ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Γιορτή βραβεύσεων για τη Νίκη Βόλου

γιορτή-βραβεύσεων-για-τη-νίκη-βόλου-622667

Μια ξεχωριστή και συνάμα ιστορική μέρα για την οικογένεια της Νίκης Βόλου ήταν η προχθεσινή Κυριακή, μιας και στη γιορτή για την κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας, της οποίας ακολούθησαν και ειδικές βραβεύσεις, υπογράφηκε η σύμβαση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την ανακατασκευή του θρυλικού γηπέδου «Παντελής Μαγουλάς».

Την προγραμματική σύμβαση υπέγραψε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης Στέργιος Φάτσης με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, στον οποίο και δόθηκε εκ μέρους του συλλόγου ένα κασκόλ και μία συλλεκτική φανέλα της ομάδας, με το επίθετό του και τον αριθμό 10.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας αναφέρθηκε σε ένα έργο που θα αλλάξει την εικόνα του «Παντελής Μαγουλάς», προϋπολογισμού 330.000 ευρώ, γιατί όπως είπε «η Νίκη είναι Νίκη», εκτιμώντας ότι μέχρι το καλοκαίρι το έργο θα είναι έτοιμο, ακόμη κι αν χρειαστούν περισσότερα χρήματα για την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα, ανακατασκευή των κερκίδων και των αποδυτηρίων, όπως και εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού και φυσικά καθισμάτων.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν από το τμήμα ρυθμικής του συλλόγου τέσσερα προγράμματα από όλα τα είδη με τα οποία ασχολείται όπως, μπαλέτο, σύγχρονο και ρυθμική.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Στέργιος Φάτσης ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλα τα τμήματα, έκανε απολογισμό των τμημάτων για τη χρονιά που πέρασε και αναφέρθηκε στις επιτυχίες που κατέγραψαν, αλλά και αυτές που αναμένονται μέσα από τη συμμετοχή των αθλητών κι αθλητριών, ενώ κλείνοντας ανακοίνωσε την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για την ανακατασκευή του «Παντελής Μαγουλάς» μεταξύ του συλλόγου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ξεχωριστές βραβεύσεις

Ο σύλλογος βράβευσε προσωπικότητες για τη διαχρονική προσφορά τους. Η οικογένεια του αείμνηστου Κωνσταντίνου Λάζου, ο οποίος υπηρέτησε αρχικά ως πρόεδρος στο ποδόσφαιρο από το 1999 έως το 2002 πανηγυρίζοντας δύο διαδοχικές ανόδους. Το 2002 η Νίκη Βόλου επί θητείας του ανέβηκε στη Γ’ Εθνική και στη συνέχεια πανηγύρισε και την άνοδο στη Β’ Εθνική το 2003. Τον Ιούνιο του 2011 εκλέχθηκε παμψηφεί πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης και είχε διατελέσει αναπληρωτής πρόεδρος ΕΠΣΘ, ενώ τον Φεβρουάριο του 2013 έφυγε από κοντά μας σε τροχαίο.

Οι Στράτος Φωλιάς, προπονητής της χρυσής εποχής της ποδηλασίας και οι αθλητές Λάζαρος Λαζάρου, Βαγγέλης Μπερμπέρης, Κωνσταντίνος Σκαλίμης και Στέργιος Τζήμος, οι οποίοι αποτέλεσαν μια από τις τρεις καλύτερες ποδηλατικές ομάδες εφήβων στην Ελλάδα με πολλές διακρίσεις και πρωτιές συμμετοχή στη βαλκανιάδα το 1989 με τα χρώματα της εθνικής και το 1989 κατέλαβαν την 2η θέση στην ομαδική χρονομέτρηση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων στη Θεσσαλονίκη.

Ακόμη ο καλαθοσφαιριστής Γιώργος Κατσαλής, που φόρεσε τα κυανόλευκα από το 1968 έως το 1983 και διετέλεσε έφορος στο ποδόσφαιρο για δύο χρόνια, ενώ τη δεκαετία του ‘90 διετέλεσε και πρόεδρος στον Ερασιτέχνη.

Ο Λευτέρης Κρατίδης, που ως παίκτης πανηγύρισε μεγάλες επιτυχίες της ομάδας μπάσκετ, όπως την άνοδο στην Α’ Εθνική τη διετία 1972-73 και ήταν παίκτης στο μπάσκετ, μέλος της Δ.Ε. και προπονητής.

Ο Κώστας Παυλίδης, που συνέδεσε το όνομά του με το βόλεϊ της Νίκης, μιας και βρισκόταν στο τμήμα από τότε που δημιουργήθηκε, το 1984.

Επίσης, βραβεύτηκαν ο στιχουργός του ύμνου της Νίκης Βόλου Κώστας Κυρίτσης και ο καλλιτέχνης ζωγράφος που έχει φιλοτεχνήσει τα γραφεία του Ερασιτέχνη και φίλαθλος της Νίκης Βόλου Αλέκος Μωραϊτίδης.

Στο κατάμεστο από κόσμο Κλειστό Γυμναστήριο της Ν. Ιωνίας την πίτα ευλόγησε ο π. Ιωάννης Σωτηρόπουλος. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος της υφυπουργού Εσωτερικών Μαρίνας Χρυσοβελώνη Γιώργος Βλάχος, ο βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, η εκπρόσωπος του βουλευτή Μαγνησίας ΝΔ Χρήστου Μπουκώρου Μαρία Διούδη, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Κώστας Χαλέβας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αθανάσιος Λιούπης και Βασίλης Χατζόπουλος, η δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Τσοπουρίδου, η δημοτική σύμβουλος Φωτεινή Κοκκινάκη, ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Ιάσονας Αποστολάκης, ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Χαυτούρας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Τέλης Μπασδάνης, η πρόεδρος του ΤΕΕ και υποψήφια δήμαρχος Βόλου Νάνσυ Καπούλα, ο πρώην πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΒΘΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Απόστολος Παπαδούλης, η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Κατερίνα Κλάρα, ο υποστράτηγος ε.α. Ιωάννης Τόλιας, ενώ χαιρετισμό απέστειλε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου