ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γιορτές στα γήπεδα για την Εθνική χάντμπολ

γιορτές-στα-γήπεδα-για-την-εθνική-χάντ-178336

Γιορτές στα γήπεδα θα κάνουν τα μέλη και οι παίκτες της Εθνικής χάντμπολ ανδρών, αφού οι υποχρεώσεις για τον όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με το «καλημέρα» της νέας χρονιάς (4 Γενάρη) δεν αφήνουν περιθώρια επανάπαυσης και ηδη έγιναν δυο φιλικά με αντίπαλο την Ιταλία, με τη συμμετοχή και του Βολιώτη Ορφέα Ανδρέου. Ο Ορφέας Ανδρέου, που αγωνίζεται στην Πολωνία, είναι ένας από τους εκλεκτούς του ομοσπονδιακού προπονητή Νίκου Γραμματικού και αποτελεί το νέο πρόσωπο στην εθνική ομάδα, έχοντας κληθεί άλλη μια φορά σε προεπιλογή.

Ο Βολιώτης αθλητής ξεκίνησε την ενασχόληση με το άθλημα της χειροσφαίρισης από την ομάδα του Εύρυτου Βόλου με τον Λεωνίδα Ζαφείρη. Έως το 2015 αγωνίσθηκε στην ομάδα του Κένταυρου Αγριάς, σε Β’ Εθνική και Α2, και στη συνέχεια έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, αγωνιζόμενος με τις ομάδες Σλάσκ Βρότσλαβ και Πιοτρκοβιάνιν στη Λίγκα της Πολωνίας, ένα από τα δυνατότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Οι αθλητές που κλήθηκαν από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Νίκο Γραμματικό, είναι οι εξής: Παπαδιονυσίου, Κωστακίδης, Κρητικός, Τζηράς (Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή), Ζαμπούνης, Μυλωνάς, Δομπρής (ΑΕΚ), Κοτανίδης, Αραμπατζής, Καλόμοιρος (ΠΑΟΚ), Αραπακόπουλος, Μωραΐτης (ΑΣΕ Δούκα), Δέσπος (ΧΑΝΘ), Λαδάκης (ΓΑΣ Καματερού), Μπασμαλής (Λιμόζ – Γαλλία), Μάλλιος (Μπούρσα – Τουρκία), Ανδρέου (Πιοτρκοβιάνιν – Πολωνία), Ιωάννου (Ποντόλ Κομπόλ – Γαλλία), Λοϊζος (Κέρχενγκ – Λουξεμβούργο), Μπουκοβίνας (Ες – Λουξεμβούργο).

Οσον αφορά το πρόγραμμα στα προκριματικά, η Εθνική αντιμετωπίζει πρώτα το Βέλγιο εκτός έδρας (4/1), για να ακολουθήσει η ρεβάνς στην Ελλάδα (7/1), καθώς και οι αναμετρήσεις με Ολλανδία (11/1) και Τουρκία (14/1). Σημειώνεται πως μετά από δύο αγωνιστικές η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση του ομίλου χωρίς βαθμό, ενώ προηγείται η Ολλανδία με 4 και ακολουθούν Τουρκία με 3 και Βέλγιο με 1.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου