ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νικηφόρο πέρασμα από τα Φάρσαλα για τον Ρήγα Φεραίο

νικηφόρο-πέρασμα-από-τα-φάρσαλα-για-το-347736

Ρεπορτάζ: ΦΟΙΒΟΣ ΑΠ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Πιο ομάδα από τα προηγούμενα παιχνίδια προετοιμασίας φάνηκε ο Ρήγας Φεραίος

το περασμένο Σάββατο απέναντι στον Αχιλλέα Φαρσάλων, του οποίου και επικράτησε με 1-0.

Το μοναδικό γκολ του αγώνα που χρησίμευσε και για τσεκάρισμα ποδοσφαιριστών, σημείωσε ο Τάσος Τσελεπής με ωραίο σουτ-προβολή στην κίνηση στο πρώτο δοκάρι ύστερα από σέντρα του Τζοβάρα από δεξιά, πριν καν συμπληρωθούν 40 δευτερόλεπτα αγώνα. Σίγουρα, ο Ρήγας που μπαίνει από σήμερα στην τέταρτη εβδομάδα προετοιμασίας του, κινείται για την απόκτηση ενός εξτρέμ κι ενός μέσου.

Σχετικά με τις δοκιμές παικτών, οι Σπαθής και Αλεξίου είδανε τον Θανάση Παπαγεωργίου σε συνθήκες αναμέτρησης με τον 19χρονο μεσοεπιθετικό, που πέρυσι βρέθηκε στην Κ-20 της ΑΕΛ, να αγωνίζεται στον άξονα της μεσαίας γραμμής μαζί με τον Αλεξίου, στο 4-2-3-1 που επιλέχθηκε. Σε γενικές γραμμές, στις προπονήσεις που συμμετείχε και στο τελευταίο φιλικό, ο νεαρός παίκτης άφησε καλές εντυπώσεις και είναι πιθανό να αποτελέσει μέλος του ρόστερ.

Αναφορικά με τους υπόλοιπους της εντεκάδας, ο Παπαγιάννης κάθισε κάτω από την εστία σε ολόκληρο το 90λεπτο, όπως και το δίδυμο στα στόπερ Γκάγκας – Καρλιάμπας, στα αριστερά της άμυνας ξεκίνησε ο Σπαθής με δεξιά τον Γεωργατζή, σε ρόλο επιτελικού ο Αποστόλης Τσιώλης, στην αριστερή πτέρυγα ο Τσελεπής και στη δεξιά ο Καρακώστας με τους δυο τους να έχουν αρκετά τρεξίματα και μοναδικός φορ ο Τζοβάρας. Χρόνο συμμετοχής πήρε επίσης ο Ψάρρας που βρέθηκε οικειοθελώς στους Βελεστινιώτες για δοκιμή.

Ο αγώνας

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημειώθηκε πριν καν συμπληρωθούν 40’’ αγώνα, όταν ο Τζοβάρας έκανε τη σέντρα, με τον Τσελεπή να πετάγεται ωραία στο πρώτο δοκάρι και να προλαβαίνει τον αμυντικό, κάνοντας το δεξί σουτ – προβολή. Η μπάλα χτύπησε αρχικά στο εσωτερικό μέρος της οριζόντιας δοκού και στη συνέχεια έσκασε εντός εστίας με το διαιτητή να δείχνει τελικά σέντρα.

Στο 30’ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Χατζής έστρωσε στον Κόλα, ο οποίος έπιασε δυνατό σουτ από το όριο της περιοχής, όμως η μπάλα τράνταξε το δεξί κάθετο δοκάρι του Παπαγιάννη. Στην επαναφορά ο Καραγκούνης με κεφαλιά – ψαράκι από την καρδιά της περιοχής την έστειλε και πάλι στο ίδιο δοκάρι.

Δύο λεπτά αργότερα ο Γκάγκας δεν είχε καλό έλεγχο της μπάλας στα αριστερά της περιοχής και ο Χατζής επωφελήθηκε, κλέβοντάς την για να κάνει την παράλληλη σέντρα, με τον Κόλα να βρίσκεται μόνος του στο δεύτερο δοκάρι, αλλά το πλασέ του σταμάτησε στον Παπαγιάννη.

Σουτ του Αλεξίου στο 44’ για τον Ρήγα μπλόκαρε ο Κουτσουκέρας και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη και στο 47’ από ωραία σέντρα του Χατζή από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε απ’ όλη την άμυνα, με τον Νεμπεγλέρα να πιάνει το γυριστό σουτ από τα δεξιά με την μπάλα να σταματά στο εξωτερικό μέρος της αριστερής κάθετης δοκού.

Ο Ρήγας αντέδρασε το 53’ και από ωραία ενέργεια του Καρακώστα από τα δεξιά, έσπασε την μπάλα στον Τσιώλη, αλλά ο μεσοεπιθετικός του Ρήγα δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε και αυτή έφυγε αρκετά ψηλά σε άουτ. Μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του Ρήγα στο 59’, ο Λόλα έκανε τις προσποιήσεις, με την μπάλα να περνά άουτ. Τέλος, στο 74’ και από ατομική προσπάθεια του Τσελεπή ύστερα από πάσα του Τζέκα, ο παίκτης του Ρήγα απέφυγε πολύ ωραία έναν αντίπαλο εκτός περιοχής και προχωρώντας από τα αριστερά έπιασε δυνατό σουτ με το αριστερό, με τον τερματοφύλακα Χάμο να στέκεται όρθιος και να παραχωρεί κόρνερ.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Μάκης Τριανταφυλλόπουλος): Κουτσουκέρας, Τλούπας, Μάρκου, Καραμπούζης, Καραμπίνας, Μανιώτης, Νεμπεγλέρας, Καραγκούνης, Χατζής, Κόλα, Λόλας.

Αγωνίστηκαν και οι: Χάμος, Παπαδημητρίου, Κούλπας, Κομισόπουλος Γιώργος, Κουρούμαλος, Κατσανάκης, Κουσιάς, Κούμρια, Κομισόπουλος Αλέξης.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ (Σπαθής – Αλεξίου): Παπαγιάννης, Γεωργατζής (62’ Ράπτης), Καρλιάμπας, Γκάγκας, Σπαθής (62’ Λάμπρου), Αλεξίου (68’ Χατζησταμάτης), Παπαγεωργίου (64’ Χύσα), Καρακώστας (75’ Ψάρρας), Τσιώλης (73’ Μπακάλης), Τσελεπής (86’ Μπομπότης), Τζοβάρας (64’ Τζέκα).

Με ΑΟ Σελλάνων

την Τετάρτη

Ακόμα μία ομάδα που θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν στη Γ’ Εθνική και είναι πιθανόν να τη βρει μπροστά του, θα αντιμετωπίσει σε αγώνα προετοιμασίας ο Ρήγας Φεραίος, ο οποίος θα υποδεχθεί την ερχόμενη Τετάρτη (23/8) στις 17:30 τον ΑΟ Σελλάνων στο Δημοτικό Στάδιο Βελεστίνου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου