ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Εθαψε» τις τελευταίες της ελπίδες

εθαψε-τις-τελευταίες-της-ελπίδες-430958

Οι τελευταίες ελπίδες της Νίκης Βόλου για τα πλέι οφ και την τρίτη προνομιούχο θέση του Βορείου Ομίλου της FootballLeague 2 «θάφτηκαν» χθες στο γήπεδο του Τυρνάβου. Με ένα αστείο τέρμα που δεν δέχονται ούτε ομάδες της τοπικής κατηγορίας, που προήλθε από λάθος του τερματοφύλακα Πέτρου Μπαϊμάκη, οι κυανόλευκοι επέστρεψαν ηττημένοι από τον Τύρναβο με 1-0 με το γκολ που σημείωσε ο πρώην κυανόλευκος και Βολιώτης Αλέξανδρος Κουβελάς στο 71’.
 
Η Νίκη την επόμενη αγωνιστική κάνει το ρεπό της και ήδη βρίσκεται τρεις βαθμούς από την τρίτη θέση. Της μένουν δυο μόλις παιχνίδια για να ολοκληρωθεί η σεζόν. Στο χθεσινό ματς τα «φτερά» της Νίκης «έκοψε» ένα λάθος του τερματοφύλακα της που έδωσε την ευκαιρία στον Τύρναβο να πετύχει ίσως το πιο εύκολο γκολ του πρωταθλήματος και απογοήτευσε τους υπόλοιπους κυανόλευκους, που εκείνη την στιγμή είχαν κερδίσει μέτρα και προσπαθούσαν για το γκολ. Βέβαια κλασική ευκαιρία εκτός της απευθείας εκτέλεσης φάουλ του Μπουσινάκη στο πρώτο μέρος δεν υπήρξε για τη Νίκη!
Να σημειωθεί ότι ο Βέλικο Ντόβενταν παρακολούθησε το παιχνίδι από την κερκίδα, αφού δεν είχε το απαραίτητο έγγραφο που να συνοδεύει το δίπλωμα του, που χρειάζεται να έχουν οι αλλοδαποί προπονητές…
Αρκετοί φίλαθλοι της Νίκης ταξίδεψαν χθες στον Τύρναβο, αλλά παρακολούθησαν το παιχνίδι διασκορπισμένοι στην κερκίδα των γηπεδούχων. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου οπαδοί της ΑΕΛ βρέθηκαν έξω από το γήπεδο και προσπάθησαν να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας… Με κροτίδες και υβριστικά συνθήματα έδειξαν ότι πήγαν στον Τύρναβο με διάθεση για επεισόδια, ωστόσο δεν τους άφησαν οι άνθρωποι της γηπεδούχου ομάδας να περάσουν στην κερκίδα. Στην συνέχεια αστυνομική δύναμη απομάκρυνε με χημικά τους οργανωμένους της ΑΕΛ με τον «κλεφτοπόλεμο» να συνεχίζεται για πολλή ώρα στις γύρω περιοχές.
Ο Στράτος Γιδόπουλος δεν ήταν στο γήπεδο καθώς υπέστη ατύχημα με το αυτοκίνητό του στην Αθήνα, χωρίς ο ίδιος να τραυματιστεί.
 
Παιχνίδι κέντρου στο πρώτο μέρος
Ο Βέλικο Ντόβενταν πραγματοποίησε τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι με τον Φωκικό. Υπήρχαν βέβαια και οι απουσίες των Τσερκέζου και Νάστου που τον ανάγκασαν να ανακατέψει την τράπουλα. Συγκεκριμένα τα νέα πρόσωπα στο βασικό σχήμα ήταν ο Μαϊστρέλλης στην φυσική του θέση αυτή την φορά στο κέντρο της άμυνας, ο Καρακώστας στην αριστερή πλευρά της αμυντικής διάταξης, καθώς και ο Βλαχοκυριάκος στο χώρο της μεσαίας γραμμής.
Ο Τύρναβος παρουσιάστηκε προσέχοντας ιδιαίτερα την άμυνά του και με τον Σκούπρα να έχει αναλάβει αποκλειστικά την επιτήρηση του Μπουσινάκη. Η μεγαλύτερη ευκαιρία όμως των κυανολεύκων προήλθε στο πρώτο μέρος από τα πόδια του Βολιώτη μεσοεπιθετικού από μια στημένη φάση και από μια απευθείας εκτέλεση φάουλ. Η πιο σημαντική στιγμή για τους γηπεδούχους σημειώθηκε μόλις στο τρίτο λεπτό με τον Μαϊστρέλλη σαν από μηχανής θεός να διώχνει το πλασέ του Κράββαρη πριν η μπάλα καταλήξει στα δίκτυα.
Γενικότερα στο πρώτο 45λεπτο οι δύο αντίπαλοι μοιράστηκαν ευκαιρίες και εντυπώσεις. Έγινε περισσότερο παιχνίδι κέντρου με τις δυο ομάδες να μην βγαίνουν πολύ συχνά στην επίθεση.
 
Τους καταδίκασε το φθηνό γκολ
Η Νίκη μπήκε με σκοπό να πιέσει στο δεύτερο μέρος. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από τα πρώτα λεπτά που ανέλαβε πρωτοβουλία και κέρδισε μέτρα στο γήπεδο. Ο Βέλικο Ντόβενταν έριξε στο παιχνίδι τον Γιάννη Τσάγγαρη αντί του Ναβαρέτε. Ο Βολιώτης μεσοεπιθετικός έκανε αισθητή την παρουσία του από πολύ νωρίς, δημιουργώντας ρήγματα στην άμυνα του Τυρνάβου, αλλά γενικότερα όλοι οι παίκτες της φιλοξενούμενης ομάδας μπήκαν με περισσότερη διάθεση στην επανάληψη να κυνηγήσουν το γκολ. Ελειψε όμως η μεγάλη ευκαιρία μπροστά από την εστία του Καραναστάση και μετά τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το ματς. Ο Σέρβος τεχνικός των κυανολεύκων αποφάσισε να φρεσκάρει ακόμα περισσότερο την επίθεση της ομάδας του επιλέγοντας να αντικαταστήσει τον Βλάχο με τον Κυπτίου. Κι ενώ η Νίκη πίεζε, έφτανε ένα τραγικό λάθος του Μπαϊμάκη για να αλλάξει τις ισορροπίες στο παιχνίδι με τον Κουβελά να δέχεται το δώρο του και να κάνει το 1-0. Τελευταίο χαρτί από πλευράς φιλοξενουμένων ήταν η είσοδος του Παπαδήμα στον αγωνιστικό χώρο και η προώθηση του Μαϊστρέλλη ως σέντερ φορ. Όμως η απογοήτευση των παικτών της Νίκης για το «φθηνό» γκολ, δεν τους άφησε να δημιουργήσουν ούτε υποψία ευκαιρίας στο υπόλοιπο της αναμέτρησης…
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου