόμενο κριτήριο του ΚΑΠ.

«Για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων».

Τότε συνεπάγεται:

Θεσπρωτός: 45 – Ειδική βαθμολογία: 2 – Γκολ: 0 – Σύνολο τερμάτων: 35-13 (22)

Κρόνος Αργυράδων: 45 – Ειδική βαθμολογία: 2 – Γκολ: 0 – Σύνολο τερμάτων: 27-9 (18)

Αρα κι εδώ, ο Θεσπρωτός είναι αυτός που προβιβάζεται, χάρις στον καλύτερο συνολικό συντελεστή τερμάτων.

Τέλος, αν οι Θεσπρωτός και Κρόνος ηττηθούν και ο ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου αναδειχτεί ισόπαλος, τότε προκύπτει ισοβαθμία στους 45 πόντους για τους δύο τελευταίους, και στην ειδική κατάταξη τους η βαθμολογία είναι:

ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου: 4

Κρόνος Αργυράδων: 1

Αρα, ο ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου κερδίζει την άνοδο.

5ος όμιλος

Τρεις ομάδες διεκδικούν την άνοδο, με τον ΟΦ Ιεράπετρας να έχει το προβάδισμα.

ΟΦ Ιεράπετρας: 47

Εθνικός: 44

Ιωνικός: 44

Τελευταία αγωνιστική:

ΟΦ Ιεράπετρας – Εθνικός

ΠΟ Ατσαλένιου – Ιωνικός

Σενάρια: Ο ΟΦ Ιεράπετρας με… τουλάχιστον την ισοπαλία στο ντέρμπι της ανόδου με τον Εθνικό παίρνει την άνοδο. Από εκεί πέρα, αν οι Πειραιώτες κερδίσουν στην Κρήτη, τότε βάζουν από κάτω τους τον ΟΦΙ στη μεταξύ τους ισοβαθμία, εφόσον φυσικά χάσει ή φέρει ισοπαλία με τον ΠΟΑ ο Ιωνικός.

Εθνικός-ΟΦ Ιεράπετρας 1-1 το παιχνίδι του πρώτου γύρου.

Επειτα, όλα θα κριθούν από το τι θα κάνει και ο Ιωνικός στην έδρα του ΠΟ Ατσαλένιου, με τους Νικαιώτες να κυνηγούν μόνο τη νίκη.

Σε περίπτωση νίκης του Ιωνικού και νίκης του Εθνικού, τότε έχουμε τριπλή ισοβαθμία στους 47 πόντους.

Τα μεταξύ τους ματς:

Εθνικός-ΟΦ Ιεράπετρας 1-1

ΟΦ Ιεράπετρας-Ιωνικός 1-1

Ιωνικός ΟΦ-Ιεράπετρας 2-0

Ιωνικός-Εθνικός 1-1

Εθνικός-Ιωνικός 0-0

Η ειδική βαθμολογία που προκύπτει είναι:

Ιωνικός: 6

Εθνικός: 6

ΟΦ Ιεράπετρας: 2

Αρα, ο ΟΦΙ μένει εκτός με τον Εθνικό και τον Ιωνικό να πηγαίνουν στο επόμενο κριτήριο του ΚΑΠ «τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες».

Και εκεί προκύπτει ισοβαθμία, στο 1-1, μεταξύ τους, οπότε το επόμενο κριτήριο του ΚΑΠ είναι «η διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων».

Εκεί, προς το παρόν ο Ιωνικός έχει το πάνω χέρι:

Ιωνικός: 30-10 (20)

Εθνικός: 32-15 (17)

Αρα, αν ο Εθνικός δεν κερδίσει με τουλάχιστον τρία τέρματα παραπάνω από τον Ιωνικό, τον ΟΦ Ιεράπετρας, τότε οι Νικαιώτες είναι αυτοί που θα πάρουν την άνοδο.

Τέλος, αν ο Εθνικός καταφέρει να πάρει τη νίκη με τρία παραπάνω τέρματα από τον Ιωνικό, ο ΚΑΠ αναφέρει ότι το κριτήριο είναι, «η καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων».

Σε αυτό το… ακραίο σενάριο, οι Πειραιώτες θα είναι αυτοί που θα κερδίσουν την άνοδο.

8ος όμιλος

Δύο ομάδες είναι μέσα στο… κόλπο της ανόδου, με τον Ασπρόπυργο να… κυνηγά την αυτοκτονία, προκειμένου η Καλαμάτα να του… κλέψει τον προβιβασμό.

Ασπρόπυργος: 63

Καλαμάτα: 62

Τελευταία αγωνιστική:

Ασπρόπυργος – Ένωση Λέρνας

Καλαμάτα – Παναρκαδικός

Σενάρια: Μόνο με ισοπαλία ή ήττα του Ασπροπύργου και δική της νίκη η Καλαμάτα θα μπορέσει να πάρει την άνοδο, καθώς μειονεκτεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία.

Το «κλειδί» φυσικά είναι το 5-0 με το οποίο επικράτησαν οι παίκτες του Γιώργου Βαζάκα, πριν από δύο εβδομάδες:

Καλαμάτα-Ασπρόπυργος 1-0

Ασπρόπυργος-Καλαμάτα 5-0

Η μοναδική ισοβαθμία που μπορεί να προκύψει, για το τυπικό της υπόθεσης, είναι με ήττα του Ασπρπύργου και ισοπαλία της Καλαμάτας, τότε στους 43 πόντους, η ειδική βαθμολογία των μεταξύ τους ματς είναι:

Ασπρόπυργος: 3

Καλαμάτα: 3

Φυσικά, όπως και πιο πάνω ο ΚΑΠ αναφέρει: «Για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες»

Αρα, ο Ασπρόπυργος με το υπέρ του 5-1 στα δύο μεταξύ τους ματς κερδίζει την άνοδο.

*Στον 6o όμιλο εκτός από τον Ιάλυσο την άνοδο σε μπαράζ θα διεκδικήσει και ο 2ος Διαγόρας Ρόδου και στον 7o όμιλο εκτός του Αιγάλεω 2ος είναι ο Αιολικός…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου