ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Παναθηναϊκός για νίκη με Κοπεγχάγη

ο-παναθηναϊκός-για-νίκη-με-κοπεγχάγη-498334

Νίκη εναντίον της Κοπεγχάγης στο ΟΑΚΑ, προκειμένου να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ, θέλει σήμερα το βράδυ (21:45) ο Παναθηναϊκός.

Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στο ΟΑΚΑ την Κοπεγχάγη, έχοντας μια μικρή, αλλά θετική προϊστορία με ομάδες από τη Δανία: δύο νίκες και μία ήττα.

Οι «πράσινοι» έχουν τεθεί αντιμέτωποι άλλη μια φορά με την Κοπεγχάγη, στις 8/11/2007 για τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου UEFA.

Τότε ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει στην πρωτεύουσα της Δανίας με 1-0, έχοντας ως σκόρερ τον Σενεγαλέζο επιθετικό Νταμ Ντόι, ο οποίος τώρα αγωνίζεται στην Κοπεγχάγη.

Στα άλλα δύο ματς με ομάδα από τη Δανία (‘Ααλμποργκ) οι «πράσινοι» έχουν πετύχει μία εντός έδρας νίκη και έχουν υποστεί μια εκτός έδρας ήττα.

Διαιτητής του αγώνα ορίσθηκε ο Σκοτσέζος Γουίλιαμ Κόλουμ, ο οποίος έχει διευθύνει δύο αγώνες ελληνικών ομάδων: το Μέταλιστ Χάρκιβ (Ουκρανία)-Ολυμπιακός Πειρ.

1-0 για το Κύπελλο UEFA στις 3/11/2008 και το ΠΑΟΚ-Χέρενφεν (Ολλανδία) 1-1 για το Γιουρόπα Λιγκ στις 20/8/2009.

"Είμαστε πιο δυνατοί από την Κοπεγχάγη"

Νίκη ζήτησε και ο Νίκος Νιόπλιας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ενόψει της αναμέτρησης με τους πρωταθλητές Δανίας, για τη 2η αγωνιστική της διοργάνωσης.

«Παίζουμε στην έδρα μας και παίζουμε με έναν αντίπαλο που εάν θέλουμε να έχουμε όνειρα για να περάσουμε στην επόμενη φάση πρέπει να νικήσουμε. Είναι ένα κρίσιμο παιχνίδια. Έτσι το αντιλαμβανόμαστε. Έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε», είπε ο προπονητής των "πρασίνων" και πρόσθεσε: «Αυτή την χρονική τη στιγμή η Κοπεγχάγη έχει το αβαντάζ. Σήμερα πρέπει το μειονέκτημα το δικό μας να το καλύψουμε. Είναι ένα μίνι πρωτάθλημα. Αν γυρίσουμε πίσω θα δούμε ότι η ομάδα είχε ξεκινήσει με κακά αποτελέσματα με Ίντερ και Ανόρθωση αλλά πέρασε».

Επίσης, ο Νιόπλιας αποκάλυψε ότι προβληματίζεται για το αν θα ξεκινήσει βασικός ο Λουίς Γκαρσία, ενώ αναφερόμενος στην αντίπαλο του Παναθηναϊκού, υπογράμμισε: «Είναι καλή ομάδα με φυσική κατάσταση και φυσική δύναμη. Με αυτοπεποίθηση, αλλά πιστεύω ότι εάν είμαστε καλοί θα κερδίσουμε. Έχει καλά τρεξίματα. Έχει έναν-δύο παίκτες καλούς. Έχει όμως και αδυναμίες. Δεν έχει το ταλέντο και των παικτών που έχει ο Παναθηναϊκός. Σαν μονάδες. Είναι μια καλά δουλεμένη ομάδα». Αναγνώρισε, πάντως, ότι η ομάδα του έχει τον τίτλο του φαβορί: «Ο ΠΑΟ έχει παίκτες που είναι διεθνείς και έμπειροι. Παίζουμε και στο γήπεδο μας. Αυτά μας κάνουν να πούμε ότι είμαστε πιο δυνατοί».

Τους παίκτες εκπροσώπησε ο Σωτήρης Νίνης, που δήλωσε: «Από την αρχή ο σκοπός είναι η νίκη. Θα μπούμε πολύ επιθετικά για θέλουμε οπωσδήποτε τους τρεις βαθμούς. Το να κάνεις μια νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ και με καλή εμφάνιση είναι σημαντικό γιατί μας τονώνει την ψυχολογία. Το αυριανό παιχνίδι είναι κομβικής σημασίας. Αν έρθει και μια καλή εμφάνιση είναι ακόμα καλύτερο. Ολοι θέλουν να σκοράρουν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το θέμα είναι η ομάδα. Αν έρθει η νίκη, έρχεται και για τον καθένα ξεχωριστά. Δεν με αφορά αν θα σκοράρω σε πέντε χρόνια. Άμα νικάει η ομάδα νικάμε όλοι μας».

Πράξη 2η, σκηνή 2η…

Δυνατές αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα των πρώτων τεσσάρων ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ σήμερα για τη δεύτερη αγωνιστική. Από τον πρώτο ξεχωρίζει ο αγώνας Ιντερ-Βέρντερ Βρέμης, ενώ για το δεύτερο το Σάλκε-Μπενφίκα. Για τον τρίτο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δοκιμάζεται στην έδρα της Βαλένθια.

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Τότεναμ – Τβέντε

Ιντερ – Βέρντερ Βρέμης

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Χαποέλ Τελ Αβίβ – Λιόν

Σάλκε – Μπενφίκα

3oς ΟΜΙΛΟΣ

Βαλένθια – Μάντσεστερ Γ.

Ρέιντζερς – Μπουρσασπόρ

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Ρούμπιν Καζάν – Μπαρτσελόνα

Παναθηναϊκός – Κοπεγχάγη

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου