ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εμπειρίες των μικρών του Κένταυρου Αγριάς

εμπειρίες-των-μικρών-του-κένταυρου-αγ-468815

Με θετικά συμπεράσματα εμπειρίες και εντυπώσεις επέστρεψαν οι μικροί (κατηγορία μίνι αγοριών – γεννηθέντες 1998 και νεώτεροι) του Κενταύρου Αγριάς από την Θεσσαλονίκη, όπου συμμετείχαν σε τουρνουά της κατηγορίας τους, που διοργάνωσε ο ΠΑΟΚ με την Ε.Σ.Χ. Θεσσαλονίκης, στο κλειστό της Μίκρας. Ήταν η πρώτη έξοδος των μικρών του Κενταύρου Αγριάς εκτός της περιφέρειάς τους, αγωνιζόμενοι με ομάδες από την Θεσσαλονίκη (ΠΑΟΚ και ΣΚ Κωνσταντινοπουλιτών Πυλαίας) οι οποίες είναι ιδιαίτερα δυνατές για την κατηγορία τους (συμμετείχαν και οι 2 στην περσινή τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος).

Οι μικροί του Γιάννη Αθανασαράκη, οι οποίοι πέρυσι είχαν στεφθεί πρωταθλητές στην περιφέρεια Κ. Ελλάδας, θέλουν το ίδιο να πετύχουν και φέτος και να διεκδικήσουν στη συνέχεια σε αγώνα μπαράζ την είσοδό τους στην τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος της κατηγορίας, κάτι που θα αποτελέσει μεγάλη επιτυχία για το μαγνησιώτικο Χάντμπολ, αλλά και για τα δεδομένα του σωματείου της Αγριάς, που είναι στο τρίτο έτος λειτουργίας του. Για αυτό και η συμμετοχή στο εν λόγο τουρνουά της Θεσσαλονίκης αποτέλεσε ένα δυνατό τεστ, για την καλύτερη προετοιμασία της ομάδας για την επίτευξη του στόχου της.

Η ομάδα των μίνι αγοριών του Κενταύρου Αγριάς αγωνίσθηκε τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου στο κλειστό της Μίκρας με πρώτο αντίπαλο του Κωνσταντινοπουλίτες Πυλαίας – την περσινή έκπληξη του πανελλήνιου πρωταθλήματος της κατηγορίας τους, που αναδείχθηκε δευτεραθλήτρια Ελλάδας και από ότι δείχνουν και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, θα έχει και στο φετινό πρωτάθλημα πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο αγώνας ξεκίνησε μουδιασμένα για τους μικρούς του Κενταύρου που βρέθηκαν να είναι πίσω το σκορ με 5 -1. Το παιχνίδι σιγά – σιγά ισορρόπησε και το πρώτο 15λεπτο έληξε 9 – 7 για τους Κωνσταντινοπουλίτες. Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι στο 2ο 15λέπτο και το σκορ παρέμεινε στα 2 γκολ διαφορά με την λήξη του 15 – 13. Στο τελευταίο 15λέπτο μίλησε η καρδιά και η ψυχή των μικρών Κενταύρου που «γυρίσαν» το παιχνίδι, κερδίζοντας τα χειροκροτήματα του κοινού της Μίκρας, πετυχαίνοντας με πέναλτι ένα λεπτό πριν την λήξη του την ισοφάριση με 22 – 22. Μάλιστα είχαν στην τελευταία επίθεση την ευκαιρία, καθώς βρισκόταν με παίκτη παραπάνω, να κερδίσουν τον αγώνα, όμως το σουτ του Αρλίντ βρήκε πρώτα το δοκάρι και μετά κατέληξε άουτ.

Ο δεύτερος αγώνας που ακολούθησε μετά από μία ώρα με την ομάδα Μίνι Αγοριών του ΠΑΟΚ (του πρωταθλητή Ελλάδας στους άνδρες τα 2 τελευταία χρόνια, ο οποίος δίνει μεγάλο βάρος στις υποδομές του) βρήκε τους νεαρούς του Κενταύρου σαφώς κουρασμένους από την υπερπροσπάθεια του πρώτου αγώνα. Έτσι ο ΠΑΟΚ επέβαλλε το ρυθμό του τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Δικαιολογημένα λοιπόν η ομάδα της Θεσσαλονίκης ξέφυγε στο σκορ (9 – 3 στο πρώτο ημίωρο). Ο Γιάννης Αθανασαράκης έδωσε την ευκαιρία σε αρκετούς από τους πιο «μικρούς» της ομάδας να αγωνισθούν, και έτσι το παιχνίδι έληξε με 15 – 4 για την ομάδα του ΠΑΟΚ.

Τα συμπεράσματα που βγήκαν είναι σημαντικά για τον Γιάννη Αθανασαράκη και τους παίκτες του και απέδειξαν πως η ομάδα Μίνι Αγοριών μπορεί να σταθεί με αξιώσεις σε μια τελική φάση πανελλήνιου πρωταθλήματος, αρκεί να συνεχίζει να δουλεύει το ίδιο σκληρά. Οι εμπειρίες για τους μικρούς του Κενταύρου Αγριάς πολύτιμες, καθώς αγωνισθήκαν σε ένα κλειστό κόσμημα (που αγωνίζεται ο πρωταθλητής Ελλάδας ΠΑΟΚ και οι Εθνικές ομάδες), ενώ τον πρώτο αγώνα τον σφύριξε ο διεθνής παίκτης του Φίλιππου Βεροίας, Ευαγγελίδης Θεοδωρής.

Θα πρέπει να αναφέρουμε πως οι προπονήσεις συνεχίζονται καθημερινά για όλα τα τμήματα υποδομών του Κενταύρου Αγριάς (Κορασίδες, Παμπαίδες, Παγκορασίδες, Μίνι Αγόρια, Μίνι Κορίτσια) και την περίοδο των εορτών (στο ανοιχτό γήπεδο του γυμνασίου αγριάς), προκειμένου να υπάρχει η καλύτερη προετοιμασία για τη συμμετοχή τους στα ηλικιακά πρωταθλήματα. Την επίβλεψη των τμημάτων υποδομών έχουν οι Αθανασαράκης Γιάννης, Βασιλειάδου Ράνια, Κυριάκος Γιώργος.

Στη Θεσσαλονίκη αγωνισθήκαν οι: Καρατοσίδης Κυριάκος (τερμ.), Μάνος Αλέξανδρος (τερμ.), Αρλίντ Σέχου, Τσουρές Στέφανος, Τζίμας Νίκος, Τσουρές Νίκος, Τσιρώνης Δαμιανός, Γεωργούδης Βασίλης, Κασσαβέτης Δημήτρης, Βαβάλιος Νίκος, Καραούλης Κώστας, Ντόναλν Σκούκα, Αγορίτσης Γιώργος, Παραγιούτσικος Νίκος, Στυλιανίδης Θάνος.

Το Δ.Σ. της ΑΓΕ Αγριάς – Κένταυρος 2008, οι παίκτες και οι προπονητές όλων των τμημάτων χειροσφαίρισης και επιτραπέζιας αντισφαίρισης, εύχονται χρόνια πολλά σε όλους, καλή και δημιουργική χρονιά για όλον τον ελληνικό αθλητισμό.

 

 

 

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου