ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Θετικό αποτέλεσμα… και πλέι οφ

θετικό-αποτέλεσμα-και-πλέι-οφ-445705

Το θετικό αποτέλεσμα το οποίο κλειδώνει τη συμμετοχή στα πλέι οφ που οδηγούν και στην Ευρώπη αναζητεί σήμερα στις 7 μ.μ. στην 29η και προτελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα ο Ολυμπιακός στον αγώνα στο Χαριλάου της Θεσσαλονίκης με τον Άρη.

Στο σημερινό παιγνίδι ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει απουσίες, το άγχος όμως και η πίεση θα είναι για τον Άρη που θέλει μόνο το νικηφόρο αποτέλεσμα για να παραμείνει ζωντανός στη μάχη των πλέι οφ, ώστε όλα να κριθούν στο φινάλε του πρωταθλήματος. Για τη βολιώτικη ομάδα, η ισοπαλία αρκεί για να… παρατείνει τη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν και άπαντες έχουν την πίστη ότι μπορούν να τα καταφέρουν παρά τις απουσίες.

Αν ο Ολυμπιακός Βόλου δεν χάσει σήμερα στο «Κλ. Βικελίδης», τότε η υπόθεση πλέι οφ κλείνει αυτόματα, αφού ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους και ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός Βόλου είναι φαβορί για την τετράδα…

Έτσι όπως είναι σήμερα η κατάσταση και ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ χρειάζονται μόνο δύο βαθμούς για να μην πιάνονται από τον Άρη, εκτός αν από σήμερα πάρουν βαθμό.

Υπάρχει και το ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας. Με δύο νίκες του Άρη και από μία ισοπαλία για ΠΑΟΚ και Βόλο. Τότε και οι τρεις ομάδες φτάνουν τους 45 πόντους και τη… νύφη πληρώνει η ομάδα του Ολυμπιακού, αφού η μεταξύ τους βαθμολογία θα διαμορφωθεί: Άρης 8, ΠΑΟΚ 5, Ολυμπιακός Βόλου 2.

Αν ο Ολυμπιακός Βόλου και ο ΠΑΟΚ κάνουν δύο ήττες και ο Άρης δύο νίκες, έξω μένουν πάλι οι ερυθρόλευκοι, καθώς χάνουν την ισοβαθμία και με τον ΠΑΟΚ (0-3, 1-1).

Στην περίπτωση που ο Άρης κάνει δύο νίκες, ο Βόλος κερδίσει τον Παναθηναϊκό και ο ΠΑΟΚ πάρει μόνο έναν πόντο, τότε εκτός πλέι οφ μένει ο ΠΑΟΚ, που έχασε στην Τούμπα από τον Άρη και έφερε «Χ» στου Χαριλάου.

Έτσι το καλύτερο για τον Ολυμπιακό είναι να πάρει σήμερα το θετικό αποτέλεσμα και να τελειώνει…

Πάντως ο Ολυμπιακός σήμερα στις 7 μ.μ. θα πρέπει να ξεπεράσει τα αγωνιστικά προβλήματα και το έργο του μόνο εύκολο δεν θα είναι, αν και στην πλευρά του Άρη υπάρχουν και εκεί απουσίες.

Ο Ολυμπιακός θα παίξει στη Θεσσαλονίκη με αλλαγμένη την άμυνα, αφού η «τετράδα» Σανκαρέ, Ντολεζάι, Ζαραδούκας και Σέλεζι είναι τιμωρημένοι. Έτσι Ψυχογιός και Ρόκας θα παίξουν δεξιά και αριστερά και στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Τομάς θα είναι Βαγγέλης Γκότοβος στην πρώτη του επίσημη συμμετοχή. Επίσης προβλήματα απουσιών υπάρχουν στο χώρο του κέντρου, αφού λείπουν οι τραυματίες Άλβαρεζ και Μόνχε.

Έτσι δίπλα στον Μητρόπουλο θα παίξει ο Ακόστα, αριστερά και δεξιά Μπρέσκα και Ουμπίντες και πίσω από τον πιο προωθημένο Μαρτίν ο Σολάκης.

Την αποστολή συμπληρώνουν και άλλοι νεαροί και όλοι οι παίκτες που έχει σήμερα στη διάθεσή του ο Μάκης Κατσαβάκης ειναι οι: Γιακούποβιτς, Ρόκα, Τομάς, Ούμπιντες, Μπερτόλντι, Ακόστα, Νέμεθ, Ροντρίγκες, Μπρέσκα, Μαρτίν, Σολάκης, Μητρόπουλος, Ζέρης, Ζυγκερίδης, Αναστασίου, Ψυχογιός, Ρόκας, Γκότοβος.

Ο Ολυμπιακός σήμερα δεν θα έχει τη συμπαράσταση του κόσμου του, αφού η ΠΑΕ δεν πήρε εισιτήρια για τους φιλάθλους της για το ματς και έτσι με ανακοίνωσή τους οι Austrian Boys καλούν όλο τον κόσμο στα γραφεία τους να παρακολουθήσουν αγκαλιά, με φωνές και τραγούδια το ματς για να ακουστούν οι φωνές -όπως αναφέρεται – ως τη Θεσσαλονίκη, αφού με την επιτυχία η έξοδος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι κοντά.

Είναι πάντως χαρακτηριστικό πως και σε άλλα ματς εκτός έδρας χωρίς κόσμο ο Ολυμπιακός πήρε νίκες και μάλιστα πολύ σημαντικές, όπως δυο φορές στην Αθήνα (18/12/10 επί του Παναθηναϊκού 0-1 και 22/1/11 το 0-4 επί της ΑΕΚ) στις 13/2/11 στη Λάρισα 1-2, στις 26/2/11 στην Κέρκυρα 1-3 και την πιο πρόσφατη στην προηγούμενη έξοδο 20/3/11 στην Καβάλα 0-1.

Ο Αρης

Δύσκολο αλλά δεν αποκλείεται τελικά ο Σέρχιο Κόκε να ενισχύσει τον Άρη στο κρίσιμο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου, από το οποίο θα αυξηθούν κατακόρυφα ή θα εξανεμιστούν οι ελπίδες της ομάδας του Σάκη Τσιώλη για συμμετοχή στα πλέι οφ.

Μετά από δύο ημέρες συστηματικής παρακολούθησης σε κλινική, στην οποία είχε εισαχθεί με κρίση σκωληκοειδίτιδας πήρε εξιτήριο, αφού ανταποκρίθηκε στην φαρμακευτική αγωγή που ακολούθησε και με το τέλος της σεζόν θα υποβληθεί σε επέμβαση. Ο τελευταίος λόγος για τη συμμετοχή ή μη του Κόκε κόντρα στους Βολιώτες ανήκει στον Σάκη Τσιώλη, ο οποίος θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή.

Σήμερα πάντως σίγουρα απουσιάζουν οι τιμωρημένοι Ρικάρντο Φατί και Νέρι Καστίγιο.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου