ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Πρωτιά για ΝΟΒΑ στην Α’ φάση του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής στο πόλο ανδρών

πρωτιά-για-νοβα-στην-α-φάση-του-πρωτα-450090

Την πρώτη θέση στην Α’ φάση του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής, στο πόλο ανδρών κατέκτησε η ομάδα του ΝΟΒΑ, αγωνιζόμενη στο κλειστό κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας. Με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, η βολιώτικη ομάδα κατέκτησε εύκολα την πρωτιά, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο ΟΕΑ/ΝΑΒ σημειώνοντας δύο νίκες και δύο ήττες.

Η Α’ φάση διεξήχθη σε πέντε ομίλους και ισάριθμα κολυμβητήρια ανά τη χώρα με τους αγώνες να ξεκινούν την περασμένη Παρασκευή και να ολοκληρώνονται χθες το βράδυ. Πλέον η συνέχεια θα δοθεί σε δύο εβδομάδες με τη διεξαγωγή του Β’ γύρου της Α’ φάσης, με τις ομάδες του ΝΟΒΑ και του ΟΕΑ/ΝΑΒ να τίθενται και πάλι αντιμέτωπες κόντρα σε ΝΟ Χαλκίδας, ΝΟ Λάρισας και Αναγέννηση Λαμίας. Συγκεκριμένα η Β΄ φάση του Α’ Γύρου θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 4 έως και την Κυριακή 6 Ιουλίου.

Δημαρέλος: «Ακόμη καλύτεροι στη συνέχεια»

Ο προπονητής του ΝΟΒΑ Γιάννης Δημαρέλος, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ σχολίασε αναφορικά με την πορεία της ομάδας του στην πρώτη φάση αλλά και ενόψει της συνέχειας: «Ηταν υψηλό το επίπεδο των αγώνων γιατί η Λάρισα έπεσε πέρυσι από την Α2 και η Χαλκίδα έχει ένα σταθερό κορμό πολύ έμπειρων παικτών οι οποίοι αγωνίζονταν ακόμη και στην Α1 πριν λίγα χρόνια, ενώ ο ΟΕΑ/ΝΑΒ είναι η πιο ενισχυμένη ομάδα του ομίλου. Πετύχαμε τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, με σχετικά εύκολο τρόπο, αν δει κανείς τις διακυμάνσεις των σκορ, όπου προηγούμασταν 5 με 6 τέρματα και στη συνέχεια δοκιμάζαμε σχήματα με αποτελέσματα να ψαλιδιστούν οι διαφορές, αλλά ήταν κάτι απαραίτητο αφού στην ουσία ήταν αγώνες προετοιμασίας και εμείς βρεθήκαμε για πρώτη φορά. Είμαι πολύ ικανοποιημένος, όχι μόνο για την απόδοση αλλά και για την πειθαρχία που δείξαμε σαν ομάδα. Πιστεύω ότι στην επόμενη φάση θα είμαστε ακόμη καλύτεροι».

Το ρόστερ του ΝΟΒΑ αποτελούν οι: Θεοδόσης Βόντζος, Θεόδωρος Μπουντούκος (τερματοφύλακες), Λεωνίδας Μονιούδης, Τάκης Παρασκευόπουλος (αμυντικοί), Ζαφείρης Χαλάς, Γιάννης Αυγουστιανάκης, Τάσος Παπαδέας, Γιώργος Μαυρέλος, Θανάσης Κόφφας, Κωνσταντίνος Νικολάου, Γιάννης Κατσώνης, Γιάννης Μαλλιαρός, Γιώργος Γεωργιάδης, Παντελής Βαλιάντζας, Σταμάτης Χολέβας, Απόστολος Τζιανής, Γιώργος Φυντικίδης, Αριστοτέλης Διαμαντής (περιφερειακοί), Διαμαντής Μονιούδης, Γιάννης Φτούλης (φουνταριστοί).

Κόφφας: «Η προσοχή στο β’ γύρο»

Για την ομάδα του ΟΕΑ/ΝΑΒ ο εκ των προπονητών Δημήτρης Κόφφας σχολίασε: «Στόχος μας είναι να κάνουμε μια καλή προετοιμασία για τη β’ φάση. Πιστεύουμε ότι έχουμε αρκετά περιθώρια βελτίωσης, και από εκεί και πέρα θεωρώ ότι είμαστε ευχαριστημένοι με την εικόνα που δείξανε οι αθλητές μας και θεωρούμε ότι έχουμε περισσότερες δυνατότητες. Βάσει της βαθμολογίας, πιστεύουμε είναι δίκαια η κατάσταση στην α’ φάση».

Ρόλο προπονητή στην ομάδα του ΟΕΑ/ΝΑΒ έχουν επίσης οι Κωσταντέλιας Νίκος, και Λάμπρος Καρύδας με τον τελευταίο να αγωνίζεται και στη θέση του περιφερειακού.

Το ρόστερ αποτελούν οι: Βασίλης Αγγελόπουλος, Σπύρος Μαλαμούσης (τερματοφύλακες), Χρήστος Κωνσταντουδάκης , Φίλιπος Δουκατάς (αμυντικοί), Μιχάλης Μιμίδης, Ποσειδών Πανέρης, Αγγελος Εντμοντς, Στέφανος Τάσιος, Ανδρέας Γαρύφαλλος, Δημήτρης Βαΐτσης, Λάμπρος Καρύδας, Γιάννης Κούτνας (περιφερειακοί), Γιώργος Μάλης, Ηλίας Σπανός, Σταμούλης Σαραγγανίδας (φουνταριστοί).

Τα αποτελέσματα

Ομιλος Βόλου (Κολυμβητήριο Ν. Ιωνίας Βόλου):

Παρασκευή

ΝΟ Χαλκίδας – ΟΕΑ/ΝΑΒ 9-11

ΝΟ Λάρισας – ΝΟΒΑ 10-12

Σάββατο

ΝΟΒΑ – ΝΟ Χαλκίδας 12-9

Αναγέννηση Λαμίας – ΝΟ Λάρισας 6-10

ΟΕΑ/ΝΑΒ – ΝΟΒΑ 9-13

ΝΟ Χαλκίδας – Αναγέννηση Λαμίας 8-2

Χθες

Αναγέννηση Λαμίας – ΟΕΑ/ΝΑΒ 8-13

ΝΟ Λάρισας – ΝΟ Χαλκίδας 9-5

ΝΟΒΑ – Αναγέννηση Λαμίας 14-5

ΟΕΑ/ΝΑΒ – ΝΟ Λάρισας 8-9

Η Βαθμολογία σε τέσσερις αγώνες

1. ΝΟΒΑ 12

2. ΝΟ Λάρισας 9

3. ΟΕΑ/ΝΑΒ 6

4. ΝΟ Χαλκίδας 3

5. Αναγέννηση Λαμίας 0

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου