ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Φιλόδοξο επιχειρηματικό εγχείρημα στην Σκιάθο

φιλόδοξο-επιχειρηματικό-εγχείρημα-σ-553281

Ανοιξε τις πύλες το ξενοδοχείο Alkyon, που περιήλθε στον Ομιλο Σποράδων της οικογένειας Δερβένη

Πανέτοιμο να υποδεχθεί τους επισκέπτες της Σκιάθου το ξενοδοχείο Alkyon, που περιήλθε στον Ομιλο Σποράδων της οικογένειας Δερβένη, με την προοπτική να αποτελεί κομβικό σημείο για τον τουρισμό, ανακτώντας την παλιά του αίγλη. Επεκτείνοντας τη σπουδαία επιχειρηματική δραστηριότητα στο νησί, με σημείο αναφοράς το εμβληματικό Skiathos Palace, η οικογένεια Δερβένη προσέθεσε ένα ακόμη ξενοδοχείο στην ιδιοκτησία της.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Με τον καθιερωμένο Αγιασμό, που τελέστηκε την περασμένη Πέμπτη στο ξενοδοχείο Alkyon, δόθηκε το σήμα εκκίνησης για την φετινή τουριστική σεζόν, με αισιόδοξη σκέψη και τις θερμές ευχές των παρισταμένων στην οικογένεια Δερβένη.

Το ξενοδοχείο, που βρίσκεται στη Χώρα της Σκιάθου, άνοιξε τις πύλες του, την επομένη του Αγιασμού, Παρασκευή 11 Ιουνίου, υπό την διεύθυνση του Ομίλου Σποράδων της οικογένειας Δερβένη, ενώ το à la carte εστιατόριο του ξενοδοχείου Καρνάγιο, θα λειτουργεί από τις 18 Ιουνίου.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Σποράδων της οικογένειας Δερβένη, Αρη Δερβένη, ο οποίος υπογράμμισε ότι «υπάρχουν κρατήσεις από Ελληνες, κυρίως από τη Θεσσαλονίκη, ενόψει της νέας ακτοπλοϊκής γραμμής που ανοίγει στις 18 Ιουνίου με το Speed Runner και λόγω του ότι βρίσκεται στη Χώρα της Σκιάθου, το ξενοδοχείο Alkyon, αρέσει στους Ελληνες».

Στόχος της οικογένειας Δερβένη είναι να δημιουργήσει ένα ακόμη σημείο αναφοράς για το νησί της Σκιάθου, παράλληλα με το εμβληματικό Skiathos Palace, ανεβάζοντας τον πήχη της ποιότητας στο πεδίο του τουρισμού. «Το ξενοδοχείο Alkyon θα ενταχθεί στο πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης και θα ανακαινιστεί τον Σεπτέμβριο, ώστε το 2022 να λειτουργήσει ως ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων. Βρίσκεται στην καρδιά του νέου λιμανιού της Σκιάθου, έχει δύο εστιατόρια, το Καρνάγιο και το Roof Τοp και θα είναι έτοιμο να λειτουργεί ως τεσσάρων αστέρων τον Μάιο του 2022», υπογράμμισε ο κ. Δερβένης, για να προσθέσει ότι «είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο, προκειμένου να ανακτήσει την παλιά του αίγλη».

Το ξενοδοχείο Alkyon διαθέτει 94 δωμάτια, 200 κλίνες, είναι το μεγαλύτερο κτιριακό συγκρότημα της πόλης της Σκιάθου, εκτείνεται σε οικόπεδο 3.750 τετραγωνικών μέτρων εντός σχεδίου πόλεως της Σκιάθου και βρίσκεται σε κομβική θέση στην νέα παραλία, μεταξύ λιμανιού, αφετηρίας ΚΤΕΛ και αεροδρομίου Σκιάθου.

Με την πολυετή εμπειρία στον χώρο του τουρισμού, το νέο επενδυτικό project του Ομίλου Σποράδων έρχεται να δημιουργήσει ακόμη πιο ευοίωνες προοπτικές για τη Σκιάθο.

Τον Αγιασμό έναρξης του ξενοδοχείου Alkyon τέλεσαν ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού Θεοτόκου Σκιάθου π. Ιωσήφ, ο π. Νικόλαος Σταματάς και ο π. Παντελεήμων Χούλης, παρουσία του δημάρχου Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα, της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ματούλας Παπαδούλια, δημοτικών συμβούλων συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, του προέδρου της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Αλέξανδρου Ευσταθίου και εκπροσώπων θεσμικών φορέων.

Οι αδελφοί Δερβένη στον Αγιασμό του ξενοδοχείου Alkyon (φωτό: Θοδωρής Κ. Τζούμας)

Τον Αγιασμό τέλεσαν οι π. Ιωσήφ, ηγούμενος της Μονής Ευαγγελίστριας Σκιάθου, π. Νικόλαος Σταματάς και π. Παντελεήμων Χούλης (φωτό: Θοδωρής Κ. Τζούμας)

Από τον Αγιασμό στο ξενοδοχείο Alkyon της Σκιάθου (φωτό: Θοδωρής Κ. Τζούμας)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου