ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι Αγγλοι «πλήγωσαν» τη Μίλαν

οι-αγγλοι-πλήγωσαν-τη-μίλαν-454315

Μεγάλο βήμα έκανε η Τότεναμ σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι με την Μίλαν. Οι Αγγλοι πήραν το διπλό με γκολ του Κράουτς, αλλά από την άλλη το ματς σημαδεύτηκε από συμπλοκές των παικτών στο τέλος. Ο διαιτητής της αναμέτρησης ακύρωσε γκολ των γηπεδούχων στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων! Από την άλλη όλα ανοιχτά για το δεύτερο ματς στο ζευγάρι Βαλένθια – Σάλκε που αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 με τον Ραούλ όμως να σπάει δυο ρεκόρ!

Επεισοδιακό διπλό για Τότεναμ

Δυο φορές τα τελευταία τρία χρόνια η Μίλαν έχει γνωρίσει τον αποκλεισμό στη φάση των «16» του Champion League και μετά την ήττα 1-0 από την Τότεναμ στο «Σαν Σίρο» κινδυνεύει να της συμβεί και τρίτη φορά.

Το κατόρθωμα των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ ζήλεψε η ομάδα του Λονδίνου. Οι Άγγλοι επένδυσαν στην ταχύτητα και τη δύναμή τους στα άκρα και προσπάθησαν να χτυπήσουν εκεί τους αντιπάλους τους, οι οποίοι για μισό ημίχρονο δεν έδειχναν να αντιλαμβάνονται ότι αγωνίζονται εντός έδρας. Ήταν φανερό ότι οι Άγγλοι έψαχναν μια ευκαιρία να χτυπήσουν στην αντεπίθεση και αυτή ήρθε δέκα λεπτά πριν το τέλος με έναν από τους καλύτερους παίκτες του γηπέδου. Ο Άαρον Λένον έκανε εντυπωσιακή κούρσα πέρασε και τον Γέπες και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Κράουτς, ο οποίος πέτυχε ένα εύκολο γκολ.

Η ομάδα του Μιλάνου φωνάζει για τέρμα που σημείωσε στις καθυστερήσεις ο Ιμπραΐμοβιτς, το οποίο αν και πολύ όμορφο, δεν μέτρησε. Πριν ο Σουηδός σηκώσει το κορμί του στον αέρα και σκοράρει με ανάποδο ψαλίδι, συνελήφθη σε θέση οφσάιντ. Ο… γνωστός Γκατούζο δεν καταλαβαίνει βέβαια από τέτοια και με την ευκαιρία, έριξε μερικές ψιλές αλλά και κουτουλιές σε ανθρώπους του πάγκου της Τότεναμ…

Μίλαν: Αμπιάτι (19′ Αμέλια), Γκατούζο, Ζέεντορφ (46′ Πάτο), Ιμπραΐμοβιτς, Νέστα, Φλαμινί, Αμπάτε, Τιάγκο Σίλβα, Ρομπίνιο, Γέπες, Αντονίνι.

Τότεναμ: Γκόμες, Λένον, Φαν ντερ Φάαρτ (62′ Μόντριτς), Παλάσιος, Γκαλάς, Κράουτς, Ντόσον, Τσόρλουκα (61′ Γούντγκειτ), Σάντρο, Ασου-Εκότο, Πίεναρ (76′ Κράνιτσαρ).

Ισοπαλία και ρεκόρ για Ραούλ

Επιστρέφοντας στην Ισπανία, ο Ραούλ ήθελε να δώσει συνέχεια στην «πελατειακή» του σχέση με τα δίχτυα της Βαλένθια για δύο λόγους. Αρχικά, επειδή και μόνο με την συμμετοχή θα έφτανε τον πρώτο σε συμμετοχές στο Champions League, Μαλντίνι (139) και αν σκόραρε θα ξεπερνούσε σε γκολ σε όλες τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τον Ινζάγκι (70). Τα έκανε και τα δύο. Έβαλε το γκολ στο «Μεστάγια», κάνοντας το 1-1 και μετέφερε την αγωνία για την πρόκριση στους 8, στην Γερμανία. Η Βαλένθια είχε προηγηθεί στο 17. Μετά την συνεργασία Αντουρίθ και Ματιέ, η μπάλα βρέθηκε στην μικρή περιοχή του Νόιερ και ο Σολδάδο πετάχτηκε και έκανε το 1-0.

Βαλένθια (Ουνάι Έμερι): Γουαϊτα, Ναβάρο, Μιγκέλ, Ρικάρντο Κόστα, Μπανέγκα (68′ Βιθέντε), Τοπάλ, Ντομίνγκεζ (68′ Χοακίν), Ματιέ (79′ Άλμπα), Κόστα, Σολδάδο, Αντούριθ

Σάλκε (Φέλιξ Μάγκατ): Νόιερ, Χέβεντες, Ουτσίντα, Μετζέλντερ, Σμιτς, Κλούγκε, Ματίπ, Χουράδο (83′ Εντού), Φαρφάν (79′ Ντράξλερ), Ραούλ, Χούντελααρ (90′ Χάο).

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου