ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην Κρήτη το Σάββατο η ΠΑΕ Βόλος

στην-κρήτη-το-σάββατο-η-παε-βόλος-692032

Ακόμη πιο κοντά στην κορυφή βρίσκεται από την περασμένη Κυριακή η ΠΑΕ Βόλος, η οποία μετά το 3-1 σε βάρος του Πλατανιά και σε συνδυασμό με την ισοπαλία του Απόλλωνα Λάρισας με τη Δόξα Δράμας μείωσε τη διαφορά στον έναν βαθμό από τους Λαρισαίους.

Οι κυανέρυθροι, που έχουν να περιμένουν και την ένσταση για το παιχνίδι με τη Δόξα Δράμας, θα συνεχίσουν τις μάχες με τις ομάδες της Κρήτης βρισκόμενοι πλέον το ερχόμενο Σάββατο στην έδρα του Ηροδότου.

Η ομάδα του Χουάν Φεράντο βρίσκεται πλέον στη 2η θέση και χωρίς συγκάτοικο, κερδίζοντας στο γήπεδο της Νεάπολης τον Πλατανιά, σε ένα παιχνίδι που ήταν αρκετό ένα ημίχρονο, προκειμένου να φέρει και την πρώτη ήττα για την ομάδα της Κρήτης.

«Το νερό μπήκε στο αυλάκι» από το 12ο λεπτό, όταν ο Πίτου Γκαρσία εκτέλεσε κόρνερ και ο Γκαλίτσιος με άπιαστη κεφαλιά πέτυχε το 1-0. Οι κυανέρυθροι δημιούργησαν κι άλλες ευκαιρίες μέχρι το 33’, όταν και πέτυχαν και δεύτερο τέρμα και έκαναν ακόμη πιο εύκολο το απόγευμά τους. Το 3-0 ήρθε λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, με τον Λούκας Γκαρσία να βάζει και το δικό του όνομα στον πίνακα των σκόρερ, όταν απέναντι από τον Γκοτ δεν λάθεψε και έδωσε αέρα τριών τερμάτων στην ομάδα του. Ο Πλατανιάς κατάφερε να μειώσει σε 3-1 στο 56’ με τον Μπιανκόνι, αλλά τίποτα παραπάνω, μένοντας με παίκτη λιγότερο στο 72’ με τον Νίλι να αποβάλλεται από τον ρέφερι Τσέτσιλα.

Φεράντο: Καθαρό μυαλό

Απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του, τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο, ήταν ο τεχνικός της ομάδας Χουάν Φεράντο, ο οποίος δήλωσε μετά το τέλος του παιχνιδιού: «Είχαμε τον έλεγχο του αγώνα. Προσπαθήσαμε να βρούμε τον ελεύθερο παίκτη στην επίθεση. Ηταν πολύ σημαντική νίκη, γιατί ο Πλατανιάς είναι μία πολύ καλή ομάδα. Στο μεγαλύτερο διάστημα οι παίκτες είχαν καθαρό μυαλό. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε πρόβλημα στα μαρκαρίσματα. Μετά το γκολ είχαμε κάποιες ευκαιρίες. Τελείωσε το ματς. Τώρα σκεφτόμαστε τον Ηρόδοτο. Καλή τύχη στον Πλατανιά. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε στον δρόμο που έχουμε χαράξει».

Από την άλλη ο τεχνικός του Πλατανιά Γιάννης Τάτσης επεσήμανε: «Δεν υπάρχει εύκολο ή δύσκολο παιχνίδι σε αυτό το πρωτάθλημα. Ετσι ήρθε η πρώτη ήττα. Δεν μπορώ να έχω παράπονο από τους ποδοσφαιριστές μου για την προσπάθεια που έχουν κάνει όλο αυτό το διάστημα. Κάποια στιγμή θα ερχόταν κι αυτό. Ηταν καλύτεροι και νικήσαν. Τους έκαναν καλύτερους τα δύο πρώτα γκολ που δεχτήκαμε από στατική φάση, με αποτέλεσμα να ανέβουν ψυχολογικά. Ηταν δύσκολο να διαχειριστούμε το παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτερη η εικόνα μας. Αυτό που με ενοχλεί και με στενοχωρεί δεν είναι η ήττα, αλλά η αποβολή του Νίλι, καθώς θα τον χάσουμε από το επόμενο παιχνίδι. Εννοείται θα συνεχίσουμε. Έχω εμπιστοσύνη σε όλα τα παιδιά του ρόστερ. Συγχαρητήρια στον Βόλο».

Φουτσίνι: Ερχεται δύσκολο παιχνίδι

Ο Αρμάντο Φουτσίνι δήλωσε μετά την ήττα από τα Τρίκαλα πως η ομάδα του βρέθηκε πίσω στο σκορ με αμφισβητούμενο πέναλτι. Ο Καμερουνέζος προπονητής του Ηροδότου συνεχάρη τους Θεσσαλούς, ενώ πρόσθεσε ότι στο πρωτάθλημα της Football League όλες οι ομάδες μπορούν να κερδίσουν όλους, αναφέροντας πως το ερχόμενο παιχνίδι με την ΠΑΕ Βόλος είναι αρκετά δύσκολο.

Αναλυτικά τόνισε: «Συγχαρητήρια στα Τρίκαλα για τη νίκη. Ήρθαμε για βαθμό ή βαθμούς, αλλά βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι. Δεν είχαμε την ίδια εικόνα με το προηγούμενο παιχνίδι. Από αύριο δουλειά για το επόμενο δύσκολο παιχνίδι που έχουμε. Όλες οι ομάδες μπορούν να κερδίσουν όλους, ο Ηρακλής έχασε σήμερα (σ.σ. την Κυριακή), εμείς κερδίσαμε τον Εργοτέλη».

Football League

Επόμενη (9η)

Σάββατο 15/12 – 3μ.μ.

Δόξα Δράμας-Ηρακλής (ΕΡΤ3)

Ηρόδοτος-ΠΑΕ Βόλος

Κέρκυρα-Τρίκαλα

Αιγινιακός-Εργοτέλης

Κυριακή 16/12 – 3μ.μ.

Σπάρτη-Πλατανιάς (ΕΡΤ3)

Καραϊσκάκης-Αήττητος Σπάτων

Απόλλων Πόντου-Απόλλων Λάρισας

ΑΟΧ Κισσαμικός-Παναχαϊκή.

Βαθμολογία

Θ. Ομάδα Γκολ Β.

1. Απόλλων Λάρισας 15:4 20

2. ΠΑΕ Βόλος 20:6 19

3. Κέρκυρα 9:4 16

4. Πλατανιάς 9:6 15

5. Εργοτέλης 13:7 14

6. Δόξα Δράμας 11:11 12

7. Ηρόδοτος 7:8 12

8. Παναχαϊκή 7:6 11

9. Ηρακλής 1908 11:8 10

10. Καραϊσκάκης 6:11 10

11. Απόλλων Πόντου 5:10 8

12. Τρίκαλα 6:12 6

13. Σπάρτη 5:11 6

14. Αήττητος Σπάτων 4:10 6

15. Αιγινιακός 10:20 6

16. ΑΟΧ Κισσαμικός 7:11 5

Ηττήθηκαν στη Λάρισα οι Νέοι

Τους πρώτους του βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα Νέων της Football League πανηγύρισε ο Απόλλων Λάρισας, ο οποίος επιβλήθηκε με 1-0 της ΠΑΕ Βόλος. Το γκολ σημείωσε ο Τσακυργιάννης με δυνατό σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή, μετά από ατομική ενέργεια και πάσα του Κακάμη, με τους γηπεδούχους να χάνουν αρκετές ευκαιρίες να αυξήσουν τον δείκτη του σκορ. Επίσης, στον 2ο όμιλο η Δόξα Δράμας νίκησε 5-0 τον Αιγινιακό και προσπέρασε, με ματς περισσότερο, τον Ηρακλή. Την ερχόμενη Κυριακή η ΠΑΕ Βόλος θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον Αιγινιακό.

Αποτελέσματα (3η)

2ος Όμιλος

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου

Απόλλων Λάρισας-Βόλος 1-0

Αιγινιακός-Δόξα Δράμας 0-5

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου

Απόλλων Πόντου – Καραϊσκάκης Άρτας

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου

Ηρακλής – Κέρκυρα

Βαθμολογία

Θ. Ομάδα Αγ. Β.

1. Δόξα Δράμας 3 7

2. Ηρακλής 2 6

3. Κέρκυρα 2 6

4. Αιγινιακός 3 3

5. Απόλλων Πόντου 2 3

6. Απόλλων Λάρισας 3 3

7. Βόλος 3 1

8. Καραϊσκάκης Άρτας 2 0

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου