ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κλήρωσε για τρεις

κλήρωσε-για-τρεις-804314

Η Ευρωπαϊκή περιπέτεια συνεχίζεται για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό

Η Αρούκα από την Πορτογαλία θα είναι ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στα play offs του Europa League. Η Ντιναμό Τιφλίδας στο… δρόμο του ΠΑΟΚ, ενώ ο Παναθηναϊκός θα παίξει κόντρα στην Μπρόντμπι.

Οι «ερυθρόλευκοι» και ο «Δικέφαλος» ήταν οι πρώτες ομάδες που έμαθαν τους αντιπάλους τους στην κλήρωση των playoffs του Europa League. Οι πρωταθλητές Ελλάδας θα ταξιδέψουν στην Πορτογαλία για να αντιμετωπίσουν την Αρούκα. Μάλιστα, οι Ίβηρες κάνουν την πρώτη τους παρουσία στη διοργάνωση.

Στην Γεωργία θα… αναγκαστεί να ταξιδέψει ο ΠΑΟΚ. Οι «ασπρόμαυροι» κληρώθηκαν απέναντι στην Ντιναμό Τιφλίδας, η οποία προέρχεται από το Champions League, όπου γνώρισε τον αποκλεισμό από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο… μονοπάτι των πρωταθλητών στον 3ο προκριματικό γύρο.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός επιμένει… σκανδιναβικά, καθώς μετά τη Σουηδία, όπου αντιμετώπισε την ΑΪΚ στην προηγούμενη φάση, τώρα θα παίξει κόντρα στην Μπρόντμπι από τη Δανία. Τα πρώτα ματς θα διεξαχθούν στις 18 Αυγούστου και οι επαναληπτικοί στις 25 του μηνός, ενώ ακόμα δεν έχει… φιξαριστεί το πρόγραμμα των ομάδων, αναφορικά με τις έδρες που θα φιλοξενήσουν τα πρώτα ματς.

Συνοπτικά η κλήρωση των play offs του Europa League:

Αρούκα – Ολυμπιακός
Ντιναμό Τιφλίδας – ΠΑΟΚ
Μπρόντμπι – Παναθηναϊκός
Αστάνα – ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ
ΑΕΚ Λάρνακας – Σλόβαν Λίμπερετς
Μίντιλαντ – Οσμανλισπόρ
Αούστρια Βιέννης – Ρόσενμποργκ
Τσέντσιν – Ραπίντ Βιέννης
Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ – Σεντ Ετιέν
Λοκομοτίβ Ζάγκρεμπ – Γκενγκ
Άλκμααρ – Βοϊβοντίνα
Μάριμπορ – Καμπάλα
Γάνδη – Σκέντια
Σλάβια Πράγας – Άντερλεχτ
Μπασακσεχίρ – Σαχτάρ Ντόνετσκ
Άστρα – Γουέστ Χαμ
Σοντερίσκι – Σπάρτα Πράγας
Φενέρμπαχτσε – Γκρασχόπερς
Σασουόλο – Ερυθρός Αστέρας
Γκέτεμποργκ – Καραμπάκ
Κράσνονταρ – Παρτιζάνι Τιράνων
Μακάμπι Τελ Αβίβ – Χάιντουκ Σπλιτ

Ίβιτς: «Καλή κλήρωση για ΠΑΟΚ»

Με θετικό μάτι είδε την κλήρωση του ΠΑΟΚ με την Ντιναμό Τιφλίδας για τα playoffs του Europa League ο Βλάνταν Ίβιτς. «Πολύ σημαντικό να βρεθούμε στους ομίλους», πρόσθεσε.
«Θεωρώ ότι είναι μια καλή κλήρωση, γιατί κατά την άποψή μου υπήρχαν στους πιθανούς αντιπάλους δυσκολότερες ομάδες. Εμείς έχουμε ως στόχο να περάσουμε στους ομίλους του Europa League και οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα, να είμαστε έτοιμοι και να πετύχουμε αυτόν το στόχο. Η Ντιναμό είναι πρωταθλήτρια στη χώρα της, τη σεβόμαστε, όπως κάθε αντίπαλο, θα την παρακολουθήσουμε και θα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε δυο καλούς αγώνες και να προκριθούμε στους ομίλους, πράγμα πολύ σημαντικό για τον ΠΑΟΚ».

Στραματσόνι: «Μπορούσαμε και πιο ευνοϊκή πρόκριση»

Μπορούσε να «κάτσει» και καλύτερη κλήρωση από τον Μπρόντμπι για τον Παναθηναϊκό, όπως δήλωσε ο Αντρέα Στραματσόνι, ο οποίος όμως ξεκαθάρισε πως «θα είμαστε έτοιμοι»!
«Η Μπρόντμπι είναι μια καλή ομάδα. Απέκλεισαν τη Χέρτα Βερολίνου, μια ομάδα επιπέδου Μπουντεσλίγκα, πιάνοντας πολύ καλή απόδοση στο εντός έδρας παιχνίδι. Με βάση τη θέση μας στους ισχυρούς, σίγουρα θα μπορούσαμε να έχουμε μια πιο ευνοϊκή κλήρωση, αλλά αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση και θα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την αντίπαλό μας όταν θα έρθει η ώρα», τα λόγια του Ιταλού κόουτς.

Το προφίλ της Ντιναμό Τιφλίδας

Η κλήρωση για τα playoffs του Europa League έβγαλε την Ντιναμό Τιφλίδας στο δρόμο του ΠΑΟΚ. Πρόκειται για την πρωταθλήτρια της Γεωργίας και την ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις στη χώρα της. Πέρσι έκανε το ντάμπλ, σηκώνοντας και το Κύπελλο , ενώ η φετινή χρονιά ξεκίνησε ιδανικά με πρόκριση επί της Άλασκερτ (2-0, 1-1), όμως η υπέρβαση για το Champions League δεν έγινε, αφού δεν τα κατάφερε κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ (0-1 και 0-2).

Στο παρελθόν έχει συναντηθεί τρεις φορές με ελληνικές ομάδες. Τη σεζόν 1980-81 άφησε εκτός την Καστοριά (0-0 και 2-0) στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Την χρονιά 2004-05 ο Πανιώνιος επικράτησε για τη φάση των ομίλων 5-2 στη Νέα Σμύρνη (μονό παιχνίδι βάσει του τότε συστήματος διεξαγωγής). Τελευταία και πιο πρόσφατη συνάντησή της με ελληνική ομάδα ήταν την χρονιά 2011-12, όταν η ΑΕΚ κατάφερε στην παράταση να πάρει την πρόκριση για τους ομίλους στη Γεωργία με πέναλτι του Λεονάρντο (1-0 στο ΟΑΚΑ, 1-1 εκτός).

Από τον Ιανουάριο του 2016 προπονητής της Ντιναμό είναι ο Σλοβάκος Γιουράι Γιαράμπεκ. Εδρα της είναι το «Boris Paichadzis» χωρητικότητας 54.598 θέσεων.

Το προφίλ της Μπρόντμπι

Μια ομάδα με μεγάλη ιστορία είναι στο δρόμο του Παναθηναϊκού στα playoffs του Champions League. Μπορεί να τερμάτισε μόλις τέταρτη στη Δανία, ωστόσο πρόκειται για ένα σύλλογο με 10 πρωταθλήματα, 6 Κύπελλα, 2 Λιγκ Καπ και 4 Σούπερ Καπ, ενώ έχει φτάσει στα ημιτελικά του UEFA το 1991 και στα προημιτελικά του Πρωταθλητριών (1987) και του Κυπέλλου UEFA (1997). Ιδρύθηκε το 1964 στην Κοπεγχάγη, έχει χρώματα κίτρινο και μπλε και έδρα της είναι το «Μπρόντμπι Στάντιουμ», 29.000 θεατών. Άρχισε από τον πρώτο προκριματικό, αποκλείοντας με δύο νίκες τη Βάλουρ (1-4, 0-6), τη Χιμπέρνιαν στα πέναλτι (1-0, 1-0, 5-3), ενώ χθες έκανε τη μεγάλη έκπληξη απέναντι στη Χέρτα, νικώντας με 3-1 και ανατρέποντας το 1-0 του Βερολίνου. Προπονητής της ομάδας είναι ο Γερμανός Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ. Ο πολύπειρος διεθνής μέσος Τόμας Κάλενεμπεγκ και ο Φινλανδός φορ Τέμου Πούκι ξεχωρίζουν στο ρόστερ. Στο τρέχον πρωτάθλημα η Μπρόντμπι μετρά δύο νίκες και μία ισοπαλία στις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Πέρσι αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ στα playoffs του Europa League, χάνοντας 5-0 στην Τούμπα και με 1-1 στη ρεβάνς.

Το προφίλ της Αρούκα

Μια πρωτάρα ομάδα στην Ευρώπη βρέθηκε στο δρόμο του Ολυμπιακού για τα playoffs του Europa League. Ο λόγος για την άσημη Αρούκα, που τερμάτισε πέμπτη την περασμένη περίοδο στην Πορτογαλία. Στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε την ολλανδική Χέρακλες Αλμέλο με δύο ισοπαλίες (0-0, 1-1).

Ιδρύθηκε πριν από 64 χρόνια σαν… συμπλήρωμα της Πόρτο, εδρεύει στην ευρύτερη περιοχή του Οπόρτο, χρώματά της είναι το μπλε και το κίτρινο, ενώ ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία της Πορτογαλίας μόλις το 2013. Έδρα της είναι το «Αρούκα Μουνισιπάλ», χωρητικότητας μόλις 5.000 θεατών.

Προπονητής της είναι ο Ανγκολέζος Λίτο Βιδιγάλ, που είχε περάσει και από τον πάγκο της ΑΕ Λεμεσού. Στο ρόστερ της ανήκουν ο άλλοτε αμυντικός του Παναθηναϊκού Σέμα Βελάσκες, ο άλλοτε γκολκίπερ του Παναιτωλικού Ράφαελ Μπρακάλι, αλλά και οι Νούνο Κοέλιο και Ζεκίνια, που επίσης πέρασαν από την Ελλάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου