ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Νέο «μπαμ» με Σερτζίνιο

νέο-μπαμ-με-σερτζίνιο-783284

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Φόρα… έχει πάρει ο Ολυμπιακός Βόλου, που χθες ανακοίνωσε την απόκτηση ακόμη ενός ποδοσφαιριστή, εντάσσοντας στη μηχανή του τον 33χρονο ακραίο μεσοεπιθετικό Σερτζίνιο.

Ο πολύπειρος Πορτογάλος ποδοσφαιριστής, έχει πολλές παραστάσεις από τα εθνικά πρωταθλήματα, αγωνιζόμενος την περσινή σεζόν με τη Ρόδο και το Διαγόρα, ενώ πρώτη του επαφή με το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν για λογαριασμό του Πιερικού, το 2007, στη Β’ Εθνική κατηγορία. Πρόκειται για έναν πολύπειρο παίκτη, με συμμετοχές στη Super League, με τον Λεβαδειακό, όπου και πέτυχε ένα τέρμα, αλλά και σε Βουλγαρία και Ουκρανία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έναρξης της συνεργασίας των δύο πλευρών: « Ο Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας του με τον Πορτογάλο πολύπειρο ποδοσφαιριστή Sergio Filipe Dias Ribeiro γνωστός και ως Serginho.

O Serginho γεννήθηκε στις 16 Ιουνίου 1985 στην Πορτογαλία, αγωνίζεται στην θέση του ακραίου μεσοεπιθετικού και έχει σημαντικές παραστάσεις από τα Ελληνικά εθνικά πρωταθλήματα. Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε με τα χρώματα τόσο της Ρόδου οπού πραγματοποίησε 10 συμμετοχές πετυχαίνοντας 1 γκολ, όσο και με αυτά του Διαγόρα Ρόδου με τον οποίο αγωνίστηκε 9 φορές πετυχαίνοντας 2 γκολ. Την σεζόν 2016 – 2017 αγωνίστηκε με τα χρώματα του Εργοτέλη (δεύτερο μισό πρωταθλήματος) βοηθώντας τον σημαντικά να κερδίσει την άνοδο στην Football League καθώς αγωνίστηκε 15 φορές πετυχαίνοντας 2 γκολ.

Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί με τα χρώματα του Λεβαδειακού, της Λαμίας, των Τρικάλων, του Πιερικού και της Λάρισας ενώ έχει αγωνιστεί και στο πρωτάθλημα Α’ Εθνικής της Βουλγαρίας (με τις ομάδες OFC Vihren, Lokomotiv Plovdiv και CSKA Sofia) καθώς και στο αντίστοιχο της Ουκρανίας με την FC Metalurh Zaporizhya. Στο εξωτερικό (εγχώρια πρωταθλήματα και Europa League) αγωνίστηκε συνολικά 130 φορές και σημείωσε 12 γκολ.

O Serginho με την ολοκλήρωση των υπογραφών, αναχώρησε και ενσωματώθηκε στην υπόλοιπη αποστολή της ομάδας στο Ελατοχώρι Πιερίας όπου πραγματοποιείται το βασικό στάδιο προετοιμασίας. Η διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 καλωσορίζει τον Serginho στην ποδοσφαιρική οικογένεια του συλλόγου, του εύχεται να είναι υγιής και να συνδέσει το όνομά του με μία επιτυχημένη χρονιά».

Θεοδωρίδης: «Η προετοιμασία μας θα φανεί στο γήπεδο»

Στον Sport Fm Μαγνησίας, 89.5 μίλησε ο γενικός αρχηγός του Ολυμπιακού Βόλου, Γιάννης Θεοδωρίδης, περιγράφοντας τις πρώτες εντυπώσεις από το Ελατοχώρι Πιερίας, όπου οι ερυθρόλευκοι έχουν καταλύσει, προκειμένου να πραγματοποιήσουν το βασικό στάδιο προετοιμασίας τους. Μιλώντας για τις εγκαταστάσεις σημείωσε: «Είμαστε σ’ ένα πανέμορφο περιβάλλον με πολύ καλές εγκαταστάσεις. Έχουμε στη διάθεσή μας δύο γήπεδα ένα πιο μικρό και ένα μεγαλύτερο. Δε μας ενοχλεί κανείς. Όλοι οι παίκτες μετέχουν στην προετοιμασία, δεν υπάρχει ούτε κάποια μικροενόχληση ούτε κάποιος ποδοσφαιριστής κάνει ατομικό πρόγραμμα, ενώ τόνισε ότι η φετινή προετοιμασία των Βολιωτών δεν έχει σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και αυτό είναι κάτι που θα φανεί στο γήπεδο: «Όλα είναι μελετημένα και γίνονται συνεχείς μετρήσεις. Το τεχνικό επιτελείο δεν έχει αφήσει τίποτα στην τύχη του. Θέλω να τονίσω, όσο κι αν ακούγονται στερεότυπα αυτά, ότι τα ίδια τα παιδιά λένε ότι η φετινή προετοιμασία δεν έχει καμία σχέση μετά προηγούμενα χρόνια, φυσικά πιστεύω ότι αυτά θα φανεί και μέσα στο γήπεδο. Και προσωπικά δε βλέπω την ώρα που θα δω την ομάδα μέσα στο γήπεδο, γιατί εδώ στο Ελατοχώρι τη βλέπουμε συνέχεια».

Ο κ. Θεοδωρίδης μίλησε και για τα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας της ομάδας, υπενθυμίζοντας ότι το πρώτο εξ αυτών θα δοθεί στο Πανθεσσαλικό, στις 11 Αυγούστου, με αντίπαλο την Κ19 του Ολυμπιακού Πειραιώς, με τους Βολιώτες να επιστρέφουν στη βάση τους στις 9 Αυγούστου: «Δεν υπάρχει στον προγραμματισμό μας κάποιο φιλικό, όσο θα είμαστε στο Ελατοχώρι. Το πρώτο φιλικό που θα δώσουμε θα είναι στο Πανθεσσαλικό με την Κ19 του Ολυμπιακού Πειραιώς στις 11 Αυγούστου. Την Πέμπτη 9 Αυγούστου το πρωί θα γίνει μία πρωινή προπόνηση και θα επιστρέφουμε μετά στον Βόλο. Υπήρχε αρχικά η σκέψη να είχαμε φύγει την Κυριακή από τον Βόλο, για να γυρίσουμε Τετάρτη 8 Αυγούστου, αλλά δεν είχε τη δυνατότητα το ξενοδοχείο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου