ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ετοιμότητα και νέα φιλικά

ετοιμότητα-και-νέα-φιλικά-102654

Συνεχίζεται χωρίς προβλήματα η προετοιμασία του Ολυμπιακού Βόλου για το Κύπελλο

Η αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος έφερε νέα δεδομένα στα σχέδια του Ολυμπιακού Βόλου ενόψει της πρεμιέρας της FootballLeague, η οποία μεταφέρθηκε για τον Οκτώβρη. Η προετοιμασία για τον αγώνα Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό σε πρώτο πλάνο, ενώ οι Βολιώτες αναζητούν και αντιπάλους για τη διεξαγωγή φιλικών.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Μετά τα ικανοποιητικά αποτελέσματα των εργομετρικών και αιματολογικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου, η προετοιμασία ενόψει του νέου πρωταθλήματος συνεχίζεται στα χνάρια του νέου πλάνου του Νίκου Παντέλη. Τα οικονομικά προβλήματα των ομάδων της Ενωσης της FootballLeagueοδήγησαν στην σχεδόν ομόφωνη απόφαση για αναβολή της πρεμιέρας και τη σύσταση επιτροπής η οποία θα ζητήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά, τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Α. Τσίπρα, τους αρχηγούς των κομμάτων που συμμετέχουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, την ΕΠΟ, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τους προέδρους των μεγάλων ΠΑΕ της SuperLeague, με αίτημα να παρέμβουν για την επίλυση των προβλημάτων.

Πλέον, οι ερυθρόλευκοι αναζητούν αντιπάλους για να κλείσουν ένα ή δύο φιλικά απέναντι σε ομάδες της ίδιας κατηγορίας, ανάλογα και με το πότε θα αρχίσει τελικά το πρωτάθλημα, ενώ η επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της F.L. έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα προετοιμασίας των Βολιωτών περιλαμβάνει καθημερινή προπόνηση μέχρι και την παραμονή του αγώνα Κυπέλλου. Χθες, οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου προπονήθηκαν το απόγευμα χωρίς προβλήματα υπό τις οδηγίες του Νίκου Παντέλη και των συνεργατών του, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει σήμερα διπλή προπόνηση, πρωί και απόγευμα.

Ευκαιρία για… κατασκοπία

Την ευκαιρία να παρακολουθήσει τον Παναθηναϊκό να αγωνίζεται σε ακόμη ένα επίσημο παιχνίδι είχε χθες το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού Βόλου, στην πρεμιέρα των πρασίνων στους ομίλους του EuropaLeague. Μπορεί οι πράσινοι να είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος, καταλαμβάνοντας κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο τη δεύτερη θέση που τους οδήγησε στα προκριματικά του ChampionsLeague, όμως οι ερυθρόλευκοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν αδυναμίες στον τρόπο παιχνιδιού τους, κάτι που φάνηκε και στο πρόσφατο παιχνίδι στη Μυτιλήνη απέναντι στην Καλλονή, αλλά και χθες στον αγώνα με την Ντιναμό Μόσχας. Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα μετράνε μία ισοπαλία εκτός (1-1 με Λεβαδειακό) στο ΟΑΚΑ, μία δύσκολη νίκη με ανατροπή απέναντι στον Πανιώνιο (2-1) και μία ήττα εκτός έδρας στην Καλλονή (1-0). Με την έναρξη λοιπόν της νέας αγωνιστικής περιόδου είναι ξεκάθαρο πως οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα στα παιχνίδια μακριά από την έδρα τους.

Αυτό ακριβώς θέλει να εκμεταλλευτεί το σύνολο του Νίκου Παντέλη για να ξεκινήσει θετικά τις υποχρεώσεις του στη β’ φάση του Κυπέλλου την ερχόμενη Τετάρτη (24/9, 7 μ.μ.). Παράλληλα, ένα άλλο στοιχείο είναι το ότι οι πράσινοι δυσκολεύονται στην επίτευξη τερμάτων, μετά τον τραυματισμό του περσινού αρχι-σκόρερ, Μάρκους Μπεργκ. Ετσι, λοιπόν, ο έμπειρος τεχνικός των ερυθρόλευκων καλείται μέσα από τα φετινά παιχνίδια του Παναθηναϊκού να βρει τα αδύναμα στοιχεία των πρασίνων και να τα… χτυπήσει στην πρεμιέρα της β’ φάσης, με στόχο να ξεκινήσει θετικά εξαντλώντας στη συνέχεια όσες πιθανότητες έχει για πρόκριση στους καλύτερους «16» της διοργάνωσης.

Ολα αυτά παρά το γεγονός ότι η φετινή μορφή της β’ φάσης βάζει… δύσκολα στις ομάδες της FootballLeague, με τα αρχικά δεδομένα να λένε πως θα έδιναν δύο από τα τρία παιχνίδια εντός και με την κληρωτίδα, να παίζει το… δικό της παιχνίδι ενώ έπρεπε να διασφαλιστούν οι δικλείδες ώστε να τηρηθεί ο παραπάνω όρος, αναγκάζοντας τον Ολυμπιακό να φιλοξενήσει μόνο τη θεωρητικά ισχυρότερη ομάδα στο ΕΑΚ (τον Παναθηναϊκό). Τη δεύτερη αγωνιστική θα ταξιδέψει στην έδρα των Χανιών, που είναι η δεύτερη ομάδα της FootballLeagueστον 8ο όμιλο, όμως ενώ το αρχικό σχέδιο έλεγε πως η τρίτη αγωνιστική έπρεπε να διεξαχθεί στο ΕΑΚ, φιλοξενώντας τον Παναιτωλικό, η αναμέτρηση του Κυπέλλου θα πραγματοποιηθεί στο Αγρίνιο, με τον Παναιτωλικό να δίνει τελικά δύο εντός παιχνίδια (απέναντι σε Παναθηναϊκό την 1η αγωνιστική και απέναντι σε Ολυμπιακό Βόλου την 3η). Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση, οι ερυθρόλευκοι θα κάνουν τα πάντα να ξεχωρίσουν και φέτος στο Κύπελλο.

Καταδίκασε την επίθεση σε Στούπα

Με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκε από άγνωστο, μετά την ολοκλήρωση του Δ.Σ. της περασμένης Τετάρτη, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής Ψαχνών, Γιώργος Στούπας, έξω από τα γραφεία της Ενωσης Β’ Εθνικής. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την άνανδρη επίθεση που δέχθηκε από αγνώστους ο πρόεδρος του Ηρακλή Ψαχνών Γιώργος Στούπας. Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν θέση στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου