ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-476827

Sotis… captain!

Την τιμή -ίσως τη μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ από ξένη ομάδα σε Έλληνα ποδοσφαιριστή- να φορέσει για δεύτερη φορά το περιβραχιόνιο της Λίβερπουλ θα έχει πιθανότατα σήμερα Πέμπτη βράδυ ο Σωτήρης Κυργιάκος!

Ο κεντρικός αμυντικός των «κόκκινων», λόγω των απουσιών των Τζέραρντ και Κάραγκερ, είναι ο επικρατέστερος μαζί με τον Πέπε Ρέινα για να είναι ο αρχηγός της ομάδας του στην αναμέτρηση με τη Στεάουα Βουκουρεστίου, στο πλαίσιο του Europa League.

Σε δηλώσεις του στον αγγλικό Τύπο για το θέμα, ο Ρόι Χότζον τόνισε: «Πρέπει να το σκεφτώ, αλλά υπάρχουν δύο επιλογές. Ο Πέπε Ρέινα είναι ο ένας και για ορισμένους είναι η πρώτη επιλογή, αλλά υπάρχει και ο Σωτήρης Κυργιάκος, που θα ξεκινήσει την Πέμπτη. Επιλέγεις κάποιον με βάση την προσφορά του στην ομάδα, το πόσα χρόνια είναι στο σύλλογο και κάποιον που έχει τη σωστή συμπεριφορά και μπορεί να έχει καλή χημεία με τους άλλους παίκτες».

Θυμίζουμε ότι ο Κυργιάκος είχε φορέσει φέτος το περιβραχιόνιο του αρχηγού για πρώτη φορά στο ματς με τη Νορθάμπτον για το Λιγκ Καπ.

 

 

Τελικά άκυρη η απεργία… Το Δ.Σ. Της Ενωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ Εθνικής έκρινε παράνομη την αποχή που… αυθαίρετα είχαν αποφασίσει οι Βόρειοι της τρίτης κατηγορίας. Σας είχαμε ενημερώσει ότι κάτι τέτοιο ήταν το πιθανότερο να συμβεί, αφού υπήρχαν μια σειρά από εμπόδια και ρήτρες που θα επέφεραν πρόστιμα και θα έκαναν χειρότερη την κατάσταση.

Η διοργανώτρια αρχή περισσότερο για να διαφυλάξει την ενότητα και την ενιαία λειτουργία της έκρινε ότι δεν μπορεί να γίνει αποχή μετά την 12η αγωνιστική από τις ομάδες του Βορείου Ομίλου και ότι θα πρέπει να γίνουν άλλου τύπου ενέργειες για να διασφαλιστούν επιπλέον έσοδα και να βρεθούν λύσεις… Ετσι οι Βόρειοι έκαναν πίσω, αφού αν δεν έχουν την έγκριση της ΕΠΑΕ δεν είναι δυνατό να προχωρήσουν σε απεργία.

Σύμφωνα με πληροφορίες συστάθηκε μια νέα επιτροπή, που αποτελείται από τρεις παράγοντες του Νοτίου Ομίλου και τρεις του Βορείου, ένας εξ αυτών είναι και ο Στράτος Γιδόπουλος, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, και αυτή με τις ενέργειές της θα προσπαθήσει να έχει επαφές με την ΕΠΟ και τον ΟΠΑΠ για να συζητηθούν τα προβλήματα των ομάδων και η περίπτωση να υπάρξει εκ νέου χρηματοδότηση και οικονομική στήριξη του πρωταθλήματος της τελευταίας τη τάξει εθνικής κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ετσι συντηρητικά, με προσεκτικές ενέργειες που δεν θίγουν χορηγούς και φορείς, είναι αναγκασμένοι να προχωρήσουν οι της Football League 2, την ώρα πάντως που αρκετές ομάδες έχουν χτυπήσει καμπανάκι και απειλούν ακόμη και με αποχή μετά τα Χριστούγεννα, αν δεν βρεθεί άμεσα λύση.

Η αλήθεια όμως είναι ότι τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα γύρω από τις ομάδες της Football League 2 και οι περισσότερες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Οι ομάδες του Νοτίου Ομίλου δεν υποστήριξαν την αποχή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν προβλήματα. Απλά θεώρησαν ότι η απεργία θα είναι μια «αχάριστη» ενέργεια απέναντι στον μεγάλο χορηγό των πρωταθλημάτων που είναι ο ΟΠΑΠ.

Το «αύριο» λοιπόν είναι ιδιαίτερα αβέβαιο για τις ομάδες της τρίτης κατηγορίας και το είχαμε ξαναγράψει: ότι σημαντικό ρόλο στην φετινή διοργάνωση της Football League 2 δεν θα παίξουν μόνο τα δεδομένα, ποιος διαθέτει το καλύτερο ρόστερ, το μεγαλύτερο όνομα και τη σημαντικότερη ιστορία, αλλά ποιος θα αντέξει οικονομικά μέχρι τέλους. Το πρωτάθλημα έχει αρκετό δρόμο και ακόμη και ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις θα αρχίσουν να «ξεφουσκώνουν» σιγά σιγά από τα προβλήματα που θα εμφανίζονται.

Εκεί θα φανεί η δυναμική που διαθέτει η κάθε ομάδα… Στο να βρει τους τρόπους για να τα ξεπεράσει, να έχει μια υγιή λειτουργία και να μπορέσει μέχρι τέλους να διεκδικήσει τους στόχους της.

 

 

Προκαλούν το ενδιαφέρον

Οπου βρεθούν πλέον οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου προκαλούν το ενδιαφέρον. Προχθές το απόγευμα, Αλβαρεζ και Ούμπιντες βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο του ΕΑΚ, αφού είχε προγραμματιστεί η φωτογράφηση τμημάτων του Ερασιτέχνη για το ημερολόγιο του συλλόγου, στα οποία έχει τον γιο του, ο δεύτερος… Οι δυο ποδοσφαιριστές έφυγαν τελευταίοι τελικά από το γήπεδο, αφού πρώτα ανταποκρίθηκαν σε όλα τα αιτήματα των μικρών τους φίλων για φωτογραφίες και αυτόγραφα.

Αγ. Θαν.

 

Δεν μπορούσε να το πιστέψει

Πεσμένος στο χορτάρι και με το κεφάλι σκυμμένο ο Γιάννης Ζαραδούκας προσπαθούσε να καταλάβει τι είχε συμβεί… Την ώρα που όλοι οι συμπαίκτες του πήγαιναν στα αποδυτήρια, ο ίδιος είχε μείνει στο τερέν για να συνειδητοποιήσει το τι ακριβώς έγινε στο τελευταίο λεπτό της συνάντησης με την Καβάλα. Χρειάστηκε να πάει δίπλα του και να του δώσει το χέρι ο φυσιοθεραπευτής της ομάδας για να αποφασίσει ο Ζαραδούκας να σηκωθεί και να κατευθυνθεί προς τα αποδυτήρια. Μεγάλη η απογοήτευση, αλλά υπάρχει δρόμος ακόμα για να γυρίσει η τύχη και να έρθουν τα καλύτερα.

Αγ. Θαν.

 

Ψάχνει τον διάδοχο;

Εχει τελειώσει τον Μαρέντζι και ψάχνει τον διάδοχο ο Στράτος Γιδόπουλος; Ετσι λένε οι πληροφορίες. Αλλά το θέμα είναι ότι σήμερα περιμένει απάντηση. Αν δεν είναι θετική, τότε δεν πρόκειται να διαρρεύσει τίποτα προς τα έξω. Αν είναι τότε θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. Αργεντίνος φαίνεται να είναι ο «εκλεκτός» του μεγαλομετόχου, που τώρα εργάζεται στην Ιταλία και αν πει το ναι τότε το όνομα του θα προκαλέσει έκπληξη. Φαίνεται πολύ δύσκολο όμως…

Αγ. Θαν.

 

Με ποδήλατο

Με ποδήλατο πηγαίνει στην προπόνηση ο Αντε Ντάνισιτς. Ο Κροάτης προτιμά το ποδήλατο και τη γυμναστική από τα πολυτελή αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν ορισμένοι από τους συμπαίκτες του. Χαμόγελο και ποδήλατο λοιπόν και ας είναι αυτή την στιγμή ο πρώτος σκόρερ και ο πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας.

Β.Ζ.

 

Το είχε…

Το παιχνίδι με τον Πανεδεσσαϊκό το μετέτρεψε σε περίπατο η ανδρική ομάδα μπάσκετ της Νίκης την Κυριακή το απόγευμα και έτσι οι παίκτες της είχαν τα περιθώρια να κάνουν και το… «κομμάτι» τους. Σε μια φάση λοιπόν ο Τσώλης από πολύ μακριά, κοντά στον πάγκο και ανάμεσα από το κέντρο και την γραμμή του τρίποντου, αποφάσισε να σουτάρει. Ο προπονητής του Γιώργος Ζαφειρούδης τον κοίταξε περίεργα για την επιλογή του. Οταν είδε όμως ότι το σουτ μπήκε στο διχτάκι, χαμογέλασε και δεν είπε τίποτα. Είναι αυτό που λέμε ότι ο παίκτης το… είχε…

Αγ. Θαν.

 

Η Ερώτηση Της Ημέρας

Εμείς λέμε ποιοι θα παίξουν στην ομάδα;

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου