Εντυπωσιακή συμμετοχή των Β. Σποράδων σε εκθέσεις του εξωτερικού

Τελευταία ενημέρωση: 2018-11-19, 17:48:40
Εντυπωσιακή συμμετοχή των Β. Σποράδων σε εκθέσεις του εξωτερικού

Θετικό πρόσημο αναμένεται στην τουριστική κίνηση της επόμενης σεζόν, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν από τη συμμετοχή των νησιωτικών Δήμων σε διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού.

Οι διεθνείς αγορές διατηρούν κορυφαία θέση στην τουριστική στόχευση των επικεφαλής των Βορείων Σποράδων, οι οποίοι εντάσσουν σταθερά στον σχεδιασμό δράσης πρωτοβουλίες ενδυνάμωσης των παραδοσιακών αγορών, αλλά και δράσεις που καλλιεργούν, ταυτόχρονα, τις σχέσεις με καινούργιες.

Η αγγλική αγορά παραμένει σταθερά πρώτη δύναμη και η συμμετοχή του νησιού του Παπαδιαμάντη στη διεθνή τουριστική έκθεση World Travel Market του Λονδίνου είναι σταθμός στην προσπάθεια ενίσχυσης της παρουσίας της Σκιάθου στον παγκόσμιο χάρτη των διεθνών προορισμών.

Ο Δήμος Σκιάθου συμμετείχε για μια ακόμη χρονιά με υψηλές προσδοκίες, καθώς οι Βρετανοί επισκέπτες, που φέτος ανήλθαν σε 80.000 για το νησί του Παπαδιαμάντη, εκπροσωπούν μεγάλο ποσοστό του εισερχόμενου τουρισμού.

Τη Σκιάθο εκπροσώπησαν ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Διολέττας, πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου, επιχειρηματίες, ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες, οι οποίοι πραγματοποίησαν αλλεπάλληλες συναντήσεις με tour operators από όλο τον κόσμο, οι οποίοι είτε έχουν αναπτύξει σταθερή συνεργασία με τη Σκιάθο, είτε αναζητούν νέους προορισμούς.

Η World Travel Market είναι, άλλωστε, μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού και οι συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες και επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο ενισχύουν τις τουριστικές «μετοχές» της Σκιάθου σε διεθνές επίπεδο.

Ικανοποιητική είναι η επιβατική κίνηση των ιταλικών αεροπορικών εταιρειών Volotea και Blue Panorama στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, που μεταφράζεται σε αύξηση της τάξεως του 19% και 24% αντίστοιχα.

Η ιταλική αγορά εξελίσσεται με μεγάλη δυναμική στη Σκιάθο και στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης των δεσμών συνεργασίας και επικοινωνίας με το νησί του Παπαδιαμάντη προγραμματίζονται ημερίδα με συνδιοργανωτή τον Δήμο Σκιάθου και δημοσιογραφικές αποστολές την άνοιξη και το φθινόπωρο της νέας σεζόν.

Ο Δήμος Σκιάθου συμμετείχε για τρίτη συνεχή χρονιά στη διεθνή τουριστική έκθεση TTG Travel Experience, που πραγματοποιήθηκε στο Ρίμινι Ιταλίας τον περασμένο μήνα, με τον δήμαρχο Σκιάθου Δημήτρη Πρεβεζάνο να εκπροσωπεί το νησί.

Ειδικά οι υπεύθυνοι των εταιρειών Volotea και Blue Panorama σε συνομιλία που είχαν με τον δήμαρχο τόνισαν την ικανοποίησή τους για την επιβατική κίνηση που σημειώνεται από την Ιταλία προς το αεροδρόμιο Σκιάθου, ενώ συμφωνήθηκε με γνωστή εταιρεία η διοργάνωση δημοσιογραφικών αποστολών στη Σκιάθο κατά τους μήνες Απρίλιο, Μάιο, Σεπτέμβριο, με σκοπό την ανάδειξη των ποδηλατικών διαδρομών του νησιού.

 Επίσης συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση ημερίδας στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου με συνδιοργανωτές τον Δήμο Σκιάθου και το Πανεπιστήμιο με θέμα το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και τη συμβολή του στη ελληνική λογοτεχνία.

Δυναμικά ανεβάζει τις τουριστικές της μετοχές και η Αλόννησος, με τη βοήθεια του τρισδιάστατου βίντεο που δημιούργησε, δίνοντας την ευκαιρία στους εν δυνάμει επισκέπτες να «περιηγηθούν» στα σοκάκια της παλιάς Αλοννήσου, να «βουτήξουν» στα γαλαζοπράσινα νερά των παραδεισένιων παραλιών του νησιού και να «θαυμάσουν» τη θέα από το κατάφυτο Πατητήρι ή τα γραφικά ψαροχώρια του μαγευτικού αυτού τόπου.

Η πρωτότυπη προβολή μετά την Αγγλία, θα «ταξιδέψει» μέχρι την Πολωνία τον Δεκέμβριο, στην καθιερωμένη έκθεση τουρισμού Grecka Panorama.

Η πρωτοτυπία και οι τεχνολογικές καινοτομίες φαίνεται πως αποτελούν τους δύο από τους βασικότερους πυλώνες για την ανάδειξη της Αλοννήσου, σύμφωνα και με το πρόγραμμα προβολής του προορισμού όπως είχε διαμορφωθεί από τις αρχές του χρόνου και υλοποιείται με τη συμβολή ειδικών στο τουριστικό μάρκετινγκ ανάλογα με το πεδίο εξειδίκευσης τους και μέσα από πλήθος δράσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
6
=