ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προτάσεις για την κρίση

προτάσεις-για-την-κρίση-96699

Κατέθεσε η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Σκιάθου

Προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης, που προκάλεσε η πανδημία, κατέθεσε στην Επιτροπή Τουριστικής Προβολής του Δήμου Σκιάθου η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, προτάσσοντας πέντε σημεία – κλειδιά για την επόμενη μέρα.

Μεταξύ των προτάσεων που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Μάκης Κουκουλάκης και μέλος της επιτροπής, με τη σύμφωνη γνώμη των μελών της παράταξης, περιλαμβάνεται η δημιουργία επιτροπής διαχείρισης κρίσης, για να αντιμετωπιστεί συγκροτημένα και με δυναμικές παρεμβάσεις η επόμενη μέρα και η άμεση συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρεία τουριστικού μάρκετινγκ.

Εξίσου σημαντικό βήμα η πρόταση αναμόρφωσης του προϋπολογισμού της τουριστικής προβολής σύμφωνα με τις νέες ανάγκες, δεδομένου ότι λόγω της έκτακτης κατάστασης μεγάλο ποσό θα παραμείνει αδιάθετο μετά την ακύρωση εκθέσεων. «Θα πρέπει να γίνουν συγκεκριμένη στόχευση αγορών, νέοι τρόποι προβολής, διαθέσιμο ποσό για ηλεκτρονικό μάρκετινγκ. Επίσης προτείνουμε να δημιουργηθεί διαφημιστικό σποτ με βίντεο από το νησί» επισημαίνει η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας.

Παράλληλα προτείνεται η διαφήμιση του προορισμού στο διαδίκτυο, προκειμένου να διατηρηθεί το ενδιαφέρον των τουριστών που ήδη έχουν κάνει κρατήσεις «και να προσελκύσουμε νέους» αναφέρεται στην σχετική πρόταση.

Τέλος, δίνεται έμφαση στην συνένωση δυνάμεων, την συνεργασία επιχειρηματικών φορέων και Δήμου. «Θεωρούμε ότι οι φορείς του τόπου, Ενωση Ξενοδόχων, Ενωση Ενοικιαζόμενων Δωματίων, Εμπορικός Σύλλογος κ.ά., πρέπει να καταθέσουν τις προτάσεις τους για μέτρα που αφορούν στους κλάδους τους. Στη συνέχεια το αρμόδιο όργανο, Δημοτικό Συμβούλιο ή Οικονομική Επιτροπή, να τις εξετάσει και να προχωρήσει, αν υπάρχει δυνατότητα, στην υλοποίησή τους (πχ μειώσεις ενοικίων, παραλιών, τραπεζοκαθισμάτων κλπ)» σημειώνει η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του Δ.Σ. Σκιάθου.

Οι προτάσεις διαμορφώθηκαν μετά από διεξοδική συζήτηση των μελών της παράταξης και αποφασίστηκε ομόφωνα η στήριξή τους τόσο στην επιτροπή όσο και στα αρμόδια όργανα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου