ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Εντυπωσιάζει ο Αρ. Παππάς του ΝΟΒΑ

εντυπωσιάζει-ο-αρ-παππάς-του-νοβα-448235

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει παρά το νεαρό της ηλικίας του ο 11χρονος καταδύτης του ΝΟΒΑ Αριστείδης Παππάς που κατέκτησε άλλα δύο χρυσά μετάλλια στους αγώνες καταδύσεων στο Κολυμβητήριο του Βόλου όπου έγινε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Γ’ και Δ’ Κατηγοριών.

Επίσης στους ίδιους αγώνες η Αλίκη Καρανάσιου και ο Θόδωρος Ρήγας του ΝΟΒΑ κατέκτησαν πρωτιές για το βολιώτικο σύλλογο ενώ ο Στέφανος Παπαρούνας πρώην αθλητής του ΝΟΒΑ ξεχώρισε σε μεγαλύτερες κατηγορίες;

Για ένα τριήμερο ο Βόλος ήταν το κέντρο των καταδύσεων αφού έγινε στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ το Εθνικό Πρωτάθλημα Καταδύσεων ΟΠΕΝ κατηγορίας που βρήκε στην πρώτη θέση την ομάδα της Ακαδημίας Φυρίγου με 30 βαθμούς.

Στους άνδρες πρώτη τερμάτισε η ομάδα του ΑΝΟ Αργυρούπολης με 27 βαθμούς ενώ στις γυναίκες πρώτη ήταν η Αργώ με 12 βαθμούς.

Παράλληλα στο Κολυμβητήριο του Βόλου έγινε και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Γ’ και Δ’ Κατηγοριών. Εκεί πρωταθλήτρια στη γενική βαθμολογία αναδείχθηκε η ομάδα της Αργούς με 151 βαθμούς παίρνοντας και την πρωτιά στους άνδρες με 83 βαθμούς.

Στις γυναίκες πρώτος ήταν ο ΠΑΟ με 75 βαθμούς.

Πάντως σε αυτό το πρωτάθλημα των «μικρών» ο ΝΟΒΑ είχε επιτυχίες αφού ο Αριστείδης Παππάς δείχνει σταθερότητα στις πρωτιές όπως και η Αλίκη Καρανάσιου και ο Θόδωρος Ρήγας.

Ο Αρ. Παππάς μαθητής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου μετά τις επιτυχίες του στο Κύπελλο Ανοιξης ήταν 1ος στο 1 μέτρο Δ’ Κατηγορίας και στα 3 μέτρα Δ’ Κατηγορίας δείχνοντας ότι το μέλλον του ανήκει, ενώ η Καρανάσιου και ο Ρήγας πρώτευσαν στην πλατφόρμα δείχνοντας τη μεθοδική δουλειά που γίνεται καθημερινά στο τμήμα καταδύσεων του Ν.Ο.Β.Α.

Αναλυτικά οι πρώτοι νικητές σε κάθε κατηγορία:

ΟΠΕΝ Κατηγορία 3μ Άνδρες

Παπαρούνας Στέφανος (Ακαδημία Φυρίγου) 354.85

ΟΠΕΝ Κατηγορία 3μ Γυναίκες

Μπανούση Ιουλία (Ακαδημία Φυρίγου) 254.80

ΟΠΕΝ Κατηγορία 1μ Άνδρες

Παπαρούνας Στέφανος (Ακαδημία Φυρίγου) 350.30

ΟΠΕΝ Κατηγορία 1μ Γυναίκες

Μπανούση Ιουλία (Ακαδημία Φυρίγου) 214.75

Δ’ Κατηγορία 3μ Άνδρες

Παππάς Αριστείδης (ΝΟΒΑ) 162.65

Δ Κατηγορία 3μ Γυναίκες

Ταράσοβα Αναστασία (ΠΑΟ) 180.40

Δ’ Κατηγορία 1μ Άνδρες

Παππάς Αριστείδης (ΝΟΒΑ) 181.20

Δ’ Κατηγορία 1μ Γυναίκες

Ταράσοβα Αναστασία (ΠΑΟ) 185.45

Γ’ Κατηγορία 3μΆνδρες

Τσιρίκος Αθανάσιος (ΠΑΟ) 295.30

Γ Κατηγορία 3μ Γυναίκες

Ταράσοβα Αναστασία (ΠΑΟ) 194.75

Γ’ Κατηγορία 1μ Άνδρες

Τσιρίκος Αθανάσιος (ΠΑΟ) 268.15

Γ’ Κατηγορία 1μ Γυναίκες

Ταράσοβα Αναστασία (ΠΑΟ) 193.35

Πλατφόρμα Άνδρες Δ’ Κατηγορία

Ρήγας Θεόδωρος (ΝΟΒΑ) 126.10

Πλατφόρμα Γυναίκες Δ’ Κατηγορία

Τσαγγαράκη Άννα (Αργώ) 109.85

Πλατφόρμα Άνδρες Γ’ Κατηγορία

Τσιρίκος Αθανάσιος (ΠΑΟ) 287.80

Πλατφόρμα Γυναίκες Γ’ Κατηγορία

Καρανάσιου Αλίκη (ΝΟΒΑ) 173.75

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Αθλητισμού ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου ενώ μετά τη λήξη του Πανελληνίου πρωταθλήματος καταδύσεων, ο ομοσπονδιακός προπονητής στο άθλημα Πέτρος Φυρίγος, σχολίασε: «Ηταν μια πολύ καλή διοργάνωση, με μεγάλη συμμετοχή και αυτό είναι ενθαρρυντικό στοιχείο. Τέτοια συμμετοχή έχουμε να δούμε 10 χρόνια οπότε μπορούμε να είμαστε πολύ ευχαριστημένοι.

Τόσο στην ΟΠΕΝ κατηγορία, όσο και στις Γ’-Δ’ που λειτουργούν περισσότερο ως κατηγορίες υποδομών είδαμε πάνω από 85 αθλητές που δίνει ένα μήνυμα για την ανάπτυξη του αθλήματος, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Η πολιτεία πρέπει να βοηθήσει το άθλημα και να τηρήσει τις υποσχέσεις που έχει δώσει.

Στα δύο καταδυτήρια που λειτουργούν σήμερα, του Αγίου Κοσμά και του Βόλου, πρέπει να μπουν νέα τραμπολίνα και σανίδια γιατί τα 12 χρόνια που υπάρχουν τα παλιά είναι πολλά. Δε θέλουμε άλλους τραυματισμούς αθλητών από τις εγκαταστάσεις που δεν πληρούν τα κριτήρια ασφάλειας».

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου