ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πρωινά δρομολόγια από τις Σποράδες προς Βόλο και Μαντούδι ζητεί η Δ. Κολυνδρίνη

πρωινά-δρομολόγια-από-τις-σποράδες-πρ-102020

Ακτοπλοϊκά δρομολόγια πρωινής αναχώρησης από τα νησιά των Σποράδων προς το λιμάνι του Βόλου και απογευματινά από το Βόλο προς τα νησιά τρεις φορές την εβδομάδα και προς το λιμένα Κυμασίου τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, ζητεί από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Πλακιωτάκη, με επιστολή της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Β. Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Αναλυτικά, στην επιστολή της η κ. Κολυνδρίνη αναφέρει τα εξής:

«Γνωρίζοντας, την προγραμματισμένη σύσκεψη, για τον καθορισμό των δρομολογούμενων πλοίων ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, ως προς τις εξυπηρετούμενες περιοχές τους λιμένες αναχώρησης, ενδιάμεσης προσέγγισης και τερματικών, καθώς και των ωρών αυτών, σας αποστέλλω αυτή την επιστολή, προκειμένου, να προστεθούν στις υπάρχουσες ακτοπλοϊκές συνδέσεις προς τα νησιά των Σποράδων, από την 1η Μαΐου 2020, δρομολόγια πρωινής αναχώρησης από τα νησιά προς τον λιμένα Βόλου και απογευματινής από το Βόλο προς τα νησιά τρεις φορές την εβδομάδα και προς το λιμένα Κυμασίου τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Η νησιωτική επιχειρηματικότητα πλέον των δυσκολιών που εμπεριέχονται στην έννοια της νησιωτικότητας, δοκιμάζεται όπως και όλη η Επικράτεια από την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας του COVID-19.

Η έγκριση αυτών των δρομολογίων, ιδιαίτερα στην παρούσα χρονική στιγμή, είναι καθοριστικής σημασίας και έρχεται ως φυσική συνέχεια των κυβερνητικών μέτρων, για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων και της ελληνικής οικονομίας γενικότερα.

κ. Υπουργέ, γνωρίζοντας ότι το φετινό καλοκαίρι ο κλάδος του τουρισμού της χώρας μας θα δοκιμαστεί σκληρά και όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που ασχολούνται με το κομμάτι του τουρισμού θα εργασθούν σε πρωτόγνωρες για αυτούς και τους εργαζομένους τους, συνθήκες, παρακαλούμε όπως συμβάλλετε εσείς προσωπικά στη διασφάλιση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στα νησιά των Βορείων Σποράδων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου