ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με πάθος για την ανατροπή

με-πάθος-για-την-ανατροπή-91245

Ο Ολυμπιακός παίζει το βράδυ (10.05 μ.μ.) με την Αντερλεχτ για τη φάση των «32» στο Europa League

Η νίκη επί του Ατρομήτου για το Πρωτάθλημα και κυρίως η εμφάνιση του β’ ημιχρόνου, ανέβασε την ψυχολογία στον Ολυμπιακό ενόψει της σημερινής ρεβάνς (10.05 μ.μ.) με την Αντερλεχτ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τη φάση των «32» στο Europa League. Η ελληνική ομάδα καλείται να ανατρέψει την ήττα της με 1-0 στο Βέλγιο και να πάρει το εισιτήριο για τους «16», κάτι που θεωρείται εντός των δυνατοτήτων της.

Η καλή ψυχολογία, η εμπειρία των παικτών, η δύναμη της έδρας είναι μερικά από τα βασικά στοιχεία που διαθέτει ο Ολυμπιακός για τη βραδινή αναμέτρηση και αποτελούν σημαντικά εφόδια για το στόχο της ανατροπής. Αρκεί, βέβαια, να μην επαναληφθούν τα λάθη και οι αδυναμίες στο πρώτο παιχνίδι, τα οποία οδήγησαν στο ατυχές αποτέλεσμα.

Αδυναμίες που αφορούσαν το τελείωμα των φάσεων αφού οι πολλές ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν δεν έτυχαν εκμετάλλευσης αλλά και την ολιγωρία στην άμυνα, που ήταν ο κύριος λόγος ώστε να δοθούν αρκετά δικαιώματα στη βελγική ομάδα να είναι απειλητική. Στοιχεία που εξ αρχής ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα, είχε επισημάνει στους παίκτες του ως βασικούς λόγους που έφεραν την ήττα. Ο ίδιος για σήμερα έχει ζητήσει πάθος αλλά και αυτοσυγκέντρωση απ’ τους παίκτες.

Σίλβα: «Δεν αμφιβάλλω πως μπορούμε»

Καμία αμφιβολία πως ο Ολυμπιακός μπορεί να ανατρέψει το 1-0 απέναντι στην Αντερλεχτ στη ρεβάνς δεν έχει ο Μάρκο Σίλβα. «Πιο αποτελεσματικοί και με λιγότερα λάθη», το «κλειδί».

«Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι το αποτέλεσμα. Εχει μεγάλη σημασία πώς παίζεις σε έναν αγώνα, αλλά πιο μεγάλη σημασία έχει το αποτέλεσμα. Είχαμε πολλές ευκαιρίες στο πρώτο παιχνίδι, αλλά δεν τις αξιοποιήσαμε και πρέπει να είμαστε πολύ πιο αποτελεσματικοί στη ρεβάνς και πολύ πιο προσεκτικοί στα λάθη. Εχουμε αυτοπεποίθηση και παρότι ξέρουμε πως η αποστολή μας δεν θα είναι εύκολη, πιστεύουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε», τόνισε στη συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε:

«Η αρχή είναι το πιο σημαντικό πράγμα και είμαστε 100% πεπεισμένοι πως έχει σημασία πώς θα μπούμε στο παιχνίδι. Το ιδανικό θα ήταν να βάλουμε δύο γκολ και να συνεχίσουμε έτσι μέχρι το τέλος. Θα πρέπει όμως να έχουμε υπομονή και να διεκδικήσουμε το αποτέλεσμα που μας χρειάζεται για να προκριθούμε».

Για πιθανή κόπωση των παικτών του επισήμανε: «Οι απαιτήσεις είναι πάντα υψηλές, αλλά οι παίκτες μου είναι πάντα έτοιμοι να προσφέρουν. Πάντα έχουμε 1-2 απουσίες, αλλά πολύ σύντομα μπορούν να είναι διαθέσιμοι. Η φυσική κατάσταση της ομάδας μας είναι αρκετά καλή. Είμαστε σε ένα καλό επίπεδο για να αγωνιστούμε σε αυτό το παιχνίδι. Σε προηγούμενα ματς δεν δείξαμε το καλύτερό μας πρόσωπο, αλλά θέλουμε να κάνουμε τώρα».

Αναφορικά με τα τρία στοιχεία που πρέπει να έχει η ομάδα του, είπε: «Θα μπορούσα να πω πάρα πολλά, αλλά αν έπρεπε να πω τρία θα ήταν η συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, η ποιότητα με υπομονή και δύναμη στο παιχνίδι μας και το πάθος, γιατί μια ομάδα όταν παίζει σε ένα τέτοιο ματς χρειάζεται αυτό το στοιχείο δεν μπορεί να τα καταφέρει».

Σχετικά με την αρνητική παράδοση του Ολυμπιακού όταν καλείται να ανατρέψει τέτοιο σκορ, είπε: «Τα στοιχεία του παρελθόντος δεν μπορούν να μας επηρεάσουν. Μπορούμε να το πάρουμε σαν ένα στοιχείο που θέλουμε να ανατρέψουμε. Το πιο σημαντικό είναι να εστιάσουμε στον αντίπαλο. Πιστεύουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε, με τη βοήθεια του κόσμου μας. Η απόδοση η δική μας, η απόδοση του αντιπάλου, η δύναμή μας και η δύναμη του κόσμου μας είναι αυτοί οι παράγοντες που έχουν σημασία».

Οσο για το αν τον φοβίζει κάτι από την Αντερλεχτ, είπε: «Σεβόμαστε κατά κανόνα τους αντιπάλους μας, πόσω μάλλον σε ευρωπαϊκό παιχνίδι κι απέναντι σε έναν αντίπαλο με ποιότητα. Η Αντερλεχτ έχει δυνατούς και γρήγορους παίκτες, αλλά εμείς πάντα σκεφτόμαστε τι μπορούμε εμείς να κάνουμε. Σκοπός μας είναι να παίξουμε ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου, να εκμεταλλευτούμε τα δυνατά μας στοιχεία και να χτυπήσουμε τις αδυναμίες της Αντερλεχτ».

Διαιτητής… κακών οιωνών

Ο Βορειοϊρλανδός Αρνολντ Χάντερ, με τον οποίο οι ελληνικές ομάδες έχουν δύο ήττες σε ισάριθμα ματς, ορίστηκε να διευθύνει τη σημερινή ρεβάνς μεταξύ Ολυμπιακού και Αντερλεχτ για τους «32» του Europa League.

Ο 35χρονος Βορειοϊρλανδός δεν έχει διευθύνει ποτέ αγώνα των «ερυθρόλευκων», ωστόσο ήταν ατυχής οι προηγούμενες φορές που βρέθηκε στο δρόμο ελληνικών ομάδων.

Στις 7 Αυγούστου του 2014 είχε «σφυρίξει» το Ατρόμητος – Σαράγεβο 1-3, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, που σήμανε και τον αποκλεισμό των Περιστεριωτών.
Στις 5 Νοεμβρίου του 2015 ήταν διαιτητής στο Κράσνονταρ – ΠΑΟΚ 2-1, για τους ομίλους του Europa League.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου