ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ενα πλοίο έμεινε στην ακτοπλοϊκή γραμμή των Β. Σποράδων

ενα-πλοίο-έμεινε-στην-ακτοπλοϊκή-γραμ-787446

Αίτημα των δημάρχων για διατήρηση του πρωινού δρομολογίου του φλάινγκ ντόλφιν

Ενα πλοίο, το επιβατηγό – οχηματαγωγό «Εξπρές Σκιάθος», εξυπηρετεί στην παρούσα την ακτοπλοϊκή γραμμή Βόλου – Βορείων Σποράδων, με αποτέλεσμα όσοι μεταβαίνουν στη χερσαία Μαγνησία για επείγουσες εργασίες ή ιατρικές εξετάσεις να επιβαρύνονται, αναγκαστικά, με το κόστος διανυκτέρευσης.

Με τον «Πρωτέα» να βρίσκεται σε προσωρινή ακινησία λόγω της ετήσιας επιθεώρησης και το φλάινγκ ντόλφιν επίσης προσωρινά εκτός γραμμής λόγω της εξαιρετικά μειωμένης επιβατικής κίνησης, το βάρος της εξυπηρέτησης των αναγκών των νησιών μετατοπίζεται στο «Εξπρές Σκιάθος», κατά την παρούσα χρονική περίοδο, τουλάχιστον.

Ερωτηθείς για το ζήτημα της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας των νησιών, ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι: «Από τη μια μας διευκολύνει η πολιτεία με το μεταφορικό ισοδύναμο, αλλά δεν μας δίνει τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσουμε, διότι δεν υπάρχει η δυνατότητα της μετακίνησης. Ειδικά σε μια περίοδο που έχουμε χάσει την αυθημερόν επικοινωνία με το Βόλο, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Γίνεται ακόμα πιο δύσκολη η καθημερινότητα του πολίτη σε περιοχές όπως το νησί μας, που συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στο ΑΕΠ της χώρας».

Κοινό το αίτημα των κατοίκων των Βορείων Σποράδων για αυθημερόν εξυπηρέτηση από και προς τον Βόλο, σε όλη την διάρκεια του χρόνου, πολύ δε περισσότερο τον χειμώνα, με φορείς και αιρετούς να συμπαρατάσσονται.

«Θα καταθέσουμε έγγραφο στο Υπουργείο, με το οποίο θα ζητάμε να μεριμνήσει, προκειμένου να παραμείνει το ιπτάμενο δελφίνι. Είναι απαραίτητα τα πρωινά δρομολόγια, οπότε θα ζητήσουμε από το αρμόδιο Υπουργεί να μεριμνήσει για την εξεύρεση λύσης», ανέφερε ο δήμαρχος Σκοπέλου, Σταμάτης Περίσσης.

Την ανάγκη γενναίας επιδότησης στη γραμμή, επεσήμανε από την πλευρά του ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, ο οποίος τόνισε ότι «πρέπει να φροντίσει η πολιτεία, με την ανάλογη χρηματοδότηση, προκειμένου να εκτελούνται τα δρομολόγια του φλάιν ντόλφιν».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «είναι θετικό το γεγονός ότι υπάρχει καθημερινά πλοίο στη γραμμή, εκτελώντας δρομολόγια. Είναι απαραίτητο, όμως, και το φλάιν ντόλφιν για τους κατοίκους των νησιών, διότι τους δίνει τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν αυθημερόν τις δουλειές τους και να επιστρέψουν στη βάση τους, χωρίς να επιβαρύνονται από το κόστος της διανυκτέρευσης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου