ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στηρίζουν το Κέντρο Υγείας Σκιάθου

στηρίζουν-το-κέντρο-υγείας-σκιάθου-98263

Ενώνουν τις δυνάμεις οι επαγγελματίες του νησιού σε κοινή δράση αλληλεγγύης

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης για την στήριξη του Κέντρου Υγείας Σκιάθου ανέλαβαν οι επαγγελματίες του νησιού, ενώνοντας τις δυνάμεις για καλό σκοπό. Με πρωτοβουλία του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Σκιάθου τοποθετήθηκαν κουμπαράδες σε κεντρικά σημεία του νησιού, προκειμένου τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, να διατεθούν για την οικονομική στήριξη των δυο φορέων δημόσιας υγείας του νησιού, το Κέντρο Υγείας και το ΕΚΑΒ Σκιάθου.

Οι κουμπαράδες θα παραμείνουν μέχρι σήμερα Σάββατο σε Super Markets, πρατήρια άρτου, καυσίμων καθώς και σε φαρμακεία, προκειμένου οι κάτοικοι του νησιού να συνεισφέρουν με το ποσό που επιθυμούν.

Στο μεταξύ, υπάρχουν σκέψεις για την διοργάνωση ανάλογων πρωτοβουλιών στήριξης και στο μέλλον, με τους επαγγελματίες να συμπαρατάσσονται με την κοινή προσπάθεια στήριξης των τοπικών δομών υγείας. «Είναι πολύ σημαντικό για κατοίκους και επισκέπτες να νιώθουν ασφαλείς, σε μια περίοδο κατά την οποία πολλαπλασιάζονται οι ανάγκες του νησιού» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Χρήστος Δημητριάδης, πρόεδρος του συλλόγου επαγγελματιών της Σκιάθου.

Με το βλέμμα στραμμένο στην έναρξη της φετινής σεζόν και υπό το βάρος της πανδημίας, οι επαγγελματίες στηρίζουν τις προσπάθειες των φορέων για θωράκιση των τοπικών δομών υγείας. Μόλις προχθές οι δήμαρχοι Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου κοινοποίησαν με επιστολή αγωνίας τα κοινά αιτήματα, ζητώντας από την πολιτεία να στελεχώσει με το ανάλογο προσωπικό και να ενισχύσει τα κέντρα υγείας των νησιών. «Το άνοιγμα των συνόρων και η έναρξη των πτήσεων εξωτερικού σηματοδοτεί μια περίοδο που θα χρειαστεί περισσότερη και μεγαλύτερη υγειονομική κάλυψη για το νησί. Είναι σημαντική η ασφαλής μετακίνηση των επιβατών, για να επιλέγουν οι επισκέπτες την Σκιάθο ως ασφαλή προορισμό για τις διακοπές τους στο μέλλον», είπε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου