ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αλλαγή σκυτάλης στα νησιά των Σποράδων

αλλαγή-σκυτάλης-στα-νησιά-των-σποράδω-388981

Ποιοι προτείνονται για τις θέσεις των προέδρων των δημοτικών συμβουλίων

Τρία ονόματα μονοπωλούν το ενδιαφέρον ενόψει των δημαιρεσιών, που θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στα νησιά των Βορείων Σποράδων, με δύο γυναίκες να προτείνονται για τις θέσεις προέδρων δημοτικών συμβουλίων. Η Ματούλα Παπαδούλια προτείνεται από την ομάδα πλειοψηφίας ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σκιάθου, ο Αγγελος Ξηντάρης για την αντίστοιχη θέση στο δημοτικό συμβούλιο Σκοπέλου και η Μαρία Αγάλλου για το δημοτικό συμβούλιο Αλοννήσου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων των τριών νησιών θα «κλειδώσουν» στις ερχόμενες δημαιρεσίες, που αναμένονται με ενδιαφέρον.

Το όνομα της Ματούλας Παπαδούλια, προτεινόμενης για τη θέση της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Σκιάθου, είναι συνδεδεμένο με την αυτοδιοίκηση, καθώς ο πατέρας της, αείμνηστος Κωστής Παπαδούλιας, διετέλεσε δήμαρχος για δύο τετραετίες και εκλεγόταν για πολλά χρόνια, από το 1969, δημοτικός σύμβουλος στο νησί. Η προτεινόμενη πρόεδρος δραστηριοποιείται με επιτυχία στον εμπορικό κλάδο και διακρίνεται για τη διάθεση της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

Στη γειτονική Σκόπελο ο δήμαρχος Σταμάτης Περίσσης προτείνει τον Αγγελο Ξηντάρη για τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, ο οποίος είχε εκλεγεί και την προηγούμενη πενταετία ως δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας με την παράταξη του νέου δημάρχου του νησιού. Παλαιότερα είχε αναλάβει θέση προέδρου στο Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου, πριν αναχθεί σε Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Ο κ. Ξηντάρης δίδασκε ως εκπαιδευτικός για πολλά χρόνια στο Λύκειο Σκοπέλου και για τρία χρόνια στο Πολυκλαδικό του Βόλου.

Η Μαρία Αγάλλου προτείνεται από τον δήμαρχο Αλοννήσου Πέτρο Βαφίνη για τη θέση της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου του νησιού. Νεοεμφανιζόμενη στον χώρο της αυτοδιοίκησης, έχει σπουδάσει γεωπόνος, διατηρεί κατάστημα με γεωπονικά είδη στο νησί, ενώ ο πατέρας της, Νίκος Αγάλλου, είχε διατελέσει αντιδήμαρχος Αλοννήσου στην πρώτη θητεία του δημάρχου Πέτρου Βαφίνη.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι

Στις δημαιρεσίες της ερχόμενης Κυριακής αναμένεται να ανακοινωθούν τα ονόματα των αντιδημάρχων και οι θέσεις ευθύνης που θα αναλάβουν, ενώ τέσσερα ονόματα ακούγονται έντονα στη Σκιάθο, ο Νίκος Λιακόπολος με εμπειρία στον τραπεζικό χώρο, o αρχιτέκτων μηχανικός Γιάννης Τσανάκας, ο επιχειρηματίας Γιάννης Γιαννίτσης και ο Διαμαντής Μαθηνός επίσης επιχειρηματίας. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από τη νέα δημοτική αρχή και κατά συνέπεια τα ονόματα των νέων αντιδημάρχων Σκιάθου αναμένεται να επιβεβαιωθούν στις ερχόμενες δημαιρεσίες.

Στη γειτονική Σκόπελο αντιδήμαρχοι είναι οι Νίκος Βαφίνης και Αριστείδης Βούλγαρης, ο οποίος θα είναι παράλληλα πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ, ενώ ο Αγγελος Ξηντάρης αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου. Εντεταλμένοι σύμβουλοι ορίστηκαν οι Ιωάννα Ευσταθίου, Σταματούλα Κουκουρίνη, Μαρία Σάββα και Μαρία Σοφικίτου. Με απόφαση δημάρχου δίνεται επίσης το δικαίωμα υπογραφής εγγράφων στον πρόεδρο του συμβουλίου της Κοινότητας Γλώσσας Αγάλο Φωτόπουλο και Κλήματος Χρήστο Καραγιώργο Βαρσαμά, που αφορούν στην αντίστοιχη για τον καθένα Κοινότητα.

Χθες ανακοινώθηκαν οι νέοι αντιδήμαρχοι Αλοννήσου. Ο Μιχάλης Καλογιάννης αναλαμβάνει τους τομείς καθαριότητας και τεχνικών έργων, ο Δημήτρης Σκιάνης τις διοικητικές – οικονομικές υπηρεσίες και ο Θεόδωρος Μαλαματένιας τον τομέα ύδρευσης, αποχέτευσης και ηλεκτροφωτισμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου