ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-475438

Μεταγραφικός «πυρετός»

Τα… δέκατα έχουν ανέβει στις τάξεις του Παναθηναϊκού, αφού Κώστας Αντωνίου και Κάρλος Φρέιτας επέστρεψαν με γεμάτα τα σημειωματάριά τους από παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν άμεσα τους «πράσινους».

Πολλά είναι λοιπόν τα ανοιχτά μεταγραφικά «μέτωπα» που απασχολούν τον Παναθηναϊκό. Στην Αγγλία βρέθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες Αντωνίου και Φρέιτας, ώστε να «κλείσουν» τον Ντάνι Πασέκο της Λίβερπουλ. Ο 19χρονος επιθετικός αποτελεί μία επένδυση των «κόκκινων» για το μέλλον και δεν πωλείται, ωστόσο παραχωρείται, αλλά η θέληση του ιδίου είναι να βρει κάποια ομάδα στην Ισπανία. Η Μάλαγα αναφέρεται ως ο πιθανότερος στόχος του φορ του αγγλικού συλλόγου, που χθες υπέγραψε για δύο επιπλέον χρόνια, μέχρι το 2014.
Για τη θέση του χαφ τα ολλανδικά ΜΜΕ θεωρούν «τελειωμένη» την υπόθεση του Σχάαρς, με τον Παναθηναϊκό να θέλει δανεικό τον παίκτη και την Άλκμααρ να θέλει να τον πουλήσει.
Στο «τριφύλλι» ωστόσο έχουν στρέψει την προσοχή τους στον Ιβάν Ράκιτιτς. Ο 22χρονος Κροάτης της Σάλκε μοιάζει ιδανική περίπτωση για το δημιουργικό μέσο που ψάχνει ο Φερέιρα. «Κομπιούτερ» στη μεσαία γραμμή, με πολύ καλό μακρινό σουτ και πάτημα περιοχής. Στα ανασταλτικά του καθήκοντα δεν είναι και τόσο συνεπής, αφού είναι πιο… σοφτ παίκτης, ωστόσο αυτή τη στιγμή οι πρωταθλητές Ελλάδας ψάχνουν για έναν μέσο με δημιουργικά χαρακτηριστικά. Ο Ράκιτιτς, που έχει ήδη 25 συμμετοχές και 8 γκολ με την εθνική Κροατίας, έχει γεννηθεί στην Ελβετία και το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι. Φέτος έχει 11 συμμετοχές και 1 γκολ στην Bundesliga.
Από την άλλη πλευρά στο στόχαστρο των Αντωνίου και Φρέιτας υπάρχει και ο Κόφι Εντρί Ρομαρίκ. Ο 27χρονος Ιβοριανός είναι πιο «βαρύ» χαφ. Αριστεροπόδαρος (κάτι που έχουν ανάγκη οι «πράσινοι»), με μεγάλες ικανότητες στην ανασταλτική λειτουργία, χωρίς ωστόσο να έχει τα τεχνικά χαρακτηριστικά που απαιτεί η θέση για να απειλεί επιθετικά. Καλό σουτ, αλλά και φάουλ, από τα οποία έχουν έρθει και τα περισσότερά του γκολ. Βασικό μέλος της Σεβίλλης (9 συμμετοχές στην Primera Division φέτος), αλλά και της Ακτής Ελεφαντοστού (42 συμμετοχές, 3 γκολ), ο Ρομαρίκ έχει συμβόλαιο μέχρι το 2013.
 
 
 
 
Δεν είναι μόνο ότι θέλει, αλλά πρέπει να πάρει και αποτέλεσμα σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου στην Ξάνθη. Μετά τα δυο εντός έδρας ματς από τα οποία δεν κατάφερε να προσθέσει τους απαραίτητους βαθμούς στο ενεργητικό του, παίκτες και τεχνική ηγεσία ταξίδεψαν χθες για την ακριτική πόλη, έχοντας πλήρη αυτογνωσία για το ποιος πρέπει να είναι ο σκοπός τους και για το γεγονός ότι χρειάζονται να «αποσπάσουν» κάτι από τον απογευματινό αγώνα.
 
Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗ
 
Σε άλλη περίπτωση, ακόμα και μια ήττα στην Ξάνθη δεν θα προβλημάτιζε. Είναι ένα εκτός έδρας παιχνίδι, σε μια έδρα «παγίδα» ακόμα και για τους μεγάλους του ελληνικού πρωταθλήματος και μια νεοφώτιστη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός Βόλου δεν το περιλαμβάνει στα αρχικά της πλάνα της για την πραγματοποίηση των στόχων της.
Τώρα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Μετά τις περιστάσεις που παρουσιάστηκαν στην ερυθρόλευκη ομάδα για ψηλότερα και δεν κατάφερε να τις εκμεταλλευτεί, αλλά και έπειτα τους δυο μόλις βαθμούς από τις δυο συνεχόμενες εντός έδρας αναμετρήσεις που προηγήθηκαν κόντρα σε Τρίπολη και Καβάλα, το να πάρεις έστω τον πόντο της ισοπαλίας στην Ξάνθη φαίνεται πως είναι απαραίτητο.
Απαραίτητο για να μη νιώσεις ότι από τα ψηλά, έχεις αρχίσει και κινδυνεύεις και ό,τι χρειάζεται για να αλλάξει λίγο η διάθεση και η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών μετά την ψυχρολουσία στις καθυστερήσεις την περασμένη Κυριακή.
Ομως δεν χρειάζεται να βλέπουμε τα πράγματα και απαισιόδοξα. Ο Ολυμπιακός Βόλου αυτή την στιγμή μετράει ένα σερί επτά αγωνιστικών αήττητος. Μπορεί να μην του έχει αποφέρει την ανάλογη βαθμολογική συγκομιδή, αλλά από την άλλη του έχει προσδώσει το κύρος του συγκροτήματος που δεν χάνει εύκολα και μιας «σκληροτράχηλης» και «πειθαρχημένης» νεοφώτιστης ομάδας, η οποία ανέβηκε στη Σούπερ Λίγκα για να προκαλέσει «θόρυβο». Αυτό αποδεικνύεται από τις δυο μόλις ήττες στις δώδεκα πρώτες αγωνιστικές… Ομως από την άλλη και οι τρεις νίκες στο σύνολο δεν είναι ο απολογισμός που θα μπορούσε και θα ήθελε ο Ολυμπιακός Βόλου. Αυτό το κάτι παραπάνω είναι που ψάχνει το ερυθρόλευκο συγκρότημα για να κάνει τη διαφορά.
Μαζί αναζητά και την τύχη που του γύρισε την πλάτη τις προηγούμενες αγωνιστικές. Λίγο να την έχει μαζί του, ώστε να βοηθηθεί και οι λεπτομέρειες θα γυρίσουν με το μέρος του. Γιατί μέχρι σήμερα βάσει εμφανίσεων ο Ολυμπιακός Βόλου φαίνεται πως αδικείται τελικά από την βαθμολογία του. Δεν απογοητεύει βέβαια η θέση του, αλλά περισσότερο το γεγονός ότι δεν έχει πάρει αποστάσεις ασφαλείας από την «ουρά».
Ετσι λοιπόν στην Ξάνθη πρωταρχικός στόχος για τους Βολιώτες είναι να μείνουν στις δυο ήττες και να αυξήσουν είτε τις ισοπαλίες τους είτε τις νίκες. Δύσκολο το έργο τους απέναντι σε μια ομάδα που προέρχεται από μεγάλο διπλό και έχει την ψυχολογία με το μέρος της, αλλά από την άλλη η αποφασιστικότητα και το πάθος των φιλοξενουμένων πρέπει να υπάρξουν σε τέτοιο βαθμό, ώστε να υπερκεράσουν τα εμπόδια και το άγχος. Αν δείξεις ότι φοβάσαι την Ξάνθη, τότε μέσα στο «σπίτι» της δεν έχεις καμία τύχη. Ο Ολυμπιακός δεν έχει φοβηθεί μέχρι στιγμής κανέναν αντίπαλο και αυτό αναμένεται να πράξει και σήμερα. Να παραταχθεί όχι για να του παραχωρήσει η Ξάνθη ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά για να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο του αναλογεί.
 
 
 
 
 
Πολλά είναι τα ονόματα
Πολλά είναι τα ονόματα φερόμενων μεταγραφικών στόχων που ακούγονται για τον Ολυμπιακό Βόλου. Κι ενώ πάντα παραμένει σε υψηλή θέση το όνομα του Μήτρογλου, όπως υψηλό είναι και το συμβόλαιό του, τελευταίο όνομα που προστέθηκε στην λίστα είναι αυτό του Μπόσκο Μπάλαμπαν, ενώ επένδυση θεωρείται η απόκτηση ξένου από τη Δόξα Δράμας.
Β.Ζ.
 
Ξεχωριστή ιστορία
Οι τρεις παίκτες που έχουν παίξει σε Ολυμπιακό Βόλου και Ξάνθη έχουν ξεχωριστή… ιστορία. Ο Θανάσης Κωστούλας π.χ. είναι ο τελευταίος που έχει φύγει για μεγάλη ομάδα από τον Βόλο, ο Πασχάλης Σερέτης είναι ο πρώτος Ελληνας που έπαιξε στην Μπουντεσλίγκα φεύγοντας από τον Βόλο, ενώ ο γκολκίπερ Θωμάς Χατζημεστής έχει γράψει την δική του ιστορία, καθώς έχει σκοράρει σε παιχνίδι Νίκης Βόλου – Ολυμπιακού απευθείας από τέρμα.
Β.Ζ.
 
Αήττητος στον πάγκο
Την καλή του παρουσία στον πάγκο της Νίκης, όποτε καλείται να αναλάβει χρέη πρώτου προπονητή, θέλει να συνεχίσει ο Λάκης Μπακάλης. Οταν αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία της ομάδας ο Λεωνίδας Γαρδικιώτης την προπερασμένη περίοδο έμεινε για τέσσερα παιχνίδια στην τεχνική ηγεσία μέχρι να αναλάβει ο Ντόβενταν και δεν είχε ήττα. Ας ευχηθούμε να συνεχίσει και σήμερα το σερί του.
Αγ. Θαν.
 
Γήπεδο και διαιτητής στα συν
Δυο θετικά στοιχεία θα πρέπει να προσμετρήσει η Νίκη για τη σημερινή αναμέτρηση στη Ζάκυνθο. Το πρώτο είναι ότι αγωνίζεται σε ένα γήπεδο με πολύ καλό χλοοτάπητα, αφού οι νησιώτες έχουν εγκαταλείψει εκείνο με το πλαστικό τερέν και το δεύτερο ότι ο διαιτητής που διευθύνει την αναμέτρηση, θεωρείται ένας από τους καλύτερους της κατηγορίας.
Αγ. Θαν.
 
Μικρή συμμετοχή
Πολύ μικρή συμμετοχή έχουν μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα της Football League 2 οι δυο από τους τρεις κοινοτικούς της ομάδας, Μαλντονάδο και Μασίας. Ούτε και χθες ακολούθησαν την αποστολή της Νίκης στην Ζάκυνθο. Αντίθετα με τον Ντάνισιτς που αποδείχτηκε λίρα εκατό για τους κυανόλευκους, οι άλλοι δυο κοινοτικοί δεν έχουν βοηθήσει μέχρι στιγμής.
Αγ. Θαν.
 
«Αποκέντρωση»
Την… αποκέντρωση ξεκίνησε η Ε.Π.Σ.Θ. στους αγώνες των Μικτών ομάδων. Στον εντός έδρας αγώνα με τις αντίστοιχες ομάδες της Φωκίδας αγωνίστηκαν στα γήπεδα της Ευξεινούπολης (παίδες) και Αλμυρού (νέοι), ενώ το ίδιο σκέφτονται να κάνουν και στον επόμενο αγώνα έδρας, αλλά αυτή την φορά θα παίξουν στο Βελεστίνο.
Θ.Δ.Κ.
 
Με την συνδρομή όλων
Οι αγώνες των Μικτών της Ε.Π.Σ.Θ. στην Ευξεινούπολη και στον Αλμυρό δεν θα μπορούσαν να γίνουν αν δεν συνέδραμαν κάποιες ομάδες. Ετσι η Ερασιτεχνική Νίκη παραχώρησε το πούλμαν της ομάδας για την μεταφορά των αθλητών, ενώ οι ομάδες φιλοξενήθηκαν άψογα από την Δήμητρα Ευξεινούπολης, τον ΓΣΑ και την επιτροπή σταδίου του Αλμυρού. Η Ενωση τους ευχαριστεί όλους για τη βοήθειά τους.
Β.Ζ.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Πώς κάποιοι από την ανακοίνωση του Γιδόπουλου έβγαλαν το συμπέρασμα ότι ήταν κατά των φιλάθλων; Α… και η Νίκη θα γιορτάσει σήμερα ή αύριο;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου