ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Μόνο με… 1-0 τον Αστέρα η Νίκη που μπορούσε και περισσότερα

μόνο-με-1-0-τον-αστέρα-η-νίκη-που-μπορούσ-624150

Με σπασμένα φρένα συνεχίζει η Νίκη Βόλου και για 12ο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος πήρε τους τρεις βαθμούς χθες με νέο της θύμα τον Αστέρα Ιτέας. Μπορεί το τελικό 1-0 να ήταν φτωχό, διατήρησε ωστόσο τους κυανόλευκους σε θέση οδηγού στον 4ο Ομιλο της Γ’ Εθνικής και στο +3 από τον Ολυμπιακό Βόλου, από τον οποίο «φιλοξενείται» την ερχόμενη Κυριακή.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Το τρίτο συνεχόμενο τέρμα του Λάζαρου Μαντζίρη ήρθε στο 6ο λεπτό του αγώνα, με τον 23χρονο φορ να ξεκινά για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα για την ομάδα του Ράτκο Ντόστανιτς, η οποία είχε το πάνω χέρι στο παιχνίδι, αλλά έπαιξε με τη φωτιά, μένοντας στο 1-0, που τελικά δεν έμελλε να αλλάξει. Ο Νέτι Μέτσε αντίκρισε την 4η φετινή κίτρινη κάρτα και θα χάσει έτσι την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Δεκάλεπτο φωτιά…

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ανήκε στην Νίκη Βόλου και μόλις στο 1ο λεπτό έφτασε μια ανάσα από το να σκοράρει, αλλά ο Τσεμπερίδης πέταξε την ευκαιρία στον κάλαθο των αχρήστων. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Μέτσε από τα αριστερά ο Μαντζίρης πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής, στρώνοντας την μπάλα για τον Τσεμπερίδη, ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής και με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα Χάμο, έστειλε την μπάλα προ κενής εστίας πάνω από την εστία.

Το γκολ δεν άργησε όμως να έρθει και αφού ο Ιορδανίδης κέρδισε κόρνερ, την εκτέλεση του ανέλαβε ο Κέρι από τα δεξιά, υψώνοντας την μπάλα για το κεφάλι του Μαντζίρη, ο οποίος ανίκητος στον αέρα πήρε την κεφαλιά, στέλνοντας την στη δεξιά πλευρά της εστίας για να γίνει έτσι το 1-0 σχετικά γρήγορα, αλλά πέρα για πέρα δίκαια.

Δύο λεπτά μετά η Νίκη θα μπορούσε να έχει πετύχει και δεύτερο τέρμα, όταν ο Μέτσε εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και η μπάλα τροχιά προς την εστία του Χάμου, αλλά ο τερματοφύλακας του Αστέρα παρότι ξαφνιάστηκε αρχικά, απομάκρυνε την μπάλα στη συνέχεια.

Η Νίκη συνέχισε με το πόδι στο γκάζι και στο 9’ άγγιξε ξανά το 2-0, με τους Μαντζίρη και Παπαδόπουλο να συνδυάζονται από τα αριστερά και τον τελευταίο να σεντράρει από τα αριστερά για την καρδιά της αντίπαλης περιοχής, όπου ο Κέρι πήγε να σπρώξει την μπάλα με το αριστερό, αλλά έπιασε αέρα.

Μετά το ξέφρενο πρώτο δεκάλεπτο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά χωρίς καμία από τις δύο ομάδες να μπορούν κάτι παραπάνω. Η Νίκη είχε την υπεροχή, αλλά σε καμία περίπτωση κάποια νέα μεγάλη φάση, με τον Αστέρα να «μπαλώνει» τα αμυντικά του κενά, μέχρι και το 42ο λεπτό, όταν ήρθε η επόμενη τελική προσπάθεια, που ήταν και η τελευταία του πρώτου μέρους.

Ο Ιορδανίδης ελίχθηκε όμορφα εκτός περιοχής και αφού μπήκε μέσα σε αυτή η μπάλα κατέληξε στον Δεμηρτζόγλου, ο οποίος από τη γωνία της μικρής περιοχής προσπάθησε με διπλή προσπάθεια να νικήσει τον Χάμο, αλλά ο τελευταίος παραχώρησε κόρνερ.

Νωχελικό ξεκίνημα,

είχε τις ευκαιρίες στη συνέχεια

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς να τον φρενήρη ρυθμό που ξεκίνησε το πρώτο, με το πρώτο σουτ να έρχεται στο 56’ από την προσπάθεια του Κακκάβα, ο οποίος από τα 35 μέτρα δοκίμασε το δεξί του πόδι, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αποστολίδη, ο οποίος ήλεγχε την πορεία της.

Η Νίκη έδειξε να ξυπνά και στην πρώτη τελική προσπάθεια του β’ μέρους ανησύχησε την αντίπαλη άμυνα στο 59’, με τον Μετούσι να σεντράρει από τα δεξιά και τον Μαντζίρη να πιάνει γυριστό σουτ, με τον Χάμο να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ. Μετά από μόλις ένα λεπτό ο Ιορδανίδης από τα δεξιά και έξω από την περιοχή «γέμισε» την μπάλα στα αριστερά εκεί όπου κινήθηκε μόνος του ο Μέτσε, ωστόσο το πλασέ του απέκρουσε και πάλι ο Χάμος.

Σουτ του Τσεμπερίδη στο 64’ εκτός περιοχής, ανησύχησε μόνο τα ball boys που έψαχναν να βρουν την μπάλα, με τον Μαντζίρη στο 67’ να ξανασηκώνει την κυανόλευκη κερκίδα, όταν από κάθετη πάσα του Ιορδανίδη σούταρε διαγώνια με το δεξί, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από τη δεξιά δοκό του Χάμου. Η Νίκη συνέχισε πλέον να ψάχνει ακόμη πιο ζεστά ένα δεύτερο τέρμα, προκειμένου να τελειώσει τις όποιες ελπίδες έτρεφε ο Αστέρας για ζημιά στο Πανθεσσαλικό, χάνοντας νέα ευκαιρία στο 69’ με προσπάθεια του Κέρι να σταματά στην εξωτερική πλευρά των διχτύων και δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Με το 1-0 να παραμένει ο Αστέρας έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, έχοντας δύο καλές στιγμές με τον Κακκάβα αρχικά να σουτάρει περίτεχνα από τα αριστερά, αλλά ο Αποστολίδης παραχώρησε κόρνερ, απομακρύνοντας με το ένα χέρι, ενώ από την εκτέλεση του κεφαλιά του Ηλιάδη πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στο 71’.

Στο 77’ η Νίκη πραγματοποίησε διπλή αλλαγή με τους Ντινιωτάκη και Φάμπιο Ταβάρες να αντικαθιστούν τους Δεμηρτζόγλου και Ιορδανίδη, στην προσπάθεια να φρεσκάρει ο Ράτκο Ντόστανιτς τη μεσοεπιθετική του γραμμή και να φθάσει σε ένα δεύτερο τέρμα, με τον Βουκομάνοβιτς έξι λεπτά μετά να ρίχνεται και αυτός στο παιχνίδι αντί του Μαντζίρη.

Ο Βουκομάνοβιτς θα μπορούσε στο 88’ να τελειώσει το παιχνίδι, όταν βρέθηκε απέναντι από τον Χάμο έπειτα από λάθος της αντίπαλης άμυνας και παρά το γεγονός ότι είχε όλο τον χρόνο να σκοράρει, πλάσαρε στην αγκαλιά του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει με τον Κέρι να εκτελεί φάουλ και την μπάλα να περνά πάνω από την εστία, με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να ξεσηκώνει την κυανόλευκη κερκίδα, προτρέποντας τους παίκτες της Νίκης για διπλό… στο Πανθεσσαλικό την ερχόμενη Κυριακή.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ 1-0

Πανθεσσαλικό Στάδιο – 18η Αγωνιστική

Σκόρερ: 6’ Μαντζίρης

Διαιτητής: Κουκούλης (Λάρισας)

Βοηθοί: Καραγιάννης, Πατέτσος (Λάρισας)

Κίτρινες: 22’ Μέτσε

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Μετούσι (87’ Καρτσαμπάς), Θ. Παπαδόπουλος, Παπαδήμας, Καντούτσης, Τσεμπερίδης, Μέτσε, Ιορδανίδης (77’ Ντινιωτάκης), Κέρι, Δεμηρτζόγλου (77’ Φάμπιο Ταβάρες), Μαντζίρης

ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ: Χάμος, Κουτσούμπας, Αντωνόπουλος (67’ Μπογκντάνι), Ηλιάδης, Ζαννιάς (55’ Γκούρα), Μαυρόπουλος (71’ Γεωργουσόπουλος), Αλεξίου, Μαλισσόβας, Κακκάβας, Πρέντι, Σεϊτι (85’ Σαλιάι).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου