ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-472687

Ο ΠΑΟΚ πρώτος στη μάχη

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει αύριο πρώτος στη μάχη για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Χωρίς εναλλακτική λύση στην άμυνα θα ταξιδέψει ο ΠΑΟΚ στο Ζάγκρεμπ για τον «τελικό» με την Ντιναμό με έπαθλο την πρόκριση στους «32» του Europa League.
Ο Στέλιος Μαλεζάς αισθάνεται ενοχλήσεις και έμεινε εκτός αποστολής από τον Μάκη Χάβο, που αντίθετα μπορεί να υπολογίζει στους Βιτόλο, Γκαρσία και Τσιρίλο. Ο πρώτος συνέχισε τη θεραπεία του, αλλά έλεγε πως δεν χάνει με τίποτα το ματς, ο Ουρουγουανός ανέβασε πυρετό, αλλά θα προλάβει να είναι έτοιμος, ενώ ο Ιταλός αμυντικός βρέθηκε στην Αθήνα για να είναι κοντά στη γυναίκα του που έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι.
Ο «δικέφαλος» θα «πετάξει» για την Κροατία σήμερα το πρωί έχοντας στην αποστολή τους Χαλκιά, Κρέσιτς, Αθανασιάδη, Κουτσιανικούλη, Μπαλάφα, Παπάζογλου, Σακελλαρίου, Σαλπιγγίδη, Φωτάκη, Μπουσαϊντί, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Ελ Ζαρ, Φιλομένο, Γκαρσία, Λίνο, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια και Βιτόλο.
Ο Άγγλος Μαρκ Κλάτενμπεργκ είναι αυτός που θα διευθύνει την αναμέτρηση Ντιναμό Ζάγκρεμπ-ΠΑΟΚ την ερχόμενη Τετάρτη για το Europa League. Ο 35χρονος ηλεκτρολόγος ήταν διαιτητής στη νίκη του Άρη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με 1-0 στις 16 Σεπτεμβρίου, αλλά και στον αγώνα Πορτογαλία-Κύπρος 4-4 για τα προκριματικά του Euro 2012 στις 3 Σεπτεμβρίου.
Ακόμη ο Αυστριακός Τόμας Άινβαλερ ορίστηκε από την UEFA να διευθύνει την αναμέτρηση του Άρη με τη Ρόζενμποργκ για το Europa League την ερχόμενη Πέμπτη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο 33χρονος τραπεζικός υπάλληλος έχει βρεθεί άλλη μία φορά στο δρόμο ελληνικών ομάδων, καθώς στις 25/10/2007 διαιτήτευσε στη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Αμπερντίν με 3-0 για τους ομίλους του Κυπέλλου UEFA, ενώ τέλος ο Σαίντ Ενζιμί από τη Γαλλία θα είναι ο διαιτητής της αναμέτρησης ΑΕΚ-Ζενίτ.
 
 
 
 
 
 
 
Στο ίδιο έργο θεατές… Οσοι βρέθηκαν το Σάββατο το απόγευμα στο Πανθεσσαλικό είδαν και πάλι έναν Ολυμπιακό Βόλου που έχανε ανεπανάληπτες ευκαιρίες, που είχε την υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο και δικαιούνταν τη νίκη, αλλά έφυγε μόνο με τον βαθμό της ισοπαλίας. Δεν έφτασε ο πόντος για να σκορπίσει την ικανοποίηση στο βολιώτικο συγκρότημα. Ξανά μένει μια πικρή γεύση.
 
«Από τις οκτώ ισοπαλίες που έχουμε στο εφετινό πρωτάθλημα, τουλάχιστον τα μισά ματς έπρεπε να τα είχαμε πάρει… Αν ρίξετε προσεκτική ματιά στις στατιστικές, θα διαπιστώσετε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου είναι πρώτος στις τελικές προσπάθειες για γκολ, πιο πάνω και από τους δύο πρωτοπόρους του πρωταθλήματος και δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε την 4η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος! Αυτό συμβαίνει γιατί σε κάθε παιχνίδι μπαίνουμε στο γήπεδο για να παίξουμε μπάλα, δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες και δεν κακοποιούμε το ποδόσφαιρο…
Θεωρώ ότι με βάση τη συνολική εφετινή μας απόδοση, αδικούμαστε από τη βαθμολογική μας θέση…». Η παραπάνω δήλωση ανήκει στον Αχιλλέα Μπέο. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο gazzeta.gr, εξέφρασε την άποψη ότι η ομάδα του αδικείται από την βαθμολογία. Αυτή είναι η αλήθεια. Οσοι παρακολουθούν από κοντά τον Ολυμπιακό Βόλου φέτος, ξέρουν ότι κάνει τα πάντα, αλλά «κολλάει» όταν φτάνει μπροστά από το τέρμα.
Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται όμως, παύει να είναι σύμπτωση… Δεν μπορεί μια επαγγελματική ομάδα να τα ρίχνει όλα στην κακή της τύχη. Ετσι, επαναπαύονται και οι ποδοσφαιριστές της. Είναι θέμα ψυχολογίας; Θέμα ανικανότητας; Όπως και να χει αυτά τα στοιχεία χρειάζεται να έχει ένα σκόρερ. Αίσθηση του γκολ, ικανότητα και αυτοπεποίθηση.
Οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου φτάνουν μπροστά από την εστία και χάνουν το γκολ. Όταν δημιουργείς πολλές ευκαιρίες και παίζεις καλό ποδόσφαιρο, τότε δεν υπάρχει ούτε θέμα τακτικής, ούτε επιλογών. Ο προπονητής είναι για αυτό ακριβώς. Για να δώσει στην ομάδα του την δυνατότητα με την τακτική του να κάνει πολλές ευκαιρίες. Αλλά το θέμα της επίτευξης του τέρματος εξαρτάται και από τους επιθετικούς που έχεις μπροστά.
Είναι όμως μόνο πρόβλημα της επίθεσης; Οταν διαθέτεις την τέταρτη καλύτερη επιθετική γραμμή της Σούπερ Λίγκα και φέρνεις ισοπαλία με τον Αρη από ένα γκολ κοντά στην σέντρα, τότε δεν φταίει μόνο η επίθεση. Σε παιχνίδια ντέρμπι δηλαδή πόσα γκολ θέλεις να πετύχεις; Το ένα ίσως να έφτανε με τον Αρη, αν ο Γιακούποβιτς δεν έκανε λάθος εκτίμηση στο φάουλ του Νέτο. Δεν μπορείς κάθε φορά να πετυχαίνεις τρία γκολ όπως με την ΑΕΚ για να κερδίσεις…
Και στις Σέρρες, που ο Ολυμπιακός Βόλου μπορούσε να πάρει το διπλό, δεν ήταν μόνο οι χαμένες ευκαιρίες που έπαιξαν ρόλο. Η ομάδα πέτυχε δυο γκολ σε εκτός έδρας παιχνίδι και δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς. Με ΠΑΟΚ, Λάρισα, Πανσερραϊκό και Καβάλα ο Ολυμπιακός Βόλου προηγήθηκε και ισοφαρίστηκε. Εκεί είναι και θέμα διαχείρισης του σκορ. Με τον Αρη όμως ήταν διαφορετικό το ματς σε εξέλιξη.
Οπως και να ’χει ο Ολυμπιακός Βόλου δεν πρέπει να μείνει μόνο στις εντυπώσεις. Είναι ωραίο μια νεοφώτιστη ομάδα να παίζει επιθετικό και όμορφο ποδόσφαιρο, να προσφέρει θέαμα και να αποσπά τα θετικά σχόλια των ποδοσφαιρόφιλων. Η ερυθρόλευκη ομάδα όμως δεν έχει ουσιαστικά ανάγκη τις εντυπώσεις, αλλά τους βαθμούς.
 
 
 
 
 
 
Για το… διάστημα
«Αυτό που είπα είναι ότι αν αυτός ο Aρης που είδαμε χθες στο Πανθεσσαλικό Στάδιο παίζει στην Ευρώπη και διεκδικεί την πρόκρισή του στους “32” του Europa League, τότε η δική μου η ομάδα θα πρέπει να παίζει σε διοργάνωση του… διαστήματος». Αυτή ήταν η συμπληρωματική δήλωση του Αχιλλέα Μπέου για αυτό που είπε το Σάββατο στην μικτή ζώνη… Αξιζε κάτι παραπάνω ο Ολυμπιακός Βόλου και σε αυτό το ματς, όμως στο ποδόσφαιρο αν δεν εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες δεν κερδίζεις. Πάντως ο «μεγάλος» δήλωσε αισιόδοξος ότι η ομάδα του μπορεί να κερδίσει Ολυμπιακός Πειραιώς και Παναθηναϊκό στον δεύτερο γύρο στο Πανθεσσαλικό. Μέχρι τότε θα έχουν γίνει άλλωστε και προσθήκες στην επίθεση…
Αγ. Θαν.
 
Διερμηνέας
Επέστρεψε στη Νίκη σε ρόλο διερμηνέα ο Δημήτρης Μοράλες. Την Κυριακή στο παιχνίδι με τον Φωκικό ήταν στο πλευρό του Πασκούλι στον πάγκο, προσπαθώντας να μεταφέρει τις οδηγίες του Αργεντίνου στους παίκτες της ομάδας. Το Σάββατο σκόραρε με τον Πηλέα και την Κυριακή βρέθηκε στην Αμφισσα.
Αγ. Θαν.
 
Πείσμωσε
Φαίνεται πως πείσμωσε για τα καλά ο Στέλιος Μαϊστρέλλης και έχει βάλει στόχο να ανατρέψει την γενικότερη εντύπωση που υπήρξε προς το πρόσωπό του. Ο έμπειρος αμυντικός ήταν για δεύτερη αγωνιστική ο κορυφαίος του συγκροτήματος της Νέας Ιωνίας και σκόραρε μάλιστα για τρίτη φόρα φέτος στο πρωτάθλημα. Αντίθετα η μεγάλη απογοήτευση ήταν ο Μασίας, που ξεκίνησε στην ενδεκάδα όπως αναμενόταν, αλλά δεν δικαίωσε τον Πασκούλι για την επιλογή του.
Αγ. Θαν.
 
Δεν του έκαναν το δώρο
Σκασμένος ήταν χθες ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Στράτος Γιδόπουλος. Οι κυανόλευκοι όχι μόνο δεν κατάφεραν να του κάνουν δώρο για την γιορτή του βαθμούς από το ματς στην Αμφισσα, αλλά πραγματοποίησαν και κακή εμφάνιση που τον προβλημάτισε. Περισσότερο ενοχλημένος ήταν από την συμπεριφορά κάποιων ποδοσφαιριστών μετά το ματς, που δεν έδειξαν να αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ήττας.
Αγ. Θαν.

Την εκτέλεσε ο πρώην

Ο πρώην κυανόλευκος Γιώργος Παρασκευάς, ο οποίος κατάγεται από τον Βόλο και ξεκίνησε από τη Νίκη το μπάσκετ, ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Αμπελώνα. Ο Παρασκευάς ήταν αυτός που «εκτέλεσε» τη Νίκη και από τους βασικούς υπαίτιους της ήττας της ομάδας της Νέας Ιωνίας.
Αγ. Θαν.

Η Ερώτηση Της Ημέρας

Τώρα άρχισαν να νυχτοπερπατάνε αυτοί που δεν θα φύγουν;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου